Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Kaarinan tärpit


  • asukasmäärä n. 35 900
  • Vaarniemen, Littoistenjärven ja Tuorlan luontopolut, Kaarinan keskuspuiston liikuntakeskus, jäähalli ja palloiluhallit, uimahalli
  • Kuusiston piispanlinnan rauniot, Tuorlan Majatalo ja planetaario, Piispanristin Kino
  • Lasten liikennepuisto Hovirinnassa
  • VASO-kodit sijaitsee Kaarinassa: keskusta, Littoinen ja Piikkiö

KAARINA

Kaarinan kaupungin tunnuslause ”Paras paikka elää” on toki paljon luvattu, mutta ei liikaa kuitenkaan, kun tutustuu kaupunkiin tarkemmin ja löytää sen monet kasvot. Merellinen Kaarina on tunnettu lapsiystävällisyydestään ja vahvasta yrittäjähenkisyydestään, josta se on useasti saanut tunnustusta. Sen noin 34 000 asukasta nauttii asumisestaan väljästi, sillä tilaa on 180 km². Asua voi kompaktisti keskustassa kerrostalossa keskellä kaikkia palveluja, rauhallisella pientaloalueella ja jopa maaseudun rauhassa, luonnon keskellä.

Kaarinan monenlaiset identiteetit tekevät siitä ainutlaatuisen kaupungin. Erityyppiset kaupunginosat, kuten järven rannalla sijaitseva Littoinen, historiallinen Piikkiö ja itsenäinen Kuusiston saari, muodostavat kukin vahvan oman yhteisönsä, jotka nauttivat kaupungin läheisyyden tarjoamista palveluista ja osallistavasta päätöksenteosta. Kaarinasta löytyy rantaviivaa yli 140 km, joten useat merenrantatontit, venesatamat, uimarannat ja upeat virkistysalueet meren läheisyydessä ilahduttavat asukkaita ja ovat iso osa kaupungin viehätystä.

Keskustasta löytyy kaikki tarvittavat peruspalvelut, kuten useita ruokakauppoja, erityisliikkeitä, apteekki, yksityinen lääkäriasema, terveyskeskus ja Kaarina-talo, jossa mm. kirjasto. Yhteydet Kaarinasta moneen suuntaan ovat nopeat ja toimivat. Kaarina kuuluu Turun seudun joukkoliikenteen Föli-alueeseen yhdessä Turun, Naantalin, Raision, Liedon ja Ruskon kanssa. Kaupungin länsirajalta bussilla hurauttaa vartissa Turun keskustaan. Lisäksi kaupungin sisällä liikennöi useat eri linjat, joten myös eri puolilta Kaarinaa on helppo ja nopea kulkea ilman omaakin autoa. Helsingin moottoritien ja Kehätien läheisyys nopeuttavat liikkumista niin pääkaupunkiseudulle kuin Raision ja Naantalin suuntaan.

VASON ASUMISOIKEUSASUNNOT KAARINASSA

Asuntotarjontamme kattaa laajasti lähes koko Kaarinan alueen. Littoisissa, järven läheisyydessä, sijaitsee kolme 90-luvun lopulla valmistunutta suosittua rivitalokohdettamme. Pienemmät yksiöt ovat 40 neliön kokoisia, kun taas suurimmat perheasunnot 113 neliön suuruisia. Piikkiön puolelta löytyy vuonna 2016 valmistunut kerrostalokiinteistö aivan palveluiden läheisyydessä keskustassa sekä idyllisessä maalaismaisemassa Sipilänmäen pientaloalueella sijaitseva 17 asunnon rivitalokiinteistö. Kaarinan keskustassa asuntotarjontaa on runsaasti. Kerrostaloja on useita ja asuntoja on tarjolla pienistä yksiöistä tilaviin perheasuntoihin. Vanhimmat kiinteistömme on rakennettu 90-luvulla ja uusimmat aivan viime vuosina. Vuonna 2017 valmistui Katariinan kaksi kerrostaloa Eerikinkujalle aivan keskustan parhaimmalle paikalle ja keväällä 2022 kerrostalokiinteistö Kartanonpuisto lähelle uimahallia ja Hovirinnan upeaa merenranta-aluetta. Uudenmaantien toiselta puolelta löytyvät kolme uudehkoa suosittua rivitalokiinteistöämme, joissa on koteja kaksioista suuriin perheasuntoihin. Mattelmäenkin alueella meillä on neljä 90-luvulla rakennettua rivitalokiinteistöä, joissa viihdytään ja asutaan pitkään. Kaarinan asuntotarjontaamme kannattaa ehdottomasti tutustua paremmin sivuillamme vaso.fi!

KAARINASSA EI PÄÄSE TYLSISTYMÄÄN

Harrastusmahdollisuuksia on runsaasti niin liikunnasta ja luonnosta tykkääville kuin kulttuurista ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Eri puolilla kaupunkia on runsaasti merkittyjä luontopolkuja ja retkeilyreittejä monimuotoisessa luonnossa. On maastopyöräreittejä, melontaa, uimahalli kuntosaleineen ja kesäisin asukkaita ilahduttavia useita uimarantoja. Kaarinan keskuskenttä tarjoaa hyvät puitteet ja harjoitusmahdollisuudet jopa kilpaurheilijalle ja kentän ulkokuntoilulaitteet ovat etenkin kesäisin ahkerassa käytössä. Keskustan tuntumasta löytyvät myös aktiivisessa seurakäytössä olevat jääkiekko- ja tennishallit sekä vuonna 2020 SM-tason mitat täyttävä palloiluhalli.

Kaarinassa aktiivisen yhdistystoiminnan kautta pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan. Tarjolla on monenmoista eri alan yhdistystä, josta varmasti jokainen löytää omansa, mm. teatterin, musiikin, asukastoiminnan tai politiikan parissa. Yhdistystoiminta on myös oiva keino löytää uusia ystäviä!

Kansalaisopisto tarjoaa itsensä kehittämisen mahdollisuuksia vaikkapa italian kielen opettelussa taikka puutöiden parissa. Vaihtoehtoja löytyy kaikenikäisille opiskelijoille. Historiasta kiinnostuneille on Kaarinassa paljon koettavaa ja nähtävää, mm. Kuusiston piispanlinnan rauniot, Kuusiston ja Piikkiön kirkot sekä historiallinen kaupungin läpi kulkeva Turusta Viipuriin johtanut Kuninkaantie.

KAARINA – PARAS PAIKKA ELÄÄ

Kaarinalla on pitkä ja vaiheikas historia. Se on saanut nimensä 300-luvulla eläneen Pyhän Katariinan mukaan. Vanhimmat asiakirjat ovat 1300-luvun alusta ja muinaisjäänteitä on löydetty jopa kivi- ja rautakaudelta. Vuonna 1869 Kaarinasta tuli kunta ja vasta vuonna 1993 se sai kaupunkinimikkeensä. Vuonna 2009 kuntaliitoksessa Piikkiö liitettiin osaksi Kaarinaa.

Kaarinan keskustaa on viime vuosina voimakkaasti uudistettu ja kehitetty vastaamaan yhä enemmän tämän päivän asukkaiden tarpeita. Keskustasta on haluttu tehdä asukkailleen viihtyisä ja kotoisa kohtaamispaikka, jossa kaikki palvelut ovat käden ulottuvilla. Vuonna 2018 valmistunut Kaarina-talo kutsuu nauttiman monipuolisista kulttuuri- ja tapahtumapalveluista ja sijaitsee sekin keskellä kaupunkia, joten sinne on helppo asukkaiden tulla ja viihtyä.

Kaarina haluaa edelleen kasvaa ja katsoa kohti tulevaa. Uusia asuinalueita on kaavoitettu ahkerasti ja rakentaminen on ollut vilkasta viime vuosina. Etenkin tontit meren läheisyydessä ovat erityisen suosittuja ja uusia omakotiasukkaita on saatu houkuteltua kaupunkiin kauempaakin. Kaupunki on jo vuosia ollut etenkin lapsiperheiden suosiossa kattavan asuntotarjonnan, harrastusmahdollisuuk-sien ja luonnonläheisyytensä ansiosta. Myös kaupungin opetustarjonta on kattava: ruotsinkielinen alakoulu, 9 suomenkielistä peruskoulua, lukio, lukion aikuislinja, kansalaisopisto sekä Tuorlan maaseutuopisto. Kaarinassa on kaikki, mitä hyvään elämiseen ja asumiseen tarvitaan.

TUTUSTU TÄSTÄ VASON KAARINAN ASUNTOIHIN :

https://vaso-markkinointihaku.etampuuri.fi/

LUE LISÄÄ KAARINASTA:

https://kaarina.fi

https://hoods.fi/fi/city/kaarina

Tuomolantie 1, 21500 Kaarina

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1998

Lue lisää

Lankakatu 2, 20660 LITTOINEN

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1999

Lue lisää

Lankakatu 3, 20660 LITTOINEN

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1996

Lue lisää

Mattelmäenkatu 3, 20780 KAARINA

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1997

Lue lisää

Vaakunatie 7, 20780 KAARINA

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1995

Lue lisää

Mattelmäenkatu 1, 20780 KAARINA

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1995

Lue lisää

Tuuliviirinkatu 1 ja 5, 20780 KAARINA

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1994

Lue lisää

Hoviherrankatu 7, 20780 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1993

Lue lisää

Hoviherrankatu 7, 20780 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1993

Lue lisää

Eerikinkuja 1, 20780 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2017

Lue lisää

Mäkilänkatu 5, 20780 KAARINA

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 2013

Lue lisää

Käräjätuomarinkatu 18, 20780 KAARINA

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 2011

Lue lisää

Paraistentie 7, 20780 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1998

Lue lisää

Paraistentie 13, 20780 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1998

Lue lisää

Koroistenkuja 1, 21500 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2016

Lue lisää

Karakatu 3 ja 5, Karakatu 4, 20660 LITTOINEN

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1997

Lue lisää

Kartanontie 5 b, 20780 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2022

Lue lisää

Paraistentie 11, 20780 KAARINA

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1998

Lue lisää

Mäkilänkatu 3 ja 8, 20780 KAARINA
Talotyyppi Rivitalo

Kohteita vapaana tai vapautumassa 

Lue lisää

Vaso avain

Löydä koti

Hae meiltä tarpeisiisi sopivaa asumisoikeusasuntoa Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin ja Raision alueelta. Tutustu tästä monipuoliseen asuntovalikoimaamme.

Keski-ikäinen pariskunta koneella.

Miten haen asuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakeminen onnistuu helposti sähköisellä lomakkeella – oletpa sitten hakemassa ensimmäistä asumisoikeusasuntoasi tai vaihtamassa Vaso-kodista toiseen. Tärkeintä on hakea heti järjestysnumeroa ja tehdä asuntohakemus, joka toimii hakuvahtinasi. Hakemisen vaiheet löydät eriteltynä tältä sivulta.

Usein kysyttyä asunnon hakemisesta

Täältä löydät useimmin kysytyimmät kysymykset asunnonhakuun liittyen ja niiden vastaukset.