Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Asumisoikeusasunnon säännöt ja velvollisuudet

Asumisoikeusasumisen perusteet

Asumisoikeusasuminen on suosittu asumismuoto, joka yhdistää vuokra- ja omistusasumisen parhaat puolet. Vaso tarjoaa laadukkaita asumisoikeusasuntoja, jotka mahdollistavat turvallisen ja pitkäaikaisen kodin ilman suurta taloudellista sitoumusta. Asumisoikeusasunnossa asuminen tarkoittaa, että asukas maksaa kertaluonteisen asumisoikeusmaksun, joka on yleensä 10-15 prosenttia asunnon arvosta. Tämän jälkeen asukas maksaa kuukausittaista käyttövastiketta, joka kattaa muun muassa kiinteistön hoitoon, ylläpitoon ja mahdollisiin korjauksiin liittyvät kulut.

Asumisoikeusasunnon asukkaana sinulla on oikeus asua asunnossa niin kauan kuin haluat, kunhan noudatat asumisoikeussopimuksen ehtoja. Asumisoikeusasunto ei siirry omistukseesi, mutta voit nauttia omistusasumisen kaltaisesta vakauden tunteesta. Asumisoikeusasunnon voi myös muokata omien toiveiden mukaiseksi, mikä lisää kodinomaisuuden tunnetta.

Asumisoikeusasunnon asukkaan velvollisuudet

Kun valitset asumisoikeusasunnon, sitoudut noudattamaan tiettyjä sääntöjä ja velvollisuuksia. Ensinnäkin, on tärkeää huolehtia asumisoikeusmaksun ja kuukausittaisten käyttövastikkeiden ajantasaisesta maksamisesta. Lisäksi asukkaan tulee pitää huolta asunnosta ja sen ympäristöstä, kuten omasta kodistaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asunto tulee siivota säännöllisesti ja havaituista vioista tulee ilmoittaa huoltoyhtiölle.

Asumisoikeusasunnon asukkaana sinulla on myös vastuu yhteisistä tiloista ja niiden siisteydestä. Yhteisöllisyys ja naapureiden huomioon ottaminen ovat tärkeitä arvoja asumisoikeusyhteisössä. Vaso arvostaa asukkaidensa viihtyvyyttä ja pyrkii tarjoamaan kaikille mahdollisuuden rauhalliseen ja miellyttävään asumiseen.

Asumisoikeusasunnon sijoitusnäkökulma

Asumisoikeusasunto on myös taloudellisesti järkevä valinta. Asumisoikeusmaksu palautetaan asukkaalle irtisanomisajan jälkeen, mikäli hän päättää luopua asumisoikeudestaan. Palautussumma lasketaan indeksikorjattuna, mutta siitä vähennetään asukkaan vastuulle kuuluvat mahdolliset korjauskulut. Tämä tarkoittaa, että asumisoikeusasunto voi toimia myös sijoituksena, joka säilyttää arvonsa ajan kuluessa.

Vaso pyrkii tarjoamaan asumisoikeusasuntoja kilpailukykyiseen hintaan, jotta asuminen olisi mahdollisimman edullista ja turvallista. Asumisoikeusasuminen onkin erinomainen vaihtoehto niille, jotka etsivät pitkäaikaista ja vakaa-arvoista kotia.

Uusimmat uutiset