Joulun ja vuodenvaihteen aika Vasokodeissa

 

Ihanaa joulun aikaa Vason asukkaille!

Joulu lähestyy ja tässä muutamia ohjeita joulun viettoon:

Kartonki- ja paperiroska

Huomioittehan, että kartonki- ja pahviroskat tulee taitella ennen keräysastiaan laittamista. Näin astiaan mahtuu enemmän, eivätkä roskat leviä täysinäisestä astiasta ympäri jätekatosta.

Lahjapaperit ja narut kuuluvat energiajätteeseen (ei siis paperin- tai kartonginkeräykseen).

 

Joulukuuset

Joulukuuset kerätään kiinteistön jätekatoksiin/-pisteisiin, josta ne kerätään loppiaiseen mennessä. Tämän jälkeen joulukuuset tulee hävittää jäteasemalle.

Huom! Joulukuusta ei saa hävittää biojätteen joukossa.

Muovikuusi viedään metallinkeräykseen. Vaikka muovikuusesta puhutaankin muovikuusena, on suurin osa sen painosta metallia. Pienen muovikuusen voi laittaa kiinteistön metallinkeräysastiaan, mutta suuremmat tulee viedä lajitteluasemalle, joissa metallia vastaanotetaan maksutta.

 

Kinkkurasva

Kinkkurasvaa ei saa kaataa viemäriin! Sen voi pakata vaikkapa teipillä suljettuun maitotölkkiin ja laittaa polttokelpoisen jätteen astiaan.

Ruuantähteet kuuluvat bioastiaan.

Lisää tietoa joulun jätteiden lajittelusta voit lukea esim.  Lounais-Suomen jätehuollon sivuilta 

 

Joulusauna

Kiinteistöjen yleiset joulusaunat lämpenevät normaalisti niissä kiinteistöissä, joissa sellainen on. Yhteisiä saunavuoroja ei ole, vaan jokainen varaa oman saunavuoronsa.
Muistuttaisimme erityisesti hyvästä hygieniasta yhteistiloja käytettäessä.  Joulusaunaan olet tervetullut terveenä.  Mikäli kuulut riskiryhmään, suosittelemme käyttämään omaa harkintaa yhteistilojen käytössä.

 

Huoltopyynnöt

Kiinteistönne oma huoltoyhtiö päivystää myös pyhinä. Kiireelliset huoltopyynnöt voitte soittaa suoraan huoltoyhtiöllenne. Kiireettömät huoltopyynnöt tehdään Vason kotisivuilla www.vaso.fi/tee-huoltopyynto.
Suosittelemme myös hyvissä ajoin varmistamaan hellan ja lieden toimivuuden, jotta jouluruokia tehdessä ei tule ikäviä yllätyksiä.

 

Paloturvallisuus

Kynttilät ja muut valot tuovat ihanaa tunnelmaa joulun aikaan. Muistattehan huolehtia kuitenkin paloturvallisuudesta. Kynttilöitä ei tule ikinä jättää vartioimatta ja rikkinäisiä jouluvaloja ei tule käyttää. Mikäli huomaat esimerkiksi pistorasiassa vikaa, olethan viipymättä yhteydessä huoltoyhtiöön.
Muistattehan myös tarkistaa asunnon palovaroittimien kunnon, jotta mahdollisen tositilanteen tullessa palovaroitin toimii.

 

Uudenvuoden aatto ja ilotulitteiden ampuminen

Huomioittehan, että ilotulitteiden ampuminen kiinteistön piha- ja parkkialueilla on kiellettyä!

Ilotulitteita saa ampua vain 31.12.2020-1.1.20201 vastaisena yönä klo 18 – 02.
Lisätietoa ilotulitteiden käytöstä ja säännöksistä löydät pelastuslaitoksen sivuilta: www.vspelastus.fi/varsinais-suomen-pelastuslaitos/tarkastuspalvelut/lupa-asiat-ja-ilmoitukset/ilotulitteet-ja

Muistattehan kerätä ilotulitteiden roskat, jotta myrkylliset aineet eivät joudu eläinten tai lasten suihin.

Rakettiroskat lajitellaan sekajätteeseen. Räjähtämättömät raketit palautetaan ilotulitteiden myyjälle tai poliisille. Tähtisadetikut kuuluvat metallinkeräykseen.

 

Rauhallista joulun aikaa ja onnea uudelle vuodelle toivottaa
Vason henkilökunta