Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Vaso: Asumisoikeuskoti edullisesti

Asumisoikeusasuminen – turvallinen ja joustava asumismuoto

Asumisoikeusasuminen on asumismuoto, joka yhdistää vuokra- ja omistusasumisen parhaat puolet. Se tarjoaa asukkaille mahdollisuuden asua laadukkaissa asunnoissa ilman, että heidän tarvitsee sitoutua asunnon täysimääräiseen omistamiseen. Asumisoikeusasuntoihin sijoitettava alkuinvestointi, asumisoikeusmaksu, on tyypillisesti 10-15 % asunnon hankintahinnasta, mikä tekee siitä huomattavasti edullisemman vaihtoehdon kuin asunnon ostaminen. Tämän jälkeen asukas maksaa kuukausittaista käyttövastiketta, joka kattaa asumisen ylläpitokulut ja mahdollistaa huolettoman asumisen.

Asumisoikeusasunnon haltija nauttii monista oikeuksista, mutta myös velvollisuuksista. Hänellä on oikeus asua asunnossa niin kauan kuin haluaa, kunhan noudattaa asumisoikeussopimuksen ehtoja. Tämä tuo asumiseen vakautta ja turvallisuutta, jota vuokra-asumisessa ei aina ole tarjolla. Sijoitus asumisoikeusasuntoon on turvattu sillä asumisoikeusmaksu palautetaan asukkaalle indeksikorjattuna, mikäli asumisoikeudesta luovutaan.

Asumisoikeusasuntojen merkitys nykypäivän asuntomarkkinoilla

Asumisoikeusasunnot tarjoavat tärkeän vaihtoehdon asuntomarkkinoilla, erityisesti alueilla, joilla asuntojen hinnat ovat korkeat ja asumisen kustannukset nousevat. Asumisoikeusasuminen mahdollistaa kohtuuhintaisen asumisen ja tarjoavat asukkaille mahdollisuuden asua laadukkaissa asunnoissa ilman suurta taloudellista riskiä. Asumisoikeusasuntojen kysyntä on kasvanut, sillä ne vastaavat monien ihmisten tarpeeseen löytää turvallinen ja pitkäaikainen koti, joka ei sido heitä vuosikymmeniksi suuriin lainoihin.

Varsinais-Suomen alueella asumisoikeusasuntojen tarjonta on monipuolistunut ja laajentunut viime vuosina. Tämä on mahdollistanut yhä useammalle ihmiselle pääsyn asumisoikeusasuntoihin, jotka tarjoavat sekä yhteisöllisyyttä että yksityisyyttä. Asumisoikeusasuntojen suosio perustuu niiden tarjoamaan joustavuuteen ja taloudelliseen tehokkuuteen, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon niin nuorille ensiasunnon etsijöille kuin iäkkäämmillekin, jotka etsivät helppohoitoista ja turvallista asumista.

Laadukasta asumista kaikkiin elämäntilanteisiin

Vaso tarjoaa asumisoikeusasuntoja, jotka sopivat kaikkiin elämäntilanteisiin. Olipa kyseessä sitten nuori pariskunta, lapsiperhe tai eläkeläiset, Vason asumisoikeusasunnot tarjoavat laadukkaat puitteet asumiseen. Yhtiön pitkä historia ja kokemus asumisoikeusasuntojen tarjoajana Turun seudulla takaavat, että asukkaat voivat luottaa saavansa parasta mahdollista palvelua ja asumiskokemusta.

Asumisoikeusasuntojen yhteisöllisyys on myös yksi niiden vetovoimatekijöistä. Asukkaat voivat nauttia naapureiden seurasta ja yhteisistä tiloista, kuten pihoista ja leikkipaikoista, mikä luo turvallisen ja viihtyisän ympäristön kaikenikäisille asukkaille. Asumisoikeusasuminen mahdollistaa myös joustavuuden elämäntilanteen muuttuessa, sillä asukkaat voivat vaihtaa asumisoikeusasuntoa tarpeen mukaan ilman suuria taloudellisia menetyksiä. Tämä tekee asumisoikeusasumisesta erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka arvostavat elämänsä eri vaiheissa sekä vakautta että joustavuutta.

Uusimmat uutiset