Siirry sisältöön

Muutoksia järjestysnumeroihin ja asunnon hakuun 1.9.2023 alkaen

Syyskuun 1. päivästä alkaen järjestysnumero on valtakunnallinen eikä enää paikallinen, eli järjestysnumerolla voi hakea asuntoa kaikkialta Suomesta. Uudistuksen jälkeen yhdellä hakijalla on vain yksi järjestysnumero eikä eri paikkakunnille tarvita eri numeroita. ARAn järjestysnumero on voimassa kaksi vuotta.

Siirtymäaika 1.9.-31.12.2023

Siirtymäaikana 1.9.-31.12.2023 on käytettävissä sekä vanhat (kuntien) ja uudet (ARAn) järjestysnumerot. Vuoden loppuun asti nykyinen voimassa oleva kaupunkikohtainen järjestysnumero on käytettävissä ja on suositeltavaa myös käyttää numeroa vuoden loppuun asti asunnon haussa, sillä kaupunkikohtainen numero on aina etusijalla uuteen valtakunnalliseen numeroon nähden.

Järjestysnumerorekisterin ylläpito siirtyy 1.9.2023

Järjestysnumerorekisterin ylläpito siirtyy 1.9.2023 alkaen kunnilta ARA:lle (Asumisen rahoitus -ja kehittämiskeskus), jonka jälkeen kaupunkikohtaisia järjestysnumeroita ei enää myönnetä. Uutta järjestysnumeroa haetaan ARAn järjestysnumeropalvelusta. Uusi numero on maksullinen, hinnaltaan 9,20 € ja on voimassa kaksi vuotta. Yhdellä hakijalla voi olla käytössään vain yksi ARA:n myöntämä voimassa oleva numero. Uutta valtakunnallista järjestysnumeroa voi hakea ARA:n online-palvelusta. Online-palvelu avautuu 1.9. ja palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Maksu järjestysnumerosta suoritetaan numeroa haettaessa online-palvelussa, jolloin järjestysnumeron saa välittömästi ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen sekä tekstiviestinä mikäli puhelinnumero on ilmoitettu järjestysnumerohakemuksessa.

31.12.2023

Kuntien järjestysnumeroiden voimassaoloaika päättyy. 
Kuntien myöntämät järjestysnumerot ovat etusijalla asuntoa haettaessa 1.9.-31.12.2023.

1.1.2024 alkaen

Siirtymäajat päättyvät. Käytössä vain ARA:n myöntämä valtakunnallinen järjestysnumero.Tiedotamme lakimuutoksesta lisää syksyn aikana sivuillamme sekä Facebookissa ja Instagramissa.

Uusimmat uutiset