Muuttoilmoitus

Kun olet muuttamassa Vason asuntoon tai asunnosta pois, sinun täytyy tehdä muuttoilmoitus sekä maistraatille ja Postille sekä kiinteistösi huoltoyhtiölle.

Muuttoilmoitus maistraattiin ja Postiin

Voit ilmoittaa yhdellä kertaa muuttuneet tietosi valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään (maistraatille) ja Postiin.

Kun teet muuttoilmoituksen hyvissä ajoin ennen muuttoa – viimeistään viikkoa aiemmin – varmistat, että saat postisi heti oikeaan osoitteeseen. Muuttoilmoitus on tehtävä maistraatille lain mukaan viikon kuluessa muutosta.

Ilmoitus on tehtävä myös tilapäisestä asumisesta, jos se kestää yli kolme kuukautta. Lyhyemmästä tilapäisestä asumisesta voit halutessasi tehdä muuttoilmoituksen.

Tee sähköinen muuttoilmoitus.
Muuttoilmoitukseen tekoon verkossa tarvitset verkkopankkitunnukset, sähköisen henkilökortin tai Postin käyttäjätunnukset.

Muuttoilmoitus huoltoyhtiölle

Ilmoita muutostasi myös huoltoyhtiölle sekä taloon muuttaessasi (saapumisilmoitus) että poismuuttaessasi (lähtöilmoitus). Muuttoilmoituksen tekeminen on tärkeää, jotta huoltoyhtiö voi esimerkiksi vaihtaa oikean nimen postilaatikkoon ja avata sinulle kotisi oven, jos avaimet ovat unohtuneet sisälle.

Lataa valmis pohja muuttoilmoitusta varten tai tee muuttoilmoitus kiinteistön huoltoyhtiön kotisivuilla. Oman kohteesi huoltoyhtiön tiedot löydät kohdekohtaisilta sivuilta sekä kiinteistön ilmoitustaululta.

Lataa tästä muuttoilmoituspohja huoltoyhtiölle (Word-tiedosto).