Irtisano asunto

Näin irtisanot Vaso-asunnon.

 • 1. Irtisano asunto ja ilmoita samalla mahdollisista muutostöistä.


  Asumisoikeusasunnon irtisanomisaika on kolme kuukautta siitä päivästä eteenpäin, kun vastaanotamme tekemäsi asunnon luovutusilmoituksen. Asunnon luovutusilmoitus tulee tehdä kirjallisesti joko verkossa tai lomakkeella. 
  Asukas esittelee asunto kiinnostuneille hakijoille itselleen sopivana ajankohtana. Vaso luovuttaa kiinnostuneille hakijoille asukkaan ilmoitetun yhteystiedon.

  Voit tehdä irtisanomisen kolmella eri tavalla

  1. Verkossa: Täytä ja lähetä irtisanomisilmoitus tästä
  2. Postitse: Täytä ja tulosta irtisanomisilmoitus-lomake. Huomioithan, että irtisanomisaika alkaa siitä päivästä, kun olemme vastaanottaneet lomakkeen Vason toimistossa.
   Irtisanominen on sitova eikä sitä voi perua.
  3. Vason toimistolla, osoitteessa Rauhankatu 4, Turku.

  Jos olet tehnyt tai teettänyt asuntoosi muutostöitä, liitä kuitit tehdyistä muutostöistä luovutusilmoitukseen. Emme valitettavasti voi hyväksyä myöhemmin tulleita kuitteja.

  Lataa korvattavat muutostyöt -ohje.

 • 2. Muista kotivakuutus ja sähkösopimus.


  Irtisano sähkösopimuksesi ja kotivakuutuksesi niin, että ne ovat voimassa koko irtisanomisajan (kolme kuukautta) tai siihen asti, kunnes muutat asunnosta pois.

 • 3. Asumisoikeussopimuksen palautus.


  Jos asumisoikeussopimuksesi on lainan vakuutena pankissa tai muulla pantinsaajalla, täytä luovutusilmoitukseen myös pantinsaajan tiedot. Tällöin pantinhaltija huolehtii asumisoikeussopimuksen palautuksesta meille Vasoon.

  Jos asumisoikeussopimus on sinulla, palauta sopimus irtisanomisajan kuluessa Vasolle. Sopimuksen palauttaminen on edellytyksenä asumisoikeusmaksun palauttamiselle

 • 4. Laajakaistamodeemin palautus.


  Jos sinulla on käytössäsi DNA:n veloitukseton vuokramodeemi, palauta se DNA palvelumyymälään poismuuttopäivään mennessä. Jos modeemi jää asuntoosi, joudumme valitettavasti veloittamaan sinulta vakuusmaksusta 50 euroa.

 • 5. Tee muuttoilmoitus.


  Tee poismuuttoilmoitus sekä asuinkiinteistösi huoltoyhtiölle että väestörekisteriin. Katso tarkemmat ohjeet täältä. 

 • 6. Laita muuttopäivä kalenteriin.


  Muuttopäiväsi on viimeistään sopimuksen viimeinen voimassaolopäivä. Varaa muuttoauto hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, jos sellaista tarvitset. Voit hyödyntää Vason asukasetukortin muuttopalveluntarjoajia

 • 7. Asunnosta luopuminen


  Asunnon loppusiivous
  Tyhjennä ja siivoa asuntosi huolellisesti ennen luovutustarkastustusta. Katso tarkemmat siivousohjeet poismuuttajan muistilistasta. Huonosti siivotusta asunnosta joudumme valitettavasti perimään siivousmaksun.

  Jätä asunto siihen kuntoon, että seuraavan on sinne mukava muuttaa.

  Avainten palautus
  Huolehdithan, että sinulla on tallessa kaikki asuntosi avaimet (myös tilatut lisä-avaimet). Voit palauttaa avaimet Vason toimistolle, jättää asuntoon (sovittava erikseen) tai antaa isännöitsijälle tarkastuksessa.

  Jos et palauta kaikkia avaimia, asunnon lukot joudutaan sarjoittamaan uudestaan ja pidätämme näistä aiheutuneet kulut vakuusmaksustasi.

  Luovutustarkastuksen tilaaminen
  Muista tilata tyhjennettyyn ja siivottuun asuntoosi luovutustarkastus Vason isännöinnistä. Luovutustarkastuksessa voit olla itse mukana mutta se ei ole pakollista. Luovutustarkastuksen yhteydessä viimeistään palautat kaikki asuntosi avaimet.

  Voit olla yhteydessä isännöintiimme joko puhelimitse p. 02 2747 006 tai sähköpostilla isannointi@vaso.fi.

 • 8. Asumisoikeusmaksun palautus.


  Asumisoikeusmaksu ja vakuusmaksu palautuvat sinulle asumis -ja hallintaoikeuden päättymisen jälkeen. Mikäli asumisoikeussopimuksesi on pantattuna, palautuu maksu pantin halijalle. Tarkastamme asumisoikeusmaksun lopullisen määrän viimeistään luovutusajan päättyessä – saat aina vähintään sijoittamasi summan takaisin.

  Takaisinmaksun ehtona on, että asunto on luovutustarkastettu, asunnon avaimet ja asumisoikeussopimus on palautettu Vasolle. Asumisoikeusmaksu on asiakkaan tilillä tai panttaustapauksessa pankin selvittelytilillä noin kahden viikon kuluessa hallinta-ajan päättymisestä.