Siirry sisältöön

Asumisoikeusasunto vai omistusasunto – kumpi on parempi vaihtoehto Turussa?

Turussa asumismuotona suosituimpia vaihtoehtoja ovat asumisoikeusasunnot ja omistusasunnot. Molemmissa vaihtoehdoissa on omat etunsa, päätös asumismuodon valinnasta on aina henkilökohtainen. Alla käymme läpi näiden kahden vaihtoehdon keskeisimpiä eroja ja pohdimme, kumpi niistä voisi olla parempi vaihtoehto Turussa juuri sinulle.

Asumisoikeusasunnot – kohtuuhintainen vaihtoehto

Vasolla on Turussa jo lähes 1700 asumisoikeusasuntoa useilla eri Turun asuinaluella kuten Pääskyvuori, Nummenmäki, Hirvensalo ja Pahaniemi. Asumisoikeusasuminen on  erinomaisen vaihtoehto niille jotka eivät halua ottaa suurta taloudellista riskiä tai ei ole mahdollista saada asuntolinaa.
Asumisoikeusasuntoon et tarvitse suurta lainaa. Asumisoikeusmaksu on 10–15 prosenttia valitsemasi kodin hankintahinnasta ja maksat sen vain kerran. Edullisimmillaan asumisoikeusmaksu on Vason asumisoikeusasunnosta noin 5 000 euroa.
Jos muutat pois asumisoikeusasunnosta, saat maksamasi asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Palautamme sinulle aina takaisin vähintään sijoittamasi summan.

Asumisoikeusasunnot eivät ole vuokra-asuntoja vaan  välimuoto omistus- ja vuokra-asumisesta. Asukas maksaa kuukausittaista käyttövastiketta, joka on yleensä  alhaisempi kuin vastaavanlaisen vuokra-asunnon vuokra.

Vaso tarjoaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia asumisoikeusasuntoja Turussa ja ympäristökunnissa. Asumisoikeusasuntojen hakuprosessi Vason kautta on helppo ja vaivatonta. Asumisoikeusasuminen on joustavaa, sillä asunnon vaihto on mahdollista mikäli elämäntilanne tai toiveet asumisesta muuttuu. Asumisoikeusasunnoissa asuminen sopii erityisesti niille, jotka arvostavat taloudellista joustavuutta ja haluavat saada enemmän vastinetta rahoilleen.

Omistusasunto – pysyvä koti ja taloudellinen sijoitus

Omistusasunnot ovat perinteinen vaihtoehto, joka usein symboloi pysyvyyttä ja pitkäaikaista sitoutumista. Omistusasunnon hankkiminen voi olla vaihtoehto erityisesti niille, jotka haluavat sijoittaa rahansa asunto-osakkeeseen tai kiinteistöön.

Päätös asumismuodon valinnasta riippuu monista tekijöistä, kuten omista taloudellisista tavoitteista ja elämäntilanteesta. On tärkeää punnita tarkkaan asumismuotoon liittyviä etuja ja haittoja sekä arvioida omia tarpeita ja mahdollisuuksia. Vaso tarjoaa monipuolisesti asumisoikeuskoteja Turussa ja ympäristökunnissa, joten Vasolta löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto. Mikäli itselleen paras vaihtoehto on asumisoikeusasunto,  Vaso on luotettava toimija, jolta löytyy laaja valikoima asuntoja Turun alueelta.

Uusimmat uutiset