Huoneistotieto.fi-palvelu antaa asukkaalle tietoa ja helpottaa viestintää

Kesäkuun alussa otettiin käyttöön asukkaille tarkoitettu Huoneistotieto.fi-palvelu. Se kokoaa oman asunnon sekä taloyhtiön tiedot yhteen sekä helpottaa ja nopeuttaa viestintää asukkaiden, asukastoimikunnan, isännöitsijän ja Vason välillä. Palvelu korvaa aiemmin kaikkien nähtävillä olleet  Vason kohdekohtaiset sivut. 

Huoneistotieto.fi on turkulaisen Tietoaika Oy:n toteuttama palvelu, jonka ominaisuudet soveltuvat tavallisen asuntoosakeyhtiön ja Vason asukkaiden tarpeisiin. Palvelu on ollut keväällä testikäytössä pienellä asukkaista kootulla testiryhmällä. Kesäkuussa palvelu tulee kaikkien Vason asukkaiden käyttöön.

– Haluamme kehittää palveluitamme yhä digitaalisemmiksi ja vapauttaa henkilökuntamme aikaa siihen, mitä asukkaat kaipaavat – henkilökohtaiseen neuvontaan ja palveluun. Uskon, että asiakaspalvelumme ja asukastyytyväisyytemme parantuu tämän ratkaisun myötä entisestään. Hyvän palvelun lisäksi kyse on kustannussäästöistä, kun pystymme viestimään asukkaillemme tehokkaasti sähköisesti, sanoo Vason toimitusjohtaja Pekka Peltomäki.

Palvelu kokoaa yhteen asukkaan omaan asumisoikeussopimukseen liittyvää tietoa ja infoa, joka aiemmin on ollut kaikkien nähtävillä Vason kohdekohtaisilla sivuilla. Palveluun kirjautuminen vaatii ensimmäisellä kerralla tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, joten se parantaa asukkaiden ja yhtiön tietoturvaa. Palvelua voi käyttää omalla tietokoneella verkossa sekä puhelimeen tai tablettiin ladattavalla sovelluksella.

– Toivomme, että mahdollisimman moni asukas ottaa palvelun käyttöönsä – palvelu on helppokäyttöinen, mutta tottakai neuvomme palvelun käytössä, jos ongelmia ilmenee. Jos asukkaalla ei ole mahdollisuutta tai halua ottaa Huoneistotieto.fi-palvelua käyttöön, kaiken asumiseen ja taloyhtiöön liittyvän tiedon saa entiseen tapaan kirjeenä kotiin, sanoo Vason kiinteistöpäällikkö Teppo Heinonen.