Huoltomies on monen sortin ammattilainen

Huoltomies on monen sortin ammattilainen

Naantalin Palomäen laella Hannu Kivisellä on hoidettavanaan kaksi Vason vakiokiinteistöä.

Huoltomiehiltä käy monenlainen huolto ja remontti. Talviaikana hiekoitus ja auraustyöt pitävät huoltomiehen entistä kiireisempänä ja välillä huoltomies toivoisi lisätunteja vuorokauteensa. Kaiken kiireen keskellä pääsimme tutustumaan kiinteistöpalvelu Dominon huoltomiehen Hannu Kivisen arkeen. Kivinen huoltaa seitsemää Vason kiinteistöä Naantalissa ja Raisiossa.

 

Monille asukkaille huoltomies on se, joka auraa autollaan pihan puhtaaksi, levittää sepelit ennen liukkaita kelejä, sulattaa jäätyneet kaivot ja siivoaa keväällä kentän puhtaaksi. Mutta tekee se huoltomies paljon muutakin.

 

Välillä väännetään pattereiden termostaatteja, huolletaan vuotavia hanoja tai laitetaan epäkuntoinen vessanpytty toimimaan. Asunnoissa on tärkeää, että käydään viipymättä katsomassa vikapaikkoja.

 

– Aika usein ongelman saa korjattua saman tien, välillä pitää työ jättää alan spesialistille.

 

Huoltomies on myös vastuussa koko kiinteistöstä. Pitää katsoa, että talo on päältä ja sisältä kunnossa, ilmastointi pelaa, eikä vesi valu väärään paikkaan.

 

Talvi on hankalinta aikaa kiinteistön huoltomiehelle. Kivisen mukaan huollon tavoitteena on aurata pihat ja väylät aamuun mennessä, mutta aina se ei onnistu. Vaikka työajat muokataan kelien mukaan, jokaiseen paikkaan ei ehdi samaan aikaan.

 

– Välillä lunta tulee, vaikka sitä ei ole ennustettu tai sitten lunta sataa kymmenen senttiä, vaikka ennustus on luvannut vain parin senttiä, Kivinen sanoo.

 

Kiitoksella pärjää pitkään

 

Hannu Kivinen on ollut alalla vuodesta 2010 asti. Dominossa hän on ollut töissä reilut neljä vuotta. Vason kohteissa Raisiossa ja Naantalissa mies tunnetaan. Kun Hannu hurauttelee autolla pihalle, asukkaat tervehtivät.

 

Talvisin tulee Hannun mukaan enemmän palautetta, niin positiivista kuin negatiivistakin. Kiitoksen kuuleminen saa Hannun hyvälle päälle.

 

– Sillä elää pitkään, kun olen vähään tyytyväinen, Kivinen veistelee.

 

Sen neuvon Kivinen asukkaille antaa, että huoltomieheltä saa aina kysyä. Tyhmää kysymystä ei näissä asioissa ole.