Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Asunnon valitseminen: Näin löydät täydellisen kodin

Kodin sijainti ja palvelut

Kun etsit uutta kotia, sijainti on yksi tärkeimmistä tekijöistä. Mieti, millaisessa ympäristössä viihdyt parhaiten. Onko sinulle tärkeää olla lähellä luontoa vai kaupungin sykettä? Tarkastele myös alueen palveluita: kaupat, koulut, päiväkodit ja liikenneyhteydet. Vaso tarjoaa asumisoikeusasuntoja monilla eri alueilla, joten voit valita juuri sinulle sopivan ympäristön.

Palveluiden saavutettavuus lisää asumismukavuutta. Onko asunnolta helppo päästä töihin tai harrastuksiin? Entä löytyykö lähistöltä terveyspalveluita tai kulttuuritarjontaa? Vasolla on asuntoja laaja valikoima eri sijainneissa, joten voit löytää helpommin tasapainon toiveidesi ja tarpeidesi välillä.

Tilan tarve ja asunnon pohjaratkaisu

Mieti, kuinka paljon tilaa tarvitset. Onko perheesi kenties kasvamassa, vai etsitkö kompaktia yksiötä? Asumisoikeusasuntojen joukosta löytyy eri kokoisia vaihtoehtoja, jotka vastaavat monenlaisiin tarpeisiin. Pohjaratkaisu vaikuttaa myös arjen sujuvuuteen. Avoin keittiö-olohuone voi tuoda yhteen perheen yhteiset hetket, kun taas erilliset huoneet kuten keittiö ja olohuone tarjoavat omaa rauhaa.

Vason asuntoja löytyy erilaisilla pohjaratkaisuilla. On tärkeää, että koti tukee elämäntilannettasi ja toimii arjessasi. Asumisoikeusasuminen antaa mahdollisuuden asua laadukkaassa kodissa ilman suurta taloudellista sitoumusta, joten voit keskittyä valitsemaan asunnon, joka tuntuu omalta.

Asumiskustannukset ja taloudellinen suunnittelu

Asumiskustannukset ovat merkittävä osa kuukausibudjettia. Asumisoikeusasunnossa asuva maksaa aluksi asumisoikeusmaksun, joka on tyypillisesti 10-15 % asunnon hankintahinnasta. Tämän jälkeen kuukausittain maksetaan käyttövastiketta, joka kattaa asumisen ylläpitokulut. Vertaile eri asuntojen kustannuksia ja mieti, miten ne sopivat talouteesi.

Vason asumisoikeusasunnossa asuminen mahdollistaa ennakoitavat asumiskustannukset. Kun tiedät kuukausittaiset menosi, voit suunnitella talouttasi paremmin. Asumisoikeusmaksu palautetaan myös indeksikorjattuna, jos päätät luopua asumisoikeudesta, mikä tuo lisäturvaa taloudelliseen suunnitteluun.

Yhteisöllisyys ja naapurusto

Naapurusto ja yhteisöllisyys voivat vaikuttaa suuresti viihtyvyyteen, joten tutustu alueen yhteisöön ja mieti millaista naapurustoa etsit. Onko sinulle esimerkiksi tärkeää, että naapurit tuntevat toisensa ja järjestävät yhteisiä tapahtumia? Vason asumisoikeusasunnot sijaitsevat usein alueilla, joissa yhteisöllisyys on vahvaa.

Yhteisöllisissä asumisoikeuskohteissa on mahdollisuus osallistua yhteisiin tiloihin ja tapahtumiin, mikä voi lisätä naapureiden välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tämä voi olla erityisen arvokasta, jos arvostat sosiaalisia suhteita ja haluat olla osa aktiivista yhteisöä.

Ympäristövastuullisuus ja vihreät arvot

Ympäristötietoisuus on nykypäivänä yhä tärkeämpää, ja monet haluavat asua ekologisesti kestävässä kodissa. Tutki, miten Vason asumisoikeusasunnot vastaavat vihreitä arvoja. Onko rakennuksissa käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja tai energiatehokkaita ratkaisuja?

Vihreät arvot näkyvät usein myös asumiskustannuksissa, sillä energiatehokkaat ratkaisut voivat alentaa lämmitys- ja sähkökuluja. Asumisoikeusasuminen voi olla yksi tapa toteuttaa ympäristövastuullista elämäntapaa, kun valitset kodin, joka tukee kestävää kehitystä.

Turvallisuus ja asumisen laatu

Turvallisuus on yksi perustarpeista, kun valitset uutta kotia. Onko alue rauhallinen ja turvallinen? Miten on huolehdittu asunnon ja ympäristön turvallisuudesta? Vason asumisoikeusasunnot sijaitsevat usein alueilla, joissa on kiinnitetty huomiota asukkaiden turvallisuuteen.

Asumisen laatuun vaikuttavat monet tekijät, kuten äänieristys, ilmanlaatu ja asunnon kunto. Vaso panostaa asumisoikeusasuntojen laatuun ja ylläpitoon, jotta voit nauttia turvallisesta ja mukavasta asumisesta ilman huolta yllättävistä korjaustarpeista.

Uusimmat uutiset