Siirry sisältöön

Miten valita paras asunto? – Asunnon valitseminen

Kodin sijainti ja palvelut

Kun etsit uutta kotia, sijainti on yksi tärkeimmistä tekijöistä. Mieti, millaisessa ympäristössä viihdyt parhaiten. Onko sinulle tärkeää, että lähellä on luontoa vai kaipaatko kaupungin sykettä? Palveluiden, kuten kauppojen, koulujen ja päiväkotien, läheisyys on myös olennainen osa arjen sujuvuutta. Vaso tarjoaa asumisoikeusasuntoja laajasti Turun ja lähikuntien alueilla, joten voit valita juuri sinulle sopivan ympäristön.

Liikenneyhteydet ovat toinen keskeinen tekijä. Jos et omista autoa, tarkista julkisen liikenteen yhteydet ja aikataulut. Hyvät bussi- tai junayhteydet tekevät arjesta helpompaa. Vason asumisoikeusasunnot sijaitsevat usein hyvien kulkuyhteyksien varrella, mikä helpottaa liikkumista kaupungin sisällä ja sen ulkopuolelle.

Asunnon koko ja pohjaratkaisu

Asunnon koon valinnassa kannattaa miettiä nykyisiä ja tulevia tarpeita. Yksin tai kaksin asuvalle pienempi asunto voi olla riittävä, mutta perheen kasvaessa tarvitaan enemmän tilaa. Pohjaratkaisu vaikuttaa myös asumismukavuuteen. Avoin keittiö ja olohuone tarjoavat avaruutta, kun taas erilliset huoneet antavat enemmän yksityisyyttä. Vason asumisoikeusasunnot tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja eri elämäntilanteisiin.

Asunnon kunto on tärkeä huomioida. Uudiskohteessa pääset muuttamaan suoraan uuteen ja nykyaikaiseen asuntoon, mutta myös vanhemmissa kiinteistöissä voi olla hyvin pidettyjä asuntoja. Vason asumisoikeusasunnoissa ylläpidon laatu on taattu, ja asukkaat voivat nauttia huolettomasta asumisesta.

Asuinkiinteistön tilaratkaisut ja yhteisö

Asuinkiinteistön sijainti ja asuntojen sekä yhteisten tilojen tilaratkaisut vaikuttavat asumisviihtyvyyteen. Onko taloyhtiössä hissi, sauna tai pesutupa? Entä onko piha-alueita, joissa lapset voivat leikkiä turvallisesti? Nämä seikat kannattaa ottaa huomioon asuntoa valitessa. Vason asumisoikeusasunnoissa on usein  yhteisiä tiloja ja viihtyisät ulkoalueet asukkaiden käyttöön.

Naapurit ja yhteisöllisyys ovat myös tärkeitä toimivassa arjessa. Hyvät naapurisuhteet lisäävät turvallisuuden tunnetta ja viihtyvyyttä. Vason asuinkiinteistössä ja asumisessa  mahdollistetaan yhteisöllisyys, jolloin asukkaat voivat vaikuttaa yhteisiin asioihin. Tämä luo pohjan mukavalle ja ystävälliselle naapurustolle.

Taloudelliset tekijät

Asumiskustannukset ovat merkittävä osa kuukausibudjettia. Asumisoikeusasuminen on taloudellisesti järkevä vaihtoehto, sillä alkuun maksetaan vain asumisoikeusmaksu, joka on 10-15 % asunnon hankintahinnasta. Tämän jälkeen kuukausittainen käyttövastike kattaa asumisen ylläpitokulut. Vason asumisoikeusasunnot tarjoavat ennakoitavat ja kohtuulliset asumiskustannukset.

On tärkeää huomioida myös asunnon arvonkehitys ja sijoitusnäkökulma. Asumisoikeusasunnossa asumisoikeusmaksu palautetaan indeksikorjattuna, jos päätät luopua asumisoikeudesta. Tämä tekee asumisoikeusasumisesta turvallisen ja joustavan vaihtoehdon, joka soveltuu monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Ympäristövastuullisuus ja energiatehokkuus

Ympäristötietoisuus on nykypäivänä yhä tärkeämpää, ja monet haluavatkin valita asunnon, joka on energiatehokas ja ympäristöystävällinen. Energiatehokkuus vähentää asumisen ympäristövaikutuksia ja säästää kustannuksissa pitkällä tähtäimellä. Varsinkin Vason uudistuotanto on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, mikä takaa energiatehokkuuden ja pienemmät asumiskustannukset.

Kiinnitä huomiota myös kiinteistön jätehuoltoon ja kierrätysmahdollisuuksiin. Hyvin suunnitellut jätehuoltopisteet ja kierrätysmahdollisuudet tekevät arjesta ekologisempaa. Vason asuinkiinteistöissä on huomioitu jätepisteiden lajittelu-  kierrätysratkaisut, jotka tukevat ympäristövastuullista asumista.

Uusimmat uutiset