Siirry sisältöön

Käyttövastike

Asukas maksaa asumisoikeusasunnosta kuukausittain käyttövastiketta, joka on tutkitusti yleistä vuokratasoa alhaisempi. Käyttövastike on jaettu kahteen osaan.

Käyttövastike 1:een on sisällytetty ne kiinteistökohtaiset kustannukset, joihin asukkailla on omassa kiinteistössä vaikutusmahdollisuuksia. Näitä ovat muun muassa lämmitys, vesi, sähkö ja kiinteistön hoito.

Käyttövastike 2:een kuuluu koko Vason tasolla olevat kustannukset. Sellaisia ovat kiinteistöjen rakentamiseen otettujen lainojen lyhennys- ja korkokulut, markkinointi- ja hallintokulut, varautuminen korjausvarauksella jaksottaisiin kunnossapitotoimiin sekä koko yhtiön tasolla kilpailutuksen kautta hankitut palvelut, kuten isännöinti, kiinteistövakuutukset ja laajakaistayhteys.

Käyttövastikkeet tarkistetaan vuosittain, tarkistuksesta ilmoitetaan viimeistään kaksi kuukautta ennen uuden käyttövastikkeen voimaantuloa. Tarkistukset ovat Vasolla olleet maltillisia ja ne perustuvat todellisiin kustannuksiin. Lisätietoa saat tarvittaessa isännöitsijältä ja asukaskokouksissa. Uudet vastikkeet tulevat voimaan 1. tammikuuta.

Vastikkeet erääntyvät maksuun aina joka kuukauden 2. päivä.

Vastikkeen maksutiedot löytyvät OmaVasosta. Maksutietoja voi myös pyytää sähköpostitse vastikevalvonta@vaso.fi. E-lasku- ja suoramaksusopimukset hoidetaan oman pankin kanssa.

Käyttövastike sisältää 100 M DNA laajakaistayhteyden sekä useimmissa kohteissa myös autopaikan. Autopaikkojen, saunavuorojen ja muiden käyttömaksujen määräytymisessä on kiinteistökohtaisia eroja.

Vesimaksu

Vesilaskutus perustuu henkilömäärään. Vesimaksu/-ennakko on 20 eur/hlö. Suurimmassa osassa kiinteistöjä on vesimittarit, näissä kiinteistöissä vesilaskutus tasataan kaksi-neljä kertaa vuodessa. Soinisten kiinteistössä vesiennakon määrä on 15 eur/hlö/kk.

Sähkölasku

Asukas tekee oman käyttösähkösopimuksen suurimmassa osassa kiinteistöjämme.

Huom! Omaa sähkösopimusta ei tehdä seuraavissa Naantalin kiinteistöissä:

  • Haikarinlinna, os. Haikarinkatu 6
  • Kauppilanrinne, os. Palomäenkatu 7
  • Keijulinna I ja II, os. Keijunkuja 1, Linnavuorenkatu 14
  • Orkonkatu 7, os. Orkonkatu 7
  • Sinipiianrivi, os. Linnavuorenkatu 14
  • Suopellonrivi, os. Suopellonkatu 2
  • Tammistonpuisto, os. Haikarinkatu 7
  • Tiroli, os. Alppilankatu 10

Näiden kiinteistöjen osalta Vaso laskuttaa asukasta taloussähkön kulutuksen mukaisesti. Laskutus tehdään neljä kertaa vuodessa.