Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Raision tärpit


  • n. 25 000 asukasta
  • Föli-seutuliikenne yhdessä naapurikuntien kanssa
  • Haunisten allas, Pomponrahkan suojelualue, Kerttulan liikuntakeskus, Uintikeskus Ulpukka, kauppakeskus Mylly, Playa del Raisio uimaranta
  • Vaso-kodit sijaitsee: Ihala, Kaanaa, keskusta, Kerttula, Kuloinen, Kuua, Petäsmäki, Tikanmaa

RAISIO

Raisiosta löytyy vaikka ja mitä, kun vaan malttaa tulla ja tutkia. Monipuolinen ja kehittyvä Raisio nauttii huippusijainnistaan Turun kainalossa hyvien yhteyksien päässä niin Naantalista, Ruskolta kuin Maskustakin. Tarjolla on rauhaa sitä rakastaville, mutta myös paljon toimintaa ja tekemistä niitä kaipaaville.

Raisio on tunnettu erityisesti kaupan alan keskittymänä, eikä vähiten kauppakeskus Myllyn ansiosta. Täällä sijaitsee myös Varsinais-Suomen ainoat Ikea-tavaratalo ja Bauhaus. Pienempiä kauppakeskuksia ja liikkeitä autokaupoista kodin sisustusmyymälöihin on keskittynyt kompaktille alueelle aivan Raision keskustan tuntumaan. Kaikki tarvittavat palvelut, kuten terveyskeskus, apteekki, kuntosalit, kirjasto ja koulut löytyvät kaikki läheltä ja hyvien yhteyksien varrelta.

Sijainti on erinomainen, sillä Turun keskustaan ajaa parhaimmillaan 10 minuutissa. Turun kehätie, Raisiontie ja Valtatie 8 takaavat nopeat yhteydet niin Helsingin suuntaan kuin Raumallekin. Ja jos ei käytössä ole omaa autoa, ei hätää, joukkoliikenneyhteydet ovat kattavat ja nopeat moneen suuntaan, sillä Raisio on mukana Turun seudun Föli-joukkoliikenteessä yhdessä Turun, Kaarinan, Naantalin, Liedon ja Ruskon kanssa.

VASON ASUMISOIKEUSASUNNOT RAISIOSSA

Laaja asuntotarjontamme Raisiossa on monipuolinen ja vastaa eri elämäntilanteissa olevien asukkaiden tarpeisiin. Keskusta-alueelta löytyy rivitalokiinteistö Frälsintieltä sekä useampi kerrostalokiinteistö, joista uusimpina mainittakoon Tornikadun Melodia, joka valmistui vuonna 2020, ja Ruustinna Kirkkoväärtinkujalla, joka sai ensimmäiset asukkaansa tammikuussa 2022. Asuntoja on tarjolla yksiöistä isoihin perheasuntoihin lisäksi Petäsmäen, Tikanmaan, Kuuan, Kuloisten, Kaanaan ja Ihalan alueella. Kerttulassa rakentuu parhaillaan uudiskohteemme Lehtokerttu, johon rakentuu 1-tasoon 48 kotia erikokoisille perheille. Kiinteistö valmistuu 15.11.2023. Tutustu sivuillamme vaso.fi monipuoliseen asuntotarjontaamme Raision alueella!

RAISIOSSA EI TEKEMINEN LOPU

Raisiossa on niin kattavat liikunta- ja urheiluharrastusmahdollisuudet, ettei äkkiseltään tule mieleen juurikaan lajia, mitä ei täällä voisi harrastaa. Kerttulan liikuntakeskuksessa voi pelata mm. tennistä, jalkapalloa, lentopalloa ja jääkiekkoa. Monipuolinen yleisurheilukenttä, kuntoportaat ja kuntorata ilahduttavat monia liikkujia läheltä ja kauempaa. Maastopyöräilyreitit ja monet luontopolut houkuttelevat niin aktiiviliikkujia kuin myös luonnon rauhaa rakastavia ulkoilijoita. Myös suosittua padelia on mahdollista pelata useammallakin hallilla. Kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee myös yksi alueen parhaimmista uimahalleista, uintikeskus Ulpukka, josta löytyy allasalueen lisäksi mm. kuntosali, liikuntasali ja kahvio.

Raision venesatama on monen veneilijän kotisatama ja samalla portti kauniiseen Turun saaristoon. Satama on yksi Suomen suurimmista pienvenesatamista, ja sieltä löytyy kattavat ja monipuoliset palvelut veneilijöiden tarpeisiin mm. laskuluiskat erikokoisille veneille, vuokrattavat talvisäilytyspaikat, huolto- ja korjauspalvelut ja kesäisin myös ravintola.

Venesataman läheisyydessä on myös Hahdenniemen uimaranta eli Playa del Raisio, jossa talvisin  uimarien käytössä on avanto ja sauna. Uimarannan läheisyydestä lähtee myös merkityt luontopolut Timalipolku ja Uikkupolku.

Raision kaupunki on panostanut vehreisiin kaupunkipuistoihin ja upein näistä sijaitsee aivan keskustassa Kirkkoväärtinkujalla. Satumainen Alppiruusupuisto lähes 2 000 alppiruusullaan kutsuu keväisin lähes 10 000 kävijää ihastelemaan kukintojaan. Puisto on vaikuttava kokemus, kuin piipahdus toiseen maailmaan, ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.  

ASUMINEN RAISIOSSA

Kaupungin 24 000 asukasta arvostavat kotikaupungissaan erityisesti vehreää, monimuotoista luontoa, meren läheisyyttä, kattavia palveluja ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Raisiossa on viriili yrityskulttuuri ja kaupunki onkin houkutellut alueelleen yhteensä yli 1600 erilaista yritystä. Työpaikkoja on niin palvelun, kaupan kuin elintarvikealankin yrityksissä. Suurin osa asukkaista on työikäistä, työssäkäyvää väestöä. Suosiotaan kaupunki on kasvattanut viime vuosina erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Tähän ovat vaikuttaneet mm. alueen useat päiväkodit ja koulut, erinomaiset harrastusmahdollisuudet sekä monipuolinen asuntotarjonta.

Viime vuosina Raisiossa on rakennettu tehokkaasti ja asuntotarjonta on monipuolistunut uusien asuinalueiden myötä. Kaupunki haluaa kasvattaa väkilukuaan ja houkuttelee mm. talonrakentajia avaamalla säännöllisesti uusia tontteja hakuun.

Kaupungin läpi virtaavalla Raisionjoella on ollut merkittävä rooli asutuksen muotoutumisessa ja tänä päivänäkin se ilahduttaa asukkaitaan läsnäolollaan ja maisemillaan.

Raision historia on pitkä, ensimmäiset asiakirjat löytyvät jo 1200-luvun lopulta. Alue on alkujaan ollut maatalousaluetta ja tunnettu varakkaista talonpojistaan. Kaupungin merkittävimmän teollisuuskonsernin Raisio Oyj:n syntyyn on vaikuttanut vahvasti alueen kymmenet myllyt ja niiden toiminnan kasvu. Kaupunki-nimikkeen Raisio on saanut vuonna 1974.

Kaupungin pitkä historia maatalous- ja yrityskaupunkina antaa vahvat siivet myös elinvoimaiseen ja kehittyvään tulevaisuuteen niin asukkaiden kuin yrittäjienkin osalta. Kaupungilla on tahtoa vahvistua ja kasvaa edelleen!

TUTUSTU TÄSTÄ VASON RAISION ASUNTOIHIN:

https://vaso-markkinointihaku.etampuuri.fi/

LUE LISÄÄ RAISIOSTA:

https://www.raisio.fi

https://hoods.fi/fi/city/raisio

Kallastenkatu 47, 21210 Raisio

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1993

Lue lisää

Aisatie 1, 21220 RAISIO

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1993

Lue lisää

Piriläntie 13 Takapellonkatu 1, 21200 RAISIO

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1996

Lue lisää

Piriläntie 11, 21200 Raisio

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1995

Lue lisää

Honkapirtinkuja 8, 21280 RAISIO

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 2000

Lue lisää

Kirkkoväärtinkuja 1 b, 21200 RAISIO

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2022

Lue lisää

Kerttulantie 16, 21200 RAISIO

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2002

Lue lisää

Keonpellonkatu 4, 21200 RAISIO

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2010

Lue lisää

Tornikatu 15, 21200 RAISIO

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2020

Lue lisää

Frälsintie 1, 21200 RAISIO

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 2001

Lue lisää

Kellarimäenkatu 6 ja 8, 21200 Raisio

Uudiskohde, myynti alkaa 28.2.23

Lue lisää

Kokinvuorenkatu 15, 21200 RAISIO

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1993

Lue lisää

Markonpiha 1 – 3, 21120 RAISIO

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1997

Lue lisää

Aaponkuja 7, 21200 RAISIO

Talotyyppi Pienkerrostalo
Rakennusvuosi 1995

Lue lisää

Laitiokatu 2, 21260 RAISIO

Talotyyppi Pienkerros/Rivitalo
Rakennusvuosi 1994

Lue lisää

Knuutinkatu 13, 21260 RAISIO

Talotyyppi Pienkerros/Rivitalo
Rakennusvuosi 1994

Lue lisää

Laitiokatu 1, 21260 RAISIO

Talotyyppi Pienkerrostalo
Rakennusvuosi 1992

Lue lisää

Vaso avain

Löydä koti

Hae meiltä tarpeisiisi sopivaa asumisoikeusasuntoa Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin ja Raision alueelta. Tutustu tästä monipuoliseen asuntovalikoimaamme.

Keski-ikäinen pariskunta koneella.

Miten haen asuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakeminen onnistuu helposti sähköisellä lomakkeella – oletpa sitten hakemassa ensimmäistä asumisoikeusasuntoasi tai vaihtamassa Vaso-kodista toiseen. Tärkeintä on hakea heti järjestysnumeroa ja tehdä asuntohakemus, joka toimii hakuvahtinasi. Hakemisen vaiheet löydät eriteltynä tältä sivulta.

Usein kysyttyä asunnon hakemisesta

Täältä löydät useimmin kysytyimmät kysymykset asunnonhakuun liittyen ja niiden vastaukset.