21 joulukuun, 2020
Kirjoittanut: Sanna Tuomi
iloinen asukas uuden kodin isolla lasitetulla parvekkeella

Raision Melodia muuttui kiinteistöistä kodeiksi

Sari Nurminen asuu 47,5 m2 kaksiossa Melodian 7. kerroksessa ja kertoo muuton sujuneen helposti muuttopalvelun avulla. Avaimet luovutettiin 30.9. aamulla ja muutto oli tehty iltapäivään mennessä. Sari on asunut lähes koko aikuisikänsä asumisoikeuskodeissa ja kokenut siksi myös asunnonvaihdon helpoksi prosessiksi. Ei ole myyntimurheita, ei tarvitse miettiä asunnon arvoa ja asumiskustannukset ovat kohtuullisia. Melodia -koti löytyi jo tammikuussa netti-ilmoituksesta ja Sari haki itselleen mieluisaa kaksiota heti saatuaan Raision kaupungin järjestysnumeron.

Muutto Raisioon tuli ajankohtaiseksi uuden työn myötä sillä Sari työskentelee nykyään Raision Hulvelassa, ikäihmisten palvelukeskuksessa, joka on kivenheiton päässä uudesta kodista. Aiempi työ TYKSissä oli lähellä Skanssia jossa Sarilla oli myös asumisoikeuskoti mutta työpaikan vaihduttua tuntui itsestään selvältä vaihtaa myös kodin sijaintia. Ihaninta tässä on että Ruskolla asuva äiti ja koko suku tuli kertaheitolla lähemmäs, Sari kertoo. Tästä on helppoa ja nopeaa piipahtaa kahvilla äidin luona ja tapaamassa läheisiä.

Sari on sisustanut kotinsa vaaleilla, toisiinsa sointuvilla sävyillä ja ripauksella mustaa. Rakkaus Turkuun näkyy tauluissa ja kauniissa varjostimessa joka on ruokapöydän kruununa.


AIKAINEN VARAAMINEN MAHDOLLISTI MATERIAALIVALINNAT

Sari varasi kaksionsa ensimmäisten joukossa ja sai näin mahdollisuuden valita materiaaleista mieleisensä. Laminaattilattian värivaihtoehdoista löytyi omaan silmään sopiva ja makuhuoneeseen muuttuivat liukuovikaapit. Muilta osin Sari kiitteli kotinsa tilaratkaisuja, avointa keittiötä ja toimivia säilytystiloja. Asunnon ihana bonus on iso, lasitettu parveke jossa on mukava kahvitella ympäri vuoden. Parvekkeelta aukeaa kaunis näkymä suoraan Raision vehreään keskuspuistoon. Sinne on helppo lähteä happihyppelylle ja kuntoilemaan ja toisella reunalla onkin jo työpaikka. Kiitosta saavat myös lähikaupat ja kulkuyhteydet Turkuun ja Naantaliin.

Talon muihin asukkaisiin Sari ei vielä ole ehtinyt tutustumaan mutta siihen on varmasti tulossa muutos, viimeistään yhteisissä asukaskokouksissa.

 

iloinen asukas uuden kodin keittiössä