Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Näin irtisanot Vaso-asunnon.

Asumisoikeusasunnon irtisanomisaika on kolme kuukautta siitä päivästä eteenpäin, kun vastaanotamme tekemäsi asunnon irtisanomisilmoituksen. Huomiothan, jos sopimus on kahden henkilön nimissä, tulee molempien irtisanoa sopimus omalla ilmoituksella. Irtisanomisaika (3 kk) lasketaan jälkimmäisen ilmoituksen saapumispäivästä. Asumisoikeusmaksu ja vakuusmaksu palautuu kahden viikon kuluessa sopimuksen päättymisestä. Asunnon irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti joko verkossa tai lomakkeella. Irtisanominen on sitova eikä sitä voi perua. Aloitamme uuden asukkaan etsimisen heti irtisanomisilmoituksen saavuttua. Asukas esittelee asuntoa kiinnostuneille hakijoille itselleen sopivana ajankohtana. Vaso luovuttaa kiinnostuneille hakijoille asukkaan ilmoitetun yhteystiedon. Mikäli et halua, että yhteystietojasi annetaan, etkä halua näyttää asuntoa itse hakijoille, Vason edustaja tulee esittelemään asunnon ennakkoon sovittuna ajankohtana. Ilmoitathan asiasta myynti@vaso.fi

Kuolinpesät irtisanovat asunnon aina kirjallisesti Vason toimistossa. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden tulee allekirjoittaa asunnon irtisanomislomake, muuten irtisanomista ei voida vastaanottaa. Kuolinpesän sopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta. Tässä lisäohjeita asunnon irtisanomiseen.

Mikäli asukkaalle on määrätty edunvalvoja, ei irtisanomista voi tehdä sähköisesti vaan edunvalvojan tulee olla yhteydessä Vason asiakaspalveluun 
puh. 02-2747000 tai myynti@vaso.fi

Voit tehdä irtisanomisen kolmella eri tavalla:

1. Verkossa (allekirjoitetaan pankkitunnisteella tai mobiilivarmenteella): 

2. Postitse:

3. Vason toimistolla, osoitteessa Rauhankatu 4, Turku.

Huomioithan, että irtisanomisaika alkaa siitä päivästä, kun olemme vastaanottaneet lomakkeen Vason toimistossa.

Muutostyöt hyvitetään maksukuittien perusteella, jotka olet toimittanut isännöitsijälle muutostyön valmistuttua. Jälkikäteen toimitettuja kuitteja ei hyväksytä.

Irtisano sähkösopimuksesi ja kotivakuutuksesi niin, että ne ovat voimassa koko irtisanomisajan (kolme kuukautta) tai siihen asti, kunnes muutat asunnosta pois. Muista irtisanoa eParking- sovelluksen kautta tehdyt autopaikan vuokrasopimukset.

Jos asumisoikeussopimuksesi on lainan vakuutena pankissa tai muulla pantinsaajalla, täytä irtisanomisilmoitukseen pantinsaajan tiedot.

Jos sinulla on käytössäsi DNA:n veloitukseton vuokramodeemi, palauta se DNA palvelumyymälään poismuuttopäivään mennessä. Jos modeemi jää asuntoosi, joudumme veloittamaan sinulta vakuusmaksusta 50 euroa.

Tee poismuuttoilmoitus postiin, asuinkiinteistösi huoltoyhtiölle sekä Digi- ja väestötietovirastoon.

Muuttopäiväsi on viimeistään sopimuksen viimeinen voimassaolopäivä. Varaa muuttoauto hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, jos sellaista tarvitset. 

Asunnon tarkastus

Isännöitsijä tekee huoneistotarkastuksen, kun olet palauttanut avaimet Vason toimistolle. Isännöitsijä on sinuun yhteydessä, mikäli asuntotarkastus tehdään ennen poismuuttoasi. Asukkaan ei tarvitse olla mukana asuntotarkastuksessa.

Asunnon loppusiivous

Asukkaan vastuulla on asunnon loppusiivous. Jätä asunto siihen kuntoon, että seuraavan asukkaan on sinne mukava muuttaa.

Pois muuttaessasi varmistathan, että asuntosi on asianmukaisesti siivottu ja olet vienyt kaikki omat tavarasi pois (huomioi myös varastot, pyörävarasto, parveke/takapiha).

Normaalista asumisesta tulleet kulumat asunnossa kuuluvat elämään ja Vaso vastaa niiden korjaamisesta. Mikäli asuntoon on aiheutunut merkittävää laiminlyöntiä asukkaan toimesta tai loppusiivousta ei ole tehty kunnolla, veloitamme siitä asukaslaskutuksen mukaisen hinnan poismuuttavalta asukkaalta.

Jos loppusiivous on puutteellinen tai asunnon kunto ei ole asianmukainen, pidätämme mahdolliset siivous- ja remonttikulut asunnon vakuusmaksusta.

Katso tarkempi poismuuttajan muistilista tästä. Lataa asukaslaskutushinnasto

Normaalia asumiskulumista eivät esimerkiksi ole:

 • Lemmikkieläinten aiheuttamat vauriot
 • piirrokset seinillä tai lämpöpattereissa
 • repeämät tapeteissa
 • reiät väliovissa
 • pesualtaiden halkeamat

Kiinnitäthän erityistä huomiota:

 • astianpesukoneen tulo- ja poistoputken tulppaus
 • kattorasiat on laitettava/jätettävä paikoilleen
 • lieden taustan puhdistus
 • liesituulettimen rasvasuodattimen puhdistus
 • lattiakaivojen puhdistus
 • ikkuna-avain on jätettävä asuntoon

Avainten palautus

Palauta kaikki avaimet Vason toimistolle viimeistään, kun asumis- ja hallintaoikeus huoneistoosi on päättynyt tai seuraavana arkipäivänä klo 9 mennessä.

Mikäli kaikkia avaimia ei palauteta Vasolle, peritään poismuuttavalta asukkaalta lukkojen sarjoituksen hinta. Huomioithan, että palautat myös autopaikan lämmitystolpan avaimen, mahdollisen autohallin avaimen ja kaukosäätimen sekä turvalukon avaimet.

Palauta avaimet Vason toimiston ollessa auki, jolloin saat avainpalautuksesta myös kuittauksen ja varmistamme turvallisen palautuksen.

Asumisoikeusmaksu ja vakuusmaksu palautuvat sinulle asumis- ja hallintaoikeuden päättymisen jälkeen. Asumisoikeusmaksu on asiakkaan tilillä tai panttaustapauksessa pankin selvittelytilillä noin kahden viikon kuluessa hallinta-ajan päättymisestä. Palautettavan asumisoikeusmaksun määrä tarkistetaan asunnon irtisanomishetkellä – saat aina vähintään sijoittamasi summan takaisin. Takaisinmaksun ehtona on, että kaikki asunnon avaimet on palautettu Vasolle ja asunto on lopputarkastettu.