Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Uusi koti mielessä: Parhaat vinkit unelmiesi kodin löytämiseen

Aloita uuden kodin pohdinta hyvällä suunnittelulla

Kun unelmiesi kodin etsintä on edessä, on tärkeää aloittaa huolellisella suunnittelulla. Mieti ensin, millaisessa ympäristössä haluat asua. Onko sinulle tärkeää olla lähellä luontoa, vai kaipaatko kaupungin sykettä? Tarkastele myös taloudellista tilannettasi realistisesti. Asumisoikeusasuminen on mainio vaihtoehto, jos et ole valmis sitoutumaan asunnon suureen kertaluonteiseen hankintahintaan. Vaso tarjoaa asumisoikeusasuntoja, jotka antavat mahdollisuuden asua omassa kodissa ilman omistamisen paineita.

Ennen asunnon etsintää, laadi lista toiveistasi ja tarpeistasi. Kuinka monta huonetta tarvitset? Onko parveke tai oma piha toivelistallasi? Aseta toiveesi tärkeysjärjestykseen, jotta tiedät, mistä olet valmis tinkimään. Muista, että asumisoikeusasunnossa asuva maksaa aluksi asumisoikeusmaksun, joka on tyypillisesti 10-15 % asunnon markkina-arvosta, ja tämän jälkeen kuukausittaista käyttövastiketta. Tämä tekee asumisoikeusasumisesta houkuttelevan vaihtoehdon monille.

Hyödynnä monipuolisesti eri työkaluja ja palveluita

Nykyteknologia tarjoaa runsaasti työkaluja asunnon etsintään. Käytä hyväksesi erilaisia asuntoportaaleja ja Vason verkkosivuja, jotka tarjoavat kattavat tiedot saatavilla olevista asumisoikeusasunnoista. Täytä myös Vason asuntohakemus, jolloin saat haettavista asunnoista tiedon suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt ajan tasalla markkinoiden tarjonnasta ja voit reagoida nopeasti kiinnostaviin vaihtoehtoihin.

Älä unohda perinteisempiä menetelmiä, kuten sanomalehti-ilmoituksia tai paikallisten kiinteistönvälittäjien palveluita. Verkostoituminen ja sana kantautuvat usein tehokkaasti, joten kerro ystäville ja tuttaville asunnon etsinnästäsi. He voivat olla arvokas apu unelmiesi kodin löytämisessä. Muista, että kun lopulta löydät sen oikean asunnon sinulle, asumisoikeusasunnossa asuessasi on oikeus asua siinä rajoittamattoman ajan kunhan noudatat sopimuksen ehtoja – tämä tuo turvaa ja vakautta asumiseen.

Tutustu alueeseen ja tee tarkkaa taustatyötä

Kun potentiaalinen asuinalue on löytynyt, on aika tutustua tarkemmin alueeseen. Vieraile alueella eri aikoina päivästä ja viikosta, jotta saat kattavan kuvan naapuruston elämästä ja palveluista. Onko lähellä kouluja, päiväkoteja tai kauppoja? Millainen on alueen liikenneyhteydet? Tarkista myös alueen tulevaisuudensuunnitelmat, sillä ne voivat vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja asunnon arvoon pitkällä tähtäimellä.

Ennen lopullista päätöstä, tutki huolellisesti asumisoikeusasunnon ehdot. Varmista, että ymmärrät asumisoikeusmaksun, käyttövastikkeen ja muiden mahdollisten kulujen rakenteen. Asumisoikeusasumisessa sijoitus on turvattu, sillä asumisoikeusmaksu palautetaan indeksikorjattuna, jos päätät luopua asumisoikeudesta. Tämä tekee siitä järkevän vaihtoehdon, joka yhdistää vuokra- ja omistusasumisen parhaat puolet.

Uusimmat uutiset