Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Asumisoikeusasunnon irtisanominen ja luopuminen

Miten irtisanoutuminen tapahtuu?

Kun elämäntilanteet muuttuvat ja on aika jättää asumisoikeusasunto taakse, on tärkeää tietää, miten irtisanominen käytännössä tapahtuu. Vaso on tässä rinnallasi auttamassa prosessin jokaisessa vaiheessa. Ensimmäinen askel on irtisanomisilmoituksen tekeminen kirjallisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee toimittaa Vason toimistolle allekirjoitettu irtisanomisilmoitus, jossa kerrot päätöksestäsi luopua asumisoikeudesta.

Irtisanomisilmoituksen jälkeen alkaa irtisanomisaika, joka on kolme kuukautta. Tänä aikana sinun tulee maksaa käyttövastike normaalisti ja huolehtia, että asunto on hyvässä kunnossa seuraavalle asukkaalle. Vaso auttaa sinua myös mahdollisen seuraavan asukkaan löytämisessä, jotta asumisoikeusasunto ei jäisi tyhjilleen.

Irtisanomisessa huomioitavia asioita

On tärkeää huomioida, että irtisanomisajan pituus voi vaihdella eri asumisoikeusyhdistysten välillä, joten on suositeltavaa tarkistaa omasta sopimuksestasi tarkat ehdot.  Irtisanomisaika alkaa kulua siitä päivästä, kun irtisanomisilmoitus on vastaanotettu, ja sen aikana asukkaalla on velvollisuus pitää asunto siistinä ja vahingoittumattomana.

Irtisanomisprosessin aikana on myös mahdollista, että asumisoikeusasuntoa tarjotaan ensisijaisesti jonossa oleville hakijoille.

Asumisoikeusasunnon luopumisen ehdot

Vason kanssa asumisoikeusasunnon luopuminen sujuu selkeästi ja turvallisesti. Me varmistamme, että kaikki tarvittavat dokumentit ovat kunnossa ja että taloudelliset asiat hoidetaan asianmukaisesti. Näin voit siirtyä uuteen elämänvaiheeseen ilman huolta entisestä kodistasi.

Kun päätät luopua asumisoikeusasunnosta, on ensimmäinen toimenpide ottaa yhteyttä asumisoikeusyhdistykseen ja ilmoittaa aikeistasi. Yhdistys neuvoo sinua prosessissa ja antaa tarkat ohjeet siitä, miten luopuminen etenee. Luopumisen yhteydessä on tärkeää selvittää, onko asunnossa tehty sellaisia muutostöitä, jotka vaikuttavat asumisoikeusmaksun palautukseen. Kaikki asunnon parannukset, jotka ovat yhdistyksen hyväksymiä, voivat nostaa palautettavan summan määrää.

Tämän jälkeen tehdään lopulliset tarkastukset ja laskelmat, jotta voit saada asumisoikeusmaksusi takaisin. Asumisoikeusmaksu palautetaan irtisanomisajan jälkeen. On hyvä pitää mielessä, että asumisoikeusasunnon luopumiseen liittyvät järjestelyt voivat vaatia myös muita toimenpiteitä, kuten esimerkiksi muuttoilmoituksen tekemisen ja uuden asunnon etsimisen. Vaso on tukenasi koko prosessin ajan, jotta voit keskittyä tulevaisuuteen ja uusiin mahdollisuuksiin.

Uusimmat uutiset