Irtisano asunto

Näin irtisanot Vaso-asunnon.

 • 1. Irtisano asunto ja ilmoita samalla mahdollisista muutostöistä.


  Asumisoikeusasunnon irtisanomisaika on kolme kuukautta siitä päivästä eteenpäin, kun vastaanotamme tekemäsi asunnon irtisanomisilmoituksen. Asunnon irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti joko verkossa tai lomakkeella. Irtisanominen on sitova eikä sitä voi perua. Asukas esittelee asuntoa kiinnostuneille hakijoille itselleen sopivana ajankohtana. Vaso luovuttaa kiinnostuneille hakijoille asukkaan ilmoitetun yhteystiedon.

  Kuolinpesät irtisanovat asunnon aina kirjallisesti Vason toimistossa. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden tulee allekirjoittaa asunnon irtisanomislomake, muuten irtisanomista ei voida vastaanottaa. Tässä lisäohjeita asunnon irtisanomiseen.

  Mikäli asukkaalle on määrätty edunvalvoja, ei irtisanomista voi tehdä sähköisesti vaan edunvalvojan tulee olla yhteydessä Vason asiakaspalveluun 
  puh. 02-2747000 tai vaso@vaso.fi

  Voit tehdä irtisanomisen kolmella eri tavalla

  1. Verkossa: Täytä ja lähetä irtisanomisilmoitus tästä
  2. Postitse: Täytä ja tulosta irtisanomisilmoitus-lomake. Huomioithan, että irtisanomisaika alkaa siitä päivästä, kun olemme vastaanottaneet lomakkeen Vason toimistossa.
  3. Vason toimistolla, osoitteessa Rauhankatu 4, Turku.

  Jos olet tehnyt tai teettänyt asuntoosi muutostöitä, liitä kuitit tehdyistä muutostöistä luovutusilmoitukseen. Emme valitettavasti voi hyväksyä myöhemmin tulleita kuitteja.

  Lataa korvattavat muutostyöt -ohje.

 • 2. Muista kotivakuutus ja sähkösopimus.


  Irtisano sähkösopimuksesi ja kotivakuutuksesi niin, että ne ovat voimassa koko irtisanomisajan (kolme kuukautta) tai siihen asti, kunnes muutat asunnosta pois.

  Muista irtisanoa eParking sovelluksen kautta tehdyt autopaikan vuokrasopimukset.

 • 3. Asumisoikeussopimuksen palautus.


  Jos asumisoikeussopimuksesi on lainan vakuutena pankissa tai muulla pantinsaajalla, täytä luovutusilmoitukseen myös pantinsaajan tiedot. Tällöin pantinhaltija huolehtii asumisoikeussopimuksen palautuksesta meille Vasoon.

  Jos asumisoikeussopimus on sinulla, palauta sopimus irtisanomisajan kuluessa Vasolle. Sopimuksen palauttaminen on edellytyksenä asumisoikeusmaksun palauttamiselle

 • 4. Laajakaistamodeemin palautus.


  Jos sinulla on käytössäsi DNA:n veloitukseton vuokramodeemi, palauta se DNA palvelumyymälään poismuuttopäivään mennessä. Jos modeemi jää asuntoosi, joudumme valitettavasti veloittamaan sinulta vakuusmaksusta 50 euroa.

 • 5. Tee muuttoilmoitus.


  Tee poismuuttoilmoitus sekä asuinkiinteistösi huoltoyhtiölle että väestörekisteriin. Katso tarkemmat ohjeet täältä. 

 • 6. Laita muuttopäivä kalenteriin.


  Muuttopäiväsi on viimeistään sopimuksen viimeinen voimassaolopäivä. Varaa muuttoauto hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, jos sellaista tarvitset. Voit hyödyntää Vason asukasetukortin muuttopalveluntarjoajia

 • 7. Asunnosta luopuminen


  Asunnon tarkastus

  1.2.2020 alkaen irtisanottuihin huoneistoihin tehdään huoneistotarkastus irtisanomisaikana. Isännöitsijä tiedottaa sinua tarkastuksen ajankohdasta. Mahdolliset tarkastusajan muutokset tulee sopia isännöitsijän kanssa.

  Asunnon loppusiivous

  Poismuuttaessasi varmistathan, että asuntosi on asianmukaisesti siivottu ja olet vienyt kaikki omat tavarasi pois (huomioi myös varastot, pyörävarasto, parveke/takapiha).
  Normaalista asumisesta tulleet kulumat asunnossa kuuluvat elämään ja Vaso vastaa niiden korjaamisesta. Mikäli asuntoon on aiheutunut merkittävää laiminlyöntiä asukkaan toimesta tai loppusiivousta ei ole tehty kunnolla, veloitamme siitä asukaslaskutuksen mukaisen hinnan poismuuttavalta asukkaalta. Lataa tästä asukaslaskutushinnasto
  Katso tarkempi poismuuttajan muistilista tästä.

  Jätä asunto siihen kuntoon, että seuraavan on sinne mukava muuttaa.

  Avainten palautus
  Huolehdithan, että sinulla on tallessa kaikki asuntosi avaimet (myös tilatut lisä-avaimet) sekä mahdolliset autopaikkojen avaimet. 

  Palauta kaikki avaimet Vason toimistolle viimeistään, kun asumis- ja hallintaoikeus huoneistoosi on päättynyt tai seuraavana arkipäivänä klo 12 mennessä.
  Mikäli kaikkia avaimia ei ole palautettu tällöin Vasolle, peritään poismuuttavalta asukkaalta lukkojen sarjoituksen hinta.
  Palauta avaimet Vason toimiston ollessa auki, jolloin saat avainpalautuksesta myös kuittauksen ja varmistamme turvallisen palautuksen.

   

 • 8. Asumisoikeusmaksun palautus.


  Asumisoikeusmaksu ja vakuusmaksu palautuvat sinulle asumis -ja hallintaoikeuden päättymisen jälkeen. Mikäli asumisoikeussopimuksesi on pantattuna, palautuu maksu pantin halijalle. Tarkastamme asumisoikeusmaksun lopullisen määrän viimeistään luovutusajan päättyessä – saat aina vähintään sijoittamasi summan takaisin.

  Takaisinmaksun ehtona on, että kaikki asunnon avaimet ja asumisoikeussopimus on palautettu Vasolle. Asumisoikeusmaksu on asiakkaan tilillä tai panttaustapauksessa pankin selvittelytilillä noin kahden viikon kuluessa hallinta-ajan päättymisestä.