Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Vaso – asumisoikeusasuntojen asiantuntija

Asumisoikeusasuminen – turvallinen ja joustava asumismuoto

Asumisoikeusasuminen on suosittu vaihtoehto niille, jotka etsivät vakautta ja turvallisuutta asumiseensa, mutta eivät halua sitoutua asunnon ostamiseen. Tämä asumismuoto tarjoaa monia etuja, kuten kohtuuhintaiset asumiskustannukset ja mahdollisuuden asua asunnossa niin kauan kuin haluaa, kunhan noudattaa asumisoikeussopimuksen ehtoja.

Asumisoikeusasunnon hakijan tulee maksaa kertaluonteinen asumisoikeusmaksu, joka on  10-15 % asunnon hankintahinnasta. Tämän lisäksi asukas maksaa kuukausittaista käyttövastiketta, joka kattaa asumisen ylläpitokulut. Asumisoikeusasuminen on siis kustannustehokas ratkaisu, joka tarjoaa omistusasumisen tuntua ilman suurta taloudellista sitoumusta.

Laadukkaat asumisoikeusasunnot eri elämäntilanteisiin

Kun elämäntilanne muuttuu, on tärkeää, että koti voi muuttua sen mukana. Asumisoikeusasuminen tarjoaa joustavuutta esimerkiksi perhekoon muutoksissa tai työpaikan vaihtuessa. Laadukkaat asumisoikeusasunnot ovat suunniteltu vastaamaan erilaisia tarpeita ja toiveita, olipa kyseessä sitten pieni yksiö tai suurempi perheasunto.

Varsinais-Suomen alueella toimiva Vaso tunnetaan laadukkaista ja kohtuuhintaisista asunnoistaan, jotka sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä. Asumisoikeusasunnot ovatkin erinomainen valinta niille, jotka arvostavat asumisen helppoutta ja mukavuutta.

Asumisoikeusasunnon hakeminen ja asumisoikeusmaksu

Hakeminen asumisoikeusasuntoon on yksinkertaista. Hakijan tulee täyttää hakemus ja toimittaa se asumisoikeusasuntoja tarjoavalle yhtiölle kuten Vasolle. Kun sopiva asunto on varmistunut, maksetaan asumisoikeusmaksu, ja asukas voi muuttaa uuteen kotiinsa. Asumisoikeusmaksu on sijoitus tulevaisuuteen, sillä se palautetaan indeksikorjattuna, jos asukas päättää luopua asumisoikeudestaan.

Asumisoikeusmaksun suuruus riippuu asunnon hankintahinnasta, ja asumisoikeusmaksu on huomattavasti edullisempi kuin vastaavan asunnon ostohinta. Tämä tekee asumisoikeusasumisesta houkuttelevan vaihtoehdon monille, jotka haluavat asua laadukkaasti mutta ilman suurta taloudellista riskiä.

Asumisoikeusasunnon ylläpito ja asukkaan vastuut

Asumisoikeusasunnon ylläpidosta vastaa asumisoikeusasuntoja hallinnoiva yhtiö, joka huolehtii kiinteistön kunnossapidosta ja mahdollisista korjauksista. Asukkaan vastuulle jää oman asunnon sisätilojen siisteyden ja kunnossapidon ylläpitäminen. Tämä yhteistyö asukkaan ja asumisoikeusyhteisön välillä takaa viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön.

Asukkaan tulee noudattaa asumisoikeussopimuksen ehtoja, kuten maksaa käyttövastike ajallaan ja huolehtia asunnon hyvästä hoidosta ja kunnossapidosta. Näin asumisoikeusasuminen pysyy miellyttävänä ja ongelmattomana kaikille osapuolille.

Asumisoikeusasuntojen sijainti ja palvelut

Asumisoikeusasuntojen sijainti on tärkeä tekijä asumisviihtyvyyden kannalta. Varsinais-Suomen alueella sijaitsevat asumisoikeusasunnot ovat lähellä palveluita, kuten kauppoja, kouluja ja päiväkoteja, mikä tekee arjesta sujuvaa ja mukavaa. Lisäksi hyvät liikenneyhteydet takaavat helpon pääsyn niin työpaikoille kuin vapaa-ajan aktiviteetteihin.

Erityisesti Turun seudulla asumisoikeusasunnot ovat kysyttyjä niiden sijainnin ja alueen monipuolisten palveluiden vuoksi. Asukkaat voivat nauttia kaupungin tarjoamista kulttuuri- ja vapaa-ajan mahdollisuuksista lähellä laadukkaita ja kohtuuhintaisia kotejaan.

Asumisoikeusasunnon valinta – mitä ottaa huomioon?

Valittaessa asumisoikeusasuntoa on tärkeää miettiä omaa elämäntilannetta ja tulevaisuuden suunnitelmia. Asunnon koko, sijainti ja palveluiden läheisyys ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat asumisen viihtyvyyteen. On myös hyvä tutustua asumisoikeusasuntoja tarjoavan yhtiöön ja palveluihin, jotta voi olla varma asumisen laadusta ja turvallisuudesta. Vasolla on vankka 30 vuoden kokemus asumisoikeusasuntojen rakentamisesta Turun alueelle. Vason omistuspohja on vakaa sillä Vason osakkeiden omistajat ovat kaupungit, joissa Vasolla on asumisoikeusasuntoja.

Asumisoikeusasunto on pitkäaikainen sijoitus omaan ja perheen hyvinvointiin. Siksi on tärkeää valita asunto, joka vastaa omia tarpeita ja jossa on hyvä elää vuodesta toiseen. Vaso on apunasi tässä prosessissa ja tarjoaa asiantuntemustaan asunnon valinnassa.

Uusimmat uutiset