Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Asunnon valitseminen: Tärkeimmät vinkit itselleen sopivan kodin valintaan

Sijainti ja palvelut

Kun etsit uutta kotia, sijainti on yksi tärkeimmistä tekijöistä. Mieti, millainen ympäristö tekee sinut onnelliseksi. Haluatko asua kaupungin sykkeessä vai rauhallisemmalla alueella? Tarkastele myös palveluiden saatavuutta. Arjen sujuvuus paranee, kun kaupat, koulut ja terveyspalvelut ovat lähellä. Vaso tarjoaa asumisoikeusasuntoja monipuolisilla sijainneilla, joten voit valita juuri sinulle sopivan ympäristön.

Liikenneyhteydet ovat myös olennainen osa sijaintia. Jos et omista autoa, varmista, että julkinen liikenne toimii ja yhteydet ovat hyvät. Jos taas autoilet, tarkista parkkipaikkojen saatavuus. Vason asumisoikeusasunnot sijaitsevat usein alueilla, joissa infrastruktuuri on hyvin suunniteltu ja liikkuminen on vaivatonta. Tämän ansiosta asuntomme sopivat monenlaisien ruokakuntien tarpeisiin, jotta esimerkiksi liikkuvuus eri palveluiden äärelle on mahdollisimman helppoa.

Tilan tarve ja asunnon pohjaratkaisu

Mieti, kuinka paljon tilaa tarvitset. Yksin asuvalle sopii pienempi asunto, kun taas perheellisille suurempi koti on usein tarpeen. Asumisoikeusasunnoissa on monenlaisia pohjaratkaisuja, joten voit valita juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan kodin. Huomioi myös säilytystilojen määrä ja toimivuus. Riittävästi kaappitilaa ja mahdollisuus varastoon tekevät arjesta sujuvampaa.

Pohjaratkaisu vaikuttaa myös asumismukavuuteen. Avoin keittiö ja olohuone luovat avaran tunteen, kun taas erilliset huoneet tarjoavat enemmän yksityisyyttä. Vason asumisoikeusasunnoissa on huomioitu erilaiset tarpeet, ja voit valita kodin, joka tukee omaa elämäntyyliäsi. Erilaisten vaihtoehtojen ansiosta löydät sopivan ratkaisun asumiselle, joka tekee uudesta asumisoikeusasunnosta kodintuntuisen.

Asumisoikeusasuminen Vason kanssa

Asumisoikeusasuminen on joustava vaihtoehto, joka yhdistää vuokra- ja omistusasumisen parhaat puolet. Vason asumisoikeusasunnoissa maksat aluksi asumisoikeusmaksun, joka on tyypillisesti 10-15 % asunnon markkina-arvosta. Tämän jälkeen kuukausittainen käyttövastike kattaa asumisen ylläpitokulut. Tämä malli mahdollistaa oman kodin tunteen ilman suurta taloudellista sitoumusta.

Kun valitset Vason asumisoikeusasunnon, sinulla on oikeus asua siinä niin kauan kuin haluat, kunhan noudatat sopimuksen ehtoja. Jos päätät muuttaa pois, saat asumisoikeusmaksun takaisin indeksitarkistettuna.  Asumisoikeusasuminen tarjoaa turvallisen ja joustavan tavan asua, joka sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Uusimmat uutiset