Vason kaikissa asunnoissa tarjolla supernopea 1G-netti

Vason kaikissa asunnoissa tarjolla supernopea 1G-netti

Tuhannen megabitin nettiyhteys on tarjolla kaikissa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Vason asunnoissa marraskuun alusta alkaen. Asukkaiden kuukausittain maksama käyttövastike sisältää 50/10 megan perusnopeuden, joka sekin on hyvä nopeus tavanomaiseen netin käyttöön. 

Asukas voi hankkia omalla kustannuksellaan lisänopeutta aina tuohon 1 Gbit huippunopeuteen asti. Palvelun toimittaa DNA ja heillä on lisänopeuksia varten tuotevalikoima. Vaso on ohjeistanut asukkaitaan yhdessä DNA:n kanssa uusien lisänopeuksien hankinnassa.

Vaso on ollut pioneeri laajakaistan tarjoamisessa tasapuolisena palveluna kaikkiin noin 2.700 asuntoon viiden kunnan alueella Turun seudulla. Ensimmäinen tekninen versio oli vuonna 2004 asennettu kiinteistön asuntoihin jaettu 1 - 8 M HomePNA-yhteys. Megojen määrä oli asuntojen lukumäärän mukaan. Sillä pärjättiin hetken.

Kuparikaapelista on siirrytty valokuituun. Kuluttajien tarpeet ovat lisääntyneet huimasti ja tulevat lisääntymään. Televisiota katsotaan netistä Yle-Areenasta ja vastaavista, on televisioon tai mobiililaiteeseen erikseen tilattavia viihde- ja urheilukanavia sekä Netflix, Youtube, monenlaisia pelejä ja paljon muuta. Seuraavassa vaiheessa tulee esineiden internet.

- Netin kautta kulkevan tiedon määrän kasvulle ei ole näköpiirissä rajoja. Vaso lienee ensimmäinen iso kiinteistönomistaja, jonka kaikissa asunnoissa on nyt mahdollista päästä yhden gigan laajakaistan nopeuteen ja saada aikaan vastaavalla nopeudella toimiva langaton sisäverkko kotiin, toteaa Vason toimitusjohtaja Pekka Peltomäki.

 

Tarkemmin aiheesta kerrotaan tuoreessa Kotivaso-lehdessä heti ensimmäisellä aukeamalla sivulla 3.:

 https://issuu.com/briiffi/docs/kotivaso_syksy_2017?e=1253568%2F54789661%25C2%25A0

 

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy (Vaso) kuuluu Turun kaupunkikonserniin. Muut pääomistajat ovat ympäristökunnat Kaarina, Raisio, Naantali ja Lieto. Vaso omistaa 106 asumisoikeuskiinteistöä viiden kunnan alueella. Asuntoja on yhteensä 2.662, asukkaita yli 5.000. Liikevaihto on 24 milj.€ ja tase 182 milj.€. Vaso rakennuttaa uusia aso-kiinteistöjä kysyntää vastaavasti ja merkittävästi peruskorjaa vanhempia kiinteistöjä.