Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii tekoja. Myös Vaso haluaa edistää toiminnallaan tätä päämäärää.
Näitä toimia ovat tähän mennessä olleet mm. lämmitysmuodon muuttaminen öljystä maalämpöön, sähköautojen latauspisteet, energiatehokkaat kiinteistöt sekä uusiutuvan energian käyttö kiinteistöjen lämmityksessä ja kiinteistösähkössä. Näin ollen jokainen Vason asukas on mukana tekemässä konkreettista työtä ilmastonmuutosta vastaan!


Vaso on mukana EU-hankkeessa kehittämässä sähköisen liikenteen ratkaisuja

Vaso osallistuu osana Turun kaupungin konsortiota vuosina 2020–2025 syksyyn asti kestävään EU:n User-Chi-projektiin, joka on osa laajempaa Horizon 2020 -hanketta. EU:n rahoittamassa yhteistyöhankkeessa on Turun kaupungin lisäksi mukana Barcelona, Berliini, Budapest, Rooma, Firenze ja Murcia.
https://www.userchi.eu/

USER-CHI-hankkeessa kehitetään uusia teknologisia innovaatioita käyttäjälähtöisten sähköisen liikkumisen ratkaisujen luomiseksi kaupunkiympäristöön. Päämääränä on kehittää ja testata innovaatioita sähköautojen ja kevyiden sähkökäyttöisten kulkuneuvojen lataamiseksi. Turun kaupunki on ohjaamassa julkisten latauspisteiden yleistymistä laatimalla koko kaupungin kattavan latauspisteiden yleissuunnitelman.


Pääskynlinnan sähköistämishanke

VASOn Turun Pääskynlinna on vuonna 2023 valmistunut asuinkiinteistö ja on yksi hankkeen piloottikohteista. Pääskynlinna kiinteistössä pilotoidaan aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön varastointia akkuihin ja älykästä kuorman hallintaa sekä edelleen näiden hyödyntämistä latauspisteissä.

InCar-mobiilisovellus sähköauton latauksiin

Sähköautojen latauspisteitä käyttävät asukkaamme pääsevät testaamaan InCar-mobiilisovellusta, osana USER-CHI -projektia. InCar-sovellus antaa sähköajoneuvon kuljettajalle saumattoman pääsyn latausasemille. Käyttäjä saa reaaliaikaiset asematiedot, hinnat, varauksen, latauksen aloittamisen/lopettamisen ja helpon maksun luottokortilla. InCar-sovelluksen avulla käyttäjä voi tutkia latausasemia dynaamisella kartalla, tarkistaa sähköautojen latauspisteiden reaaliaikaista saatavuutta, varata latauspisteen ja hallita latausprosessia. 

InCar- sovelluksen testiryhmä

Käyttäjäkokemusta kerätään sovelluksen valmistuttua Vason asukkailta, joilla on käytössä sähköauto ja jotka ovat kiinnostuneet testaamaan InCar-sovelluksen toimintaa sen tuomaa hyötyä ja vaivattomuutta sähköauton lataukseen ja latauksen maksamiseen samassa sovelluksessa. Asukkaita kutsutaan testijäseniksi sovellusaikataulun selvittyä.

Testauksen tavoitteena on saada käyttäjäkohtaista kokemusta InCar-sovelluksen käytöstä Turun kaupungille ja muille hankkeeseen osallistujille.


Katso suomeksi tekstitetty USER-CHI -esittelyvideo alta

Sähkölataussuunnitelmalla kehitetään Turun latausverkkoa

Yksi Turun keskeisimmistä tehtävistä hankkeessa on luoda koko kaupungin kattava sähkölatauksen yleissuunnitelma. Sen tarkoitus on muun muassa tukea julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä latausinfran rakentamisessa sekä vauhdittaa kaupungin latausverkoston kehittymistä vastaamaan kasvavaan tarpeeseen. Viestinä kaupungin asukkaille on, että sähköautoilu tulee olemaan jatkossa entistä helpompaa kehitystyön myötä. 

Lue lisää hankkeesta: Turku.fi