Siirry sisältöön

Jos haluat vaihtaa Vason asumisoikeusasunnosta toiseen, tulee sinun tehdä uusi asuntohakemus, jonka voit täyttää helposti verkossa. Uuden asuntohakemuksen voit laittaa asuttuasi Vasolla puoli vuotta, aiemmin emme hakemuksia ota vastaan. Asuntohakemus toimii hakuvahtinasi, jonka perusteella tarjoamme sinulle hakutoiveitasi vastaavia asuntoja. Asuntohakemus on voimassa 12 kuukautta, jonka jälkeen se poistuu automaattisesti.

Asunnon vaihtajille ei ole olemassa erillistä jonoa, vaan kaikki asukasvalinnat tehdään järjestysnumeron perusteella. Järjestysnumeroa, jolla on jo kerran saatu asunto, ei voi enää käyttää uudelleen. Jos asunnon vaihto on mielessä, kannattaa järjestysnumeroa hakea saman tien.

Huomioithan, että nykyisen asuntosi irtisanomisaika on kolme kuukautta. Nykyisen Vaso-kotinne maksettu asumisoikeusmaksu voidaan siirtää uuteen asuntoon. Mikäli sopimus on pankissa lainan vakuutena, tulee teidän pyytää pantinhaltijalta suostumus asumisoikeusmaksun siirtoon. Pankin suostumus toimitetaan myynti@vaso.fi sähköpostiin. Nykyisen kotinne vakuusmaksu on huoneistokohtainen, jonka vuoksi sitä ei voi siirtää uuteen asuntoon.

Asunnonvaihdon edellytyksenä on, että nykyisen asunnon vastikkeet on hoidettu sovitusti ja asunnossa on asuttu vähintään puoli vuotta. Asukkaalla ei myöskään saa olla merkintöjä järjestyshäiriöistä.