Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Mikäli elämäntilanteesi muuttuu ja haluat vaihtaa Vason asumisoikeusasunnosta toiseen, tulee sinun tehdä uusi asuntohakemus, jonka voit täyttää helposti verkossa. Uuden asuntohakemuksen voit täyttää asuttuasi Vasolla 6 kuukautta, aiemmin emme hakemuksia ota vastaan.

Huomioithan, että nykyisen asuntosi irtisanomisaika on kolme kuukautta. Nykyisen Vaso-kotisi asumisoikeusmaksu voidaan siirtää uuteen asuntoon. Mikäli sopimus on pankissa lainan vakuutena, tulee pantinhaltijalta pyytää suostumus asumisoikeusmaksun siirtoon. Pankin suostumus toimitetaan myynti@vaso.fi sähköpostiin. Nykyisen kotinne vakuusmaksu on huoneistokohtainen, jonka vuoksi sitä ei voi siirtää uuteen asuntoon.

Asunnonvaihdon edellytyksenä on, että nykyisen asunnon vastikkeet on hoidettu sovitusti ja asunnossa on asuttu vähintään puoli vuotta. Asukkaalla ei myöskään saa olla merkintöjä järjestyshäiriöistä.


Asunnon vaihto toiseen vaso-asuntoon (eri asuinkiinteistö)

Jos vaihdat asuntoa rakenteilla olevaan tai vapautuvaan asuntoon, tarvitset järjestysnumeron. Varallisuusselvityksiä ei kuitenkaan Vasolle tarvitse toimittaa.

Asunnon vaihtoon tarvitset uuden järjestysnumeron, jonka voit hakea helposti ARA:n online -palvelusta. Numeron saatuasi voit täyttää asuntohakemuksen.

Huom! Kun ostotarjous on lähetetty asunnon hakijoille, joilla on asuntohakemus, tarjouskierros suljetaan, jolloin asunnon hakuaikana ei uusia hakemuksia oteta vastaan ko. asunnon hakuun.  Voit ilmoittautua hakijaksi niin moneen asuntoon kuin haluat. Asuntohakusi päättyy, kun löydät asunnon.

Asunnon vaihto samassa asuinkiinteistössä

Mikäli toiveissasi on vaihtaa asuntoa samassa asuinkiinteistössä ET tarvitse asunnon vaihtoon järjestysnumeroa. Asuva asukas on aina etusijalla muihin hakijoihin nähden.

Mikäli asuinkiinteistössä on useampi asunnonvaihtaja, on etusijalla asukas, joka on asunut pisimpään asunnossaan. Jos samassa asuinkiinteistössä asunnon vaihtajat ovat asuneet yhtä kauan, etusijainen on asukas, jolla on nykyisessä asumisoikeussopimuksessaan pienempi järjestysnumero.

Huom! Kun ostotarjous on lähetetty asunnon hakijoille, joilla on asuntohakemus, tarjouskierros suljetaan, jolloin asunnon hakuaikana ei uusia hakemuksia oteta vastaan ko. asunnon hakuun.  Voit ilmoittautua hakijaksi niin moneen asuntoon kuin haluat. Asuntohakusi päättyy, kun löydät asunnon.

On tärkeää, että täytät oikean hakemuksen, jotta tiedämme, että olet asuinkiinteistön sisäinen vaihtaja. Mikäli haluat vaihtaa asuntoa sekä omassa asuinkiinteistössäsi, että muihin Vason asuinkiinteistöihin, tulee sinun täyttää kaksi asuntohakemusta; sisäinen vaihtohakemus ja normaali asuntohakemus.

Asunnon vaihto toisen asukkaan kanssa

Jos vaihdat asuntoa toisen asukkaan kanssa, et tarvitse järjestysnumeroa. Myöskään varallisuusselvityksiä ei tarvitse toimittaa. Sopimuksen allekirjoituksesta, muuttoajankohdasta sekä asumisoikeus- ja vakuusmaksun maksamisesta sovitaan asuntomyynnin asiakaspalvelussa/asiakaspalvelun kanssa.