Varallisuusraja

Voit saada Vason asumisoikeusasunnon, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla ei ole Turun seudulla asumistarpeen tyydyttävää omistusasuntoa tai riittävästi varallisuutta sen hankintaan. Varallisuusraja ei koske 55 vuotta täyttäneitä hakijoita.

Varallisuusraja määräytyy asuntokohtaisesti

Varallisuusraja on huoneistokohtainen ja se määräytyy suhteessa asunnon asumisoikeusmaksuun ja sijaintiin. Jos varallisuutesi ylittää asumisoikeuslain määrittelemät rajat, joudumme tarjoamaan asuntoa seuraavalle hakijalle. Varallisuusrajan ylittävä hakija voidaan valita asumisoikeuden haltijaksi, jos kyseiseen asuntoon ei ole muita hakijoita.

Varallisuusselvitykset Vasolle

Tarkistamme aina ennen asumisoikeussopimuksen allekirjoittamista, että täytät asumisoikeuden kelpoisuusvaatimukset. Toimitathan sitä varten tarvitsemme varallisuusselvityksen sekä kopion viimeisimmästä esitäytetystä veroilmoituksestasi osoitteeseen vaso@vaso.fi. Toimitamme varallisuusselvitykset hyväksyttäväksi siihen kaupunkiin tai kuntaan, jonka alueelta olet valinnut kodin.

Esitäytetyn veroilmoituksen saat kirjautumalla OmaVero.fi palveluun.

Siirry OmaVero-sivuille

Jos sinulla on omistusasunto, tarvitsemme asunnon myynnistä dokumentin, kuten kauppakirjan tai toimeksiantosopimuksen. Lisäksi tarvitsemme selvityksen muusta mahdollisesta varallisuudestasi, esimerkiksi kuvakaappauksen verkkopankista, jossa näkyy osakkeidesi tai rahastojesi nykyarvo. Lainat vähentävät varallisuuttasi, joten meille kannattaa ilmoittaa mahdollisten lainojen määrä esimerkiksi ottamalla kuvakaappaus verkkopankista.