Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Olemme keränneet tälle sivulle kysymyksiä vastikkeeseen ja maksuihin liittyen.

Voit olla yhteydessä vastikevalvontaan: vastikevalvonta@vaso.fi tai puh. 02 2747 004. Myös OmaVasosta löydät huoneistosi ajantasaiset maksutiedot.

Vastikkeen maksun eräpäivä on 2. päivä. Maksaessa on tärkeää käyttää vastikelaskusta löytyviä yksilöiviä maksutietoja, kuten viitenumeroa. Eräpäivää ei voi siirtää.

Vesimaksu (kohteissa, joissa ei ole huoneistokohtaisia vesimittareita) ja vesimaksuennakko on 20 €/hlö/kk (huoneistokohtaiset vesimittarit ja tasauslaskutus)                  

Naantalin Soinisissa vesimaksuennakko on 15 €/hlö/kk

On tärkeää että olet välittömästi yhteydessä vastikeneuvontaamme, jotta voimme neuvoa sinua asiasi kanssa. Meidät tavoitat joko puhelimitse p. 02 274 7004 (puhelinaika ma-pe klo 10-14) tai vastikevalvonta@vaso.fi.

Uudesta perheenjäsenestä tulisi ilmoittaa vastikevalvonta@vaso.fi. Muistathan myös ilmoittaa huoltoyhtiöösi uudesta asukkaasta.

Muutoksesta ilmoitetaan vastikevalvonta@vaso.fi. Ilmoitathan myös huoltoyhtiöösi muutoksesta.

Vedenkulutus tarkastetaan 2 – 4 vuodessa ja asukkaille lähetetään joko lisä- tai hyvityslasku kulutuksen mukaan.

Veden kulutuksen tasauslaskutukset tehdään kiinteistön sijaintikunnan perusteella, pääsääntöisesti seuraavista lukema-ajankohdista:

TURKU:             31.5. ja 30.11.

KAARINA:         30.6. ja 31.12.

LIETO:               30.6. ja 31.12.

RAISIO:              30.6. ja 31.12.

NAANTALI:       31.3., 30.6., 30.9. ja 31.12.

Laskut lähetetään asukkaille seuraavan kuukauden aikana, eli esimerkiksi Turussa kesäkuussa ja joulukuussa.

Naantalissa laskutetaan joissakin kohteissa veden lisäksi myös sähkö, josta ei peritä ennakkomaksua. Tämän takia laskutus tehdään 4 kertaa vuodessa, jotta laskut eivät kertyisi kovin isoiksi.

Laskutusajankohtaa voidaan joissakin tilanteissa myös aikaistaa tai siirtää myöhemmäksi.

Isolta lisälaskulta välttyäkseen kannattaa henkilömäärämuutoksista aina ilmoittaa Vasolle vastikevalvonta@vaso.fi tai OmaVason viestipalvelun kautta.

Vesitasauslaskut (ja sähkölaskut) lähetetään ensisijaisesti e-lasku- ja suoramaksuna, jos asiakkaalla on e-lasku/suoramaksuvaltuutus käytössä.

Jos e-lasku/suoramaksuvaltuusta ei ole, lähetämme laskut postituspalvelun kautta. Mikäli asukkaalla käytössä on OmaPosti-palvelu, lasku näkyy palvelussa jopa samana päivänä, kun se on lähetetty. Postituspalvelun paperisen laskun toimitusaika on noin viikko.

Voit maksaa myöhästyneen maksun maksukehotuslaskun tiedoilla sen eräpäivään mennessä. Mikäli sinulla on kysyttävää laskusta, voit olla yhteydessä vastikevalvontaan: vastikevalvonta@vaso.fi tai p. 02 2747 004

Voit vastaanottaa vastikelaskusi e-laskuna, jolloin voit maksaa sen vaivattomasti suoraan verkkopankistasi oikeilla maksutiedoilla. Maksaminen helpottuu, sillä e-laskua käyttämällä sinun ei tarvitse itse näppäillä pitkiä tili- ja viitenumeroja. Lasku on myös helppo muistaa maksaa, kun se saapuu automaattisesti verkkopankkiisi.

Voit aktivoida vastikelaskun e-laskuksi omassa verkkopankissasi. Huomioithan, että e-laskun voimaantulo kestää jonkin aikaa. Lähetämme e-laskut asukkaille kuukausittain noin 15. päivä – 2 viikkoa ennen eräpäivää. Mikäli otat siis e-laskun käyttöön ennen kuukauden 15. päivää, seuraavan kuukauden vastikelaskusi tulee e-laskuna verkkopankkiisi.

Jos saat asumistukea ja Kela maksaa tuen suoraan Vasolle, sinun pitää verkkopankissa muokata e-laskun summa vastaamaan omavastuuosuuttasi. Tarkempia tietoja e-laskun aktivoimisesta saat omalta pankiltasi.

Kyllä, vastikkeen voi maksaa erissä. Maksut tulee suorittaa kuitenkin samoja laskuntietoja käyttäen.

Mikäli olet maksanut vastikkeen kahteen kertaan, voit olla yhteydessä vastikevalvonta@vaso.fi tai p. 02 2747 004.

Kyllä, myös asumisoikeusasunnon käyttövastikkeeseen voi saada asumistukea.

Käyttövastikkeet tarkistetaan vuosittain, tarkistuksesta ilmoitetaan viimeistään kaksi kuukautta ennen uuden käyttövastikkeen voimaantuloa. Tarkistukset ovat Vasolla olleet maltillisia ja ne perustuvat todellisiin kustannuksiin. Lisätietoa saat tarvittaessa isännöitsijältä ja asukaskokouksissa. Uudet vastikkeet tulevat voimaan 1. tammikuuta.

Vakuusmaksu on sisäänmuuttohetkellä voimassa olevaa 2 kuukauden vastiketta (ilman vesimaksua) vastaava summa.

Jyvityskertoimella tasoitetaan saman kohteen samankokoisten asuntojen eroja, jotka johtuvat esimerkiksi rakennuskustannuksista sekä asuntojen erilaisista sijainneista talossa. Käytännössä huoneiston jyvitetty pinta-ala lasketaan kertomalla todellinen huoneistoala neliömetreissä huoneistokohtaisella kertoimella. Laskenta tehdään jo rakentamisvaiheessa.

Jyvityskerroin määräytyy asunnon koon ja sijainnin mukaan. Lasketut rakennuskustannukset pienenevät asunnon koon kasvaessa. Jyvityskertoimella yhtiön kulut saadaan jaettua paremmin rakennuskustannuksia vastaaviksi. Pienissä asunnoissa jyvitetty pinta-ala on suurempi kuin todellinen pinta-ala. Vastaavasti suuremmissa asunnoissa jyvitetty ala on pienempi.

Sijainti puolestaan vaikuttaa viihtyvyyteen: Alimpien kerrosten huoneistoihin kantautuu enemmän ääniä yläkerroksista ja porrashuoneesta. Yläkerroksissa maisemat ovat kauniimmat, mutta niissä tarvitaan hissiä enemmän kuin alemmissa, jolloin hissin käyttökustannukset vaikuttavat jyvitykseen.

Voit ilmoittaa puuttuvan tai muuttuneen tilinumerosi vastikevalvonta@vaso.fi.

Asumisoikeusmaksu ja vakuusmaksu palautuvat sinulle asumis- ja hallintaoikeuden päättymisen jälkeen. Asumisoikeusmaksu on asiakkaan tilillä tai panttaustapauksessa pankin selvittelytilillä noin kahden viikon kuluessa hallinta-ajan päättymisestä. Palautettavan asumisoikeusmaksun määrä tarkistetaan asunnon irtisanomishetkellä – saat aina vähintään sijoittamasi summan takaisin. Takaisinmaksun ehtona on, että kaikki asunnon avaimet on palautettu Vasolle ja asunto on lopputarkastettu.

Tulet saamaan palautuksen yhteydessä sähköpostiisi raportin palautuvista maksuista.

Kyllä, vesilaskutus tasataan mittarin mukaisesti, kun muutat pois. Me hoidamme tasauksen. Saat loppuraportin sinulle palautuvista maksuista sähköpostiisi vastuidesi päättymisen jälkeen, palautuksen yhteydessä.

Voit joko maksaa täyden kuun vastikkeen normaalisti, jolloin palautamme ylimääräisen maksun sinulle sopimuksesi päättymisen jälkeen. Mikäli haluat tietää vastikkeen tarkan määrän ja maksaa vajaan kuukauden vastikkeen, tulee sinun olla vastikeneuvontaan yhteydessä, jotta saat maksutiedot. Voimme myös pidättää vajaan kuukauden vastikkeen sisällä olevasta vakuusmaksusta.