Vaso rakennuttanut koteja jo 30 vuotta!

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy juhlii tasavuosikymmeniä tänä vuonna. Olemme rakennuttaneet koteja Turun talousalueella jo 30 vuoden ajan.

Viimeisimpänä valmistui  Kaarinan pohjoiseen keskustaan Prinssi rivitalokiinteistö. Tässä asukkaidemme tunnelmia muuttopäivältä.

Prinssi toivotti asukkaat tervetulleeksi

Marraskuun lopussa uudiskohde Prinssin asukkaat saivat avaimet upouusiin asuntoihinsa. Pihamaa oli täynnä onnellisia ja puuhakkaita ihmisiä.

Kun saapuu Prinssin pihalle, näyttää siltä, että kaikki liikenevät vuokrapakettiautot ovat löytäneet tiensä Kaarinaan. Pakettiautoja puretaan joka puolella reippaaseen tahtiin ja uusia asukkaita saapuu tasaisesti. ”Päivää, naapuri!” huutoja kuuluu sieltä täältä, kun uudet asukkaat törmäävät toisiinsa pihamaalla kulkiessaan.
Prinssin kiinteistöön kuuluu 5 rivitaloa, joissa on yhteensä 26 upouutta Vaso-kotia. Yksi tyytyväisistä asukkaista on Veikko, jonka elämäntilanteeseen Vaso-asunto oli juuri oikea valinta.

– Asuin vuokra-asunnossa vajaan vuoden, mutta asunnossa ei ole ollut saunaa. Onneksi se nyt korjaantuu, sillä saunan puute on ollut vaikea juttu, Veikko naurahtaa odottaessaan omaa vuoroaan avainten luovuttamiseen.

Kiinteistön väestönsuoja on muuttunut väliaikaisesti avainten luovutus -pisteeksi, jossa Vason isännöitsijä Sari Virtanen ja kiinteistöpäällikkö Teppo Heinonen huolehtivat muodollisuuksista. Jono liikkuu joutuisasti eikä hymyä voi välttää, kun uuden asunnon avaimet ovat kädessä. Moni asukkaista muuttaa nyt ensi kertaa Vasolle. Suosituksia asumisoikeusasumiseen he ovat saaneet työkavereilta ja tutuilta – niin myös Elli.

– Ihastuin tähän alueeseen ja asumisoikeus tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Sain jo kesällä tietää, että pääsen muuttamaan tänne, joten suunnitelmat uuden asunnon suhteen ovat olleet jo pitkään valmiita, hän kertoo.

Prinssin asukkaiden ensimmäinen asukaskokous pidettiin jo toukokuussa. Tuolloin Prinssiin valittiin asukastoimikunta ja tulevien asukkaiden on mahdollista käydä katsomassa asuntoja. Nyt kaikki on valmista, ja uusi arki voi alkaa. Sitä odottavat jo kovasti myös Iiris ja Pentti.

– Olemme aivan yllättyneitä siitä, mitä saimme. Kävimme jo katsomassa uutta asuntoamme, ja olemme oikein onnellisia, he kertovat.

Uudiskohteessa ilahduttaa myös Jukka Hakasen toteuttama Tikli-teos, joka voitti Vason järjestämän taidekilpailun. Nyt värikkäät linnut koristavat kahden rivitalon päätyä ja ovat alueen maamerkkinä.

Avoimesta ovesta kuuluu piippausta. Pihaan peruuttaa pakettiauto, joka pujottelee rakennusten välistä ja pysäyttää suoraan Sirpan ulko-oven eteen. Sohvaliikkeen miehet kantavat sohvan tuossa tuokiossa olohuoneeseen, poistavat muovit ja kiinnittävät jalat. Sohva komeilee valoisassa asunnossa ja houkuttelee heti testaamaan.
Asunnossa on putipuhdasta ja tuoksuu ihan uudelta. Sirpa on silminnähden innoissaan.

–  Täällä on kaikki ihan parasta, hän hihkaisee.

– Olin ensin jonossa Kaarinan keskustan Vaso-asuntoon, mutta sinne oli pitkä jono. Vason asuntoneuvottelija vinkkasi minulle tästä Prinssin asunnosta, ja minuahan lykästi.

Vaikka loput muuttokuormasta saapuu vasta huomenna, Sirpa aikoo heti yöpyä uudessa kodissaan.

– Ehdottomasti! En lähde täältä enää mihinkään, hän nauraa.

 

Vason Prinssi sijaitsee Kaarinan Mäkilänkadulla, aivan lähellä keskustan palveluja ja upeita ulkoilumaastoja. Prinssi on täysin savuton kiinteistö.