Pysäköinti Vason kiinteistöissä

Jokaisessa Vason kiinteistössä on asukkaille tarkoitettu pysäköintialue. Hinnoittelussa ja autopaikan vaaraamisessa on kiinteistökohtaisia eroja. Oman kiinteistösi tarkemmat tiedot saat kiinteistöassistentilta tai isännöitsijältäsi.

Pysäköinti on sallittua vain merkityille paikoille ja pysäköintialueet ovat tarkoitettu asukkaiden käytössäoleville ajoneuvoille. Hylättyjä tai käytöstä poistettuja ajoneuvoja, niiden osia tai asuntovaunuja ei tule säilyttää kiinteistön alueella. Romuajoneuvojen omistaja vastaa poiston kustannuksista. 

Pysäköinti ja ajaminen piha-alueilla

Moottoriajoneuvojen pysäköinti piha- tai pelastusteillä on sallittua vain lyhytaikaisen huoltoajon ajaksi esim. tavaroiden lastaamisen tai purkamisen ajaksi. Tämän jälkeen ajoneuvo on siirrettävä pois. 
Pysäköinti on sallittua vain merkityille paikoille, eikä pysäköinti ole sallittua oven edustalla eikä nurmialueilla.

Tarpeetonta ajoa piha- ja pelastusteillä tulee vältää ja ajaessa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta.

Kiinteistöjen pelastustiet ja -alueet tulee olla vapaina hälytysajoneuvoille. Hälytysajoneuvoilla on oltava aina esteetön pääsy asunnon eteen. 

Vieraspaikat

Kiinteistön vieraspaikat ovat tarkoitettu asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen pysäköintiin eikä asukaspysäköinti ole sallittua. 
Osa vieraspaikoista on aikarajoitettuja.

Pysäköinti invaluvalla

Osassa Vason kiinteistöjä on invatunnuksilla varustettuja pysäköintipaikkoja. Nämä paikat ovat maksullisia ja niiden vuokraamista voit kysellä Vasolta. 
Vason kiinteistöjen pysäköintialueet ovat yksityisaluetta, jossa invaluvalla pysäköinnissä on eroa verrattuna yleisillä alueilla pysäköintiin. Yleisillä alueilla invaluvan haltija voi tieliikennelain mukaan pysäköidä myös paikkaan, missä pysäköinti on kielletty, mutta yksityisalueella invalupa ei oikeuta pysäköintiin kielletyillä paikoilla.

Pysäköinnin valvonta

Osassa kiinteistöistä on käytössään pysäköinnivalvonta ja tästä on tiedotettu kyltein pysäköintialueella saavuttaessa. Pysäköinninvalvontaa hoitaa Pysäköintiturva, jonne voit myös ilmoittaa väärin pysäköidyistä ajoneuvosta.  
Mikäli koet omassa kiinteistössäsi tarvetta pysäköinninvalvonnalle, ole yhteydessä asukastoimikuntaasi tai isännöitsijään.

Kiinteistöissä, joissa ei ole pysäköinninvalvontaa, asukkaat voivat ilmoittaa virheellisesti pysäköityjen autojen rekisterinumerot isännöitsijälle.

eParking ja sähköautojen lataaminen

eParking on käytössä seuraavissa kiinteistöissä:

Ahterikatu 10 (Ahterikatu 10, Turku)
Kankaristonrivi (Kuoppamäenkuja 3, Turku)
Kappakuja (Kappakuja 1, Turku)
Jokihelmi (Karjatie 12, Lieto)
Kartanonpuisto (Kartanontie 5b, Kaarina)
Keijulinna I & II (Linnavuorenkatu 9 / Keijunkuja 1, Naantali)
Kesäpouta (Vesalankuja 8, Turku)
Laitainen (Laitainen 1, Turku)
Lehdokki (Hyvättyläntie 16, Lieto)
Melodia (Tornikatu 15, Raisio)
Myllymatinsato (Paavinkatu 25, Turku)
Pihapolku (Kotikoivunkatu 4, Turku)
Prinssi (Mäkiläkatu 3 & 8, Kaarina)
Rauninaukio (Rauninaukio 2, Turku)
Reelinkikatu 5 (Reelinkikatu 5, Turku)
Ruustinna (Kirkkoväärtinkuja 1b, Raisio)
Sinipiianrivi (Linnavuorenkatu 14, Naantali)
Villa Gardberg (Kärsämäentie 68c, Turku)

Näissä kiinteistöissä pysäköintipaikan varaaminen, lämmitystolpan hallinnoiminen sekä maksaminen tapahtuu eParking-sovelluksen kautta.
Kaikki eParking-paikat ovat maksullisia ja maksu määräytyy pysäköintipaikan tyypin mukaan. Sähkö laskutetaan kulutuksen mukaan.
Asukkaan on itse irtisanottava eParkingin kautta tehty autopaikkasopimus ja irtisanomisaika on 1 kalenterikuukausi.

Sähköautojen lataaminen on mahdollista kaikissa niissä kiinteistöissä, joissa eParking on käytössä, sillä näihin kiinteistöihin on asennettu tarvittavat laitteistot.  Hybridi tai sähköauton lataaminen tavallisesta lämmitystolpasta on ehdottomasti kielletty. 

Käyttöohjeet eParking-sovellukseen.

Sähkötolpat

Lähes kaikkiin Vason vuokraamiin pihapaikkoihin kuuluu auton lämmitykseen tarkoitettu sähkötolppa. Hybridi- tai sähköautojen lataaminen näissä tolpissa on ehdottomasti kiellettyä, sillä järjestelmää ei ole tehty kestämään niin suurta sähkön kulutusta.
Sähkötolpan kansi tulee pitää lukittuna ja lämmitysjohdot irrotettava. Huollolla on oikeus ottaa roikkuvat ja epäkuntoiset johdot talteen. Sähkötolpan avaimen saat Vason toimistolta tai huoltoyhtiöltäsi ja avain tulee palauttaa Vasolle autopaikan vuokrasuhteen päättyessä.

Yksittäisen lataustolpan hankinta

Mikäli asuinkiinteistössä ei ole hybridi- tai sähköauton lataustolppaa voi asukas hankkia sen erillisenä muutostyönä. Ohjeet yksittäiseen lataustolpan hankintaan löydät täältä.

Autohallit ja -tallit

Autohalleissa tai -talleissa ei saa säilyttää ylimääräistä tavaraa kuten palavia nesteitä yms. Sallittua on varastoida yksi kierros renkaita (4kpl). Hallien sekä tallien avaimet/kaukosäätimet saa Vasolta ja ne on palautettava autopaikan vuokrasuhteen päätyttyä Vasolle.