Kotoile kestävästi – Syö kestävästi

Vaso on mukana Turun kaupungin ilmastokampanjassa, jonka tavoitteena on pienentää jättämäämme hiilijalanjälkeä. Kotitalouksissa lähiruoka ja kestävä elintarvikkeiden käyttö on helppo keino hillitä hävikkiä ja hiilijalanjälkeä, koska meistä jokainen syö kuitenkin päivittäin.

Pieniä suuria juttuja voi toteuttaa Vasokodeissa jokainen meistä, mm. kasvattamalla lähiruokaa omalla parvekkeella tai pihalla. Keväällä siemennetyt tomaatit ja ämpäriperunat maistuvat taatusti paremmalle kun kaupasta ostetut ja koko perhe tai taloyhtiö voi osallistua kasvatukseen. Samalla toivotamme myös pölyttäjät tervetulleiksi.

Syksyn tullen voit varata kotiin kunnon multaa ja ruukkuja ja istuttaa kaupan yritit ikkunalaudalle, jossa ne saavat kasvaa ja tuottaa satoa vielä pitkään. Pienissä muoviruukuissa kun yrtit tuppaavat nuupahtamaan parissa päivässä.

Laatikot, kiusaukset, munakkaat ja pizzat, nuo hävikin vähentämisen kuningattaret! Oletko ajatellut, että niillä voi loihtia edellisen päivän ruoan loput ihan uudeksi ateriaksi.

Lihapullapizzasta voi tulla kaikkien suosikki ja eilinen savulohi kruunaa perunalaatikon.

Jos sinulla on hyvä hävikkiruokaresepti, lähetä se osoitteeseen: vaso@vaso.fi

Julkaisemme reseptit syksyn aikana Vason somessa ja jos liität mukaan osoitteesi, lähetämme sinulle pienen kiitoksen.

Ilmastoystävällinen elämä ei ole vaikeaa ja näinkin pienet teot auttavat. Syksyn aikana keräämme sivuillemme terveyttä, hyvinvointia ja viihtyisyyttä edistäviä tekoja, joista haastamme sinua poimimaan mahdollisimman monia vinkkejä omaan arkeei.

1,5 asteen kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteen on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

  • Pariisin ilmastosopimukseen ovat sitoutuneet YK:n jäsenvaltiot.
  • 1,5 asteen kampanja on yksi osa Turun kaupungin ilmastotavoitetta.
  • hiilineutraali vuonna 2029

#hiilineutraali2029
#turku #kylmääki
Vieraile kampanjan kotisivuilla http://www.turku.fi/ilmasto