Vason toimitusjohtajaksi valittu Maria Aspala

Maria Aspala ”etenemme asukkaiden tarpeita kuunnellen ja toteuttaen laadukkaita asumisoikeusasuntoja eri elämäntilanteisiin”.

Vason uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 29.7.2019 alkaen oikeustieteen maisteri Maria Aspala edeltäjänsä toimitusjohtaja Pekka Peltomäen siirtyessä eläkkeelle. Aspala aloittaa siirtymävaiheen toukokuussa.

Maria Aspala siirtyy Vason johtoon vuokra-asuntoyhtiö SATOsta, jossa hän toimi palvelujohtajana. Aspala on toiminut SATOssa eri asumisen ylläpidon ja rakennuttamisen tehtävissä kymmenen vuoden ajan.

– Asumisoikeusasuminen on nykyajan asumista. Nuoret eivät enää halua sitoutua suureen asuntolainaan, mutta asumiselta kaivataan pysyvyyttä. Yhteisöllinen asuminen nostaa myös päätään. Maria Aspalalla on parhaat edellytykset viedä Vaso uuden ajan asuntoyhtiöksi ja saattaa Vason tunnettuus uudelle tasolle, toteaa Vason hallituksen puheenjohtaja Konsta Weber.

Pekka Peltomäki kertoo, että hän on saanut tehdä pitkän työuran asuntoalalla. – Aloitin Turun Ylioppilaskyläsäätiössä 1985 ja Vason toimitusjohtajana virallisesti vuoden 1992 alussa, mutta käytännössä jo ennen Vason ensimmäisen talon valmistumista. Olen ollut rakentamassa aso-järjestelmää hienon oman henkilökunnan ja laajan verkoston kanssa sekä valtakunnallisesti yhdessä muiden aso-yhtiöiden kanssa.

Kesällä toimitusjohtajana aloittava Maria Aspala kertoo, että asumisen helppous, asukkaiden palvelut ja laatu ovat asioita, joita Vasossa tulevaisuudessa vahvistamme entisestään. – Palveluiden lisäksi tulemme panostamaan uusien asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, jolla osaltamme varmistamme monipuolisen asuntotarjonnan Turussa ja ympäristökunnissa, toteaa Aspala.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy (Vaso) kuuluu Turun kaupunkikonserniin. Muut pääomistajat ovat Kaarina, Raisio, Naantali ja Lieto. Vaso omistaa 106 asumisoikeuskiinteistöä viiden kunnan alueella. Asuntoja on yhteensä 2.662, asukkaita yli 5.000. Liikevaihto on 24  milj.€ ja tase 185 milj.€. Yhtiö toimii yleishyödyllisenä voittoa tavoittelematta.

Lisätietoja: Hallituksen puheenjohtaja Konsta Weber p. 040 820 4983 ja Maria Aspala p. 0400 817 950.