Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Asumisoikeuden hyödyt

Turvallinen ja joustava asumismuoto

Asumisoikeusasuminen on turvallinen ja joustava vaihtoehto niille, jotka etsivät pitkäaikaista kotia ilman omistusasunnon hankintaan liittyviä riskejä. Vaso tarjoaa laadukkaita asumisoikeusasuntoja, jotka yhdistävät vuokra- ja omistusasumisen parhaat puolet. Asumisoikeusasunnossa asuminen tarkoittaa, että asukas maksaa kertaluonteisen asumisoikeusmaksun, joka on vain pieni osa asunnon täydestä arvosta. Tämän jälkeen kuukausittainen käyttövastike kattaa asumisen ylläpitokulut, kuten kiinteistön hoitoon ja ylläpitoon liittyvät menot.

Asumisoikeusasunto tarjoaa vakautta ja ennakoitavuutta, sillä asukkaalla on oikeus asua asunnossa niin kauan kuin hän itse haluaa, kunhan hän noudattaa asumisoikeussopimuksen ehtoja. Tämä tarkoittaa, että asukkaan ei tarvitse huolehtia suuremmista kuluista tai muista yllättävistä muutoksista, jotka voivat olla yleisiä vuokra-asumisessa. Asumisoikeusasuminen onkin erinomainen valinta erityisesti lapsiperheille ja niille, jotka arvostavat asumisen turvallisuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Edullisuus ja taloudellinen ennakoitavuus

Asumisoikeusasuminen on myös taloudellisesti houkutteleva vaihtoehto. Asumisoikeusmaksu on kertaluonteinen, ja se on huomattavasti pienempi kuin omistusasunnon käsiraha. Lisäksi asumisoikeusasunnon käyttövastike on usein edullisempi kuin vastaavan vuokra-asunnon vuokra. Käyttövastike määräytyy asunnon pinta-alan ja taloyhtiön ylläpitokulujen mukaan, ja se pysyy yleensä tasaisena, mikä helpottaa talouden suunnittelua ja budjetointia.

Kun asumisoikeusasunnon asukas päättää muuttaa pois, hänelle palautetaan asumisoikeusmaksu indeksikorotuksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että asukas saa takaisin vähintään alun perin sijoittamansa pääoman, mikä tekee asumisoikeusasumisesta myös taloudellisesti järkevän sijoituksen. Asumisoikeusasunto on siis erinomainen valinta niille, jotka haluavat asua laadukkaasti ja edullisesti, mutta eivät halua sitoutua asunnon ostamiseen tai kantaa sen arvonvaihtelun riskejä.

Yhteisöllisyys ja viihtyvyys

Asumisoikeusasunnot sijaitsevat usein hyvin suunnitelluissa ja viihtyisissä ympäristöissä, jotka edistävät yhteisöllisyyttä ja naapuruutta. Vaso panostaa asumisoikeuskohteidensa sijaintiin ja ympäristöön, jotta asukkaat voivat nauttia korkeatasoisesta asumisesta. Yhteiset tilat, kuten saunat, kerhotilat ja leikkipaikat, ovat suunniteltu asukkaiden yhteiseen käyttöön, mikä luo puitteet naapuruston yhteisölliselle elämälle.

Lisäksi asumisoikeusasuntojen asukkaat voivat vaikuttaa oman kotiympäristönsä kehittämiseen osallistumalla taloyhtiön kokouksiin ja päätöksentekoon. Tämä mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa luo tunnetta omistajuudesta ja vastuusta, vaikka asukas ei omistakaan asuntoa. Asumisoikeusasuminen tarjoaa siis paitsi turvallisen ja edullisen kodin, myös mahdollisuuden olla osa aktiivista ja elävää yhteisöä.

Uusimmat uutiset