Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Naantalin tärpit


  • asukkaita noin 19 600
  • Naantalin kylpylä, Naantalin vanhakaupunki, Muumimaailma, Kultaranta Resort, Kultarannan puutarha
  • Luolalanjärven, Vaarjoen ja Haijaisten luontopolut
  • VASO-kodit sijaitsee Naantalissa: keskusta, Luonnonmaa, Soininen, Suopelto, Tammisto

NAANTALI

Merellisessä Naantalissa on paljon nähtävää ja koettavaa niin asukkaille itselleen kuin vierailijoillekin. Nykyinen kylpylämaailma erilaisine palveluineen ja ravintolaelämyksineen sekä lasten kestosuosikki Muumimaailma houkuttelee Naantaliin kaikenikäisiä kävijöitä ympäri Suomen ympäri vuoden. Naantali on paljon muutakin kuin aurinkoinen kesäkaupunki ja Suomen presidentin kesänviettopaikka. Naantali on vauras teollisuuskaupunki ja vuonna 2009 tehdyt kuntaliitokset ovat vahvistaneet entisestään Naantalin asemaa. Tuolloin Rymättylä, Merimasku ja Velkua sekä myöhemmin myös Maskuun kuuluneet Livonsaari ja Lempisaari liitettiin osaksi Naantalia.

Peruspalvelut ovat Naantalissa erinomaiset ja saavat asukkailtaan paljon kiitosta. Kaikki tärkeimmät palvelut, kuten kaupat, apteekki, pankki ja terveyskeskus sijaitsevat aivan Naantalin keskustassa. Esimerkkinä mainittakoon, että saaristo-osissa on omat koulunsa ja varhaiskasvatusyksikkönsä ja kaupunki on mm. sitoutunut kunnostamaan ja parantamaan koulu- ja päiväkotitilojaan seuraavan vuosikymmenen aikana.

Naantalin sijainti on erinomainen ja yhteydet lähikaupunkeihin ovat nopeat ja joustavat. Naantali kuuluu Turun seudun Föli-joukkoliikenteen piiriin yhdessä Turun, Raision, Kaarinan, Liedon ja Ruskon kanssa. Bussimatka Turkuun taittuu leppoisasti puolessa tunnissa. Myös pääsaarille on yhteys teitä pitkin ja muiden saarten välillä kulkee säännöllisesti maksutonta lossiliikennettä. Kesäisin Naantalista pääsee päiväretkelle nauttimaan Nauvon ravintolaelämyksistä taikka Seilin historiallisesta saaresta Östern-aluksen kyydillä.

Naantalissa on mahdollisuuksia puuhastella vapaa-aikana monenlaista. Skeittiparkki, frisbeegolfradat, maastopyöräilyreitit ja ulkokuntoilulaitteet tarjoavat monipuolista tekemistä liikunnasta tykkäävälle. Kauniit, saaristomaiset lenkkeily- ja ulkoilumaastot tarjoavat elämyksiä luonnosta nauttiville. Kesäisin kalastus ja veneily houkuttelee monet merelle ja vaikka ei omaa venettä omistaisikaan, vesille voi lähteä vuokraamalla kaupungilta soutuveneen tai sup-laudan.

VASON ASUMISOIKEUSASUNNOT NAANTALISSA

Vaso tarjoaa asumisoikeuskoteja laajasti Naantalin alueella. Keskustasta palveluiden ääreltä löytyvät 4 kerrostalokiinteistöä, jotka ovat rakennettu v. 1998 – 2000. Erikokoisia asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin löytyy yhteensä yli 80. Tammiston alueella sijaitsee kolme vuonna 1994 valmistunutta pienkerrostaloa. Asuntoja on kompakteista 45 neliön kaksioista tilaviin yli 70 neliön kolmioihin. Soinisten alueella on ympäristötehokas vuonna 2013 valmistunut rivi-ja paritalokiinteistö, josta löytyy koti niin yksineläjälle kuin suurperheellekin. Suurimmat asunnot ovat 114 neliön ja 6 huoneen asuntoja. Suopellonrivi-niminen rivitalokiinteistömme sijaitsee Suopellonkadulla. Kiinteistö on valmistunut vuonna 1996 ja 3- ja 4 huoneen asuntoja on talossa yhteensä 5. Kasvavalla Luonnonmaalla Linnavuoren asuinalueella sijaitsee kaksi rivitalokohdettamme, Keijunlinna I -II ja Sinipiianrivi. Nämä kiinteistöt ovat valmistuneet vuosina 1996 ja 1997 ja tarjoavat kodin yli 40 perheelle.

KAUPUNKI, JOSSA VIIHDYTÄÄN JA KEHITYTÄÄN

Tänä päivänä Naantalin merellisyydestä ja upeasta luonnosta nauttii noin 20 000 vakiasukasta. Kesäaikoina määrä kasvaa huimasti, sillä sekä mantereella että saaristossa mökkeilee lukuisat suomalaiset. Suurimmat saaret ovat Luonnonmaa ja Otava. Reilu kymmenesosa koko Naantalin väestöstä asuu Luonnonmaalla ja se onkin viime vuosina noussut yhdeksi suosituimmaksi alueeksi asua. Vuonna 2022 Luonnonmaalla järjestettiin Asuntomessut, ja alue sai kävijöiltään huimasti positiivista palautetta, etenkin kauniin maaston ja väljän kaavoituksen ansiosta. Kaikkiaan Naantaliin kuuluu noin tuhat saarta ja rantaviivaa on yhteensä yli tuhat kilometriä – turhaan ei Naantalia kehuta upeaksi merikaupungiksi!

Asukkaista suurin osa on työikäistä ja uusien, luonnonläheisten asunalueiden kaavoituksella kaupunki houkuttelee yhä enemmän nuoria lapsiperheitä asukkaikseen. Naantali on suosittu asuinpaikka, jossa yleensä asutaan ja viihdytään pitkään, sillä Naantalista löytyvät Suomen toiseksi onnellisimmat asukkaat Kauniaisten jälkeen (EPSI Rating Finland: Kuntarating 2019-tutkimus).

Naantali elää palvelusta ja palvelulle. Noin 60 % työpaikoista on palvelualoilla ja turismilla, vetonauloinaan Muumimaailma ja Naantalin kylpylä, joilla on suuri merkitys kaupungin elinkeinoelämälle. Yrittämistä on Naantalissa tuettu ja siihen halutaan panostaa, mikä saa myös  yrittäjät viihtymään Naantalissa. Naantalin elinkeinopolitiikka sijoittui vuonna 2020 kolmanneksi parhaaksi sekä Varsinais-Suomen kunnista että kaikista 10 000-50 000 asukkaan kunnista (Suomen Yrittäjien Kuntabarometri)

Naantalin historia on saanut alkunsa jo 1400-luvulla. Kaupunkiin perustettu nunnaluostari oli suosittu pyhiinvaelluskohde ja kaupunki vaurastui nopeasti valtaherrojen, porvareiden ja talonpoikien vierailujen ansiosta. Hyviä vuosia seurasi hankalat vuosisadat ja Naantalin koko tulevaisuus oli uhattuna. Suunnan muutti kohti parempaan 1750-luvun lopulla rakennettu Naantalin tullihuone. Tullihuoneen porttia koristamaan rakennettiin puinen aurinko ja tästä on saanut alkunsa kuuluisa Naantalin Aurinko. Näinä aikoina käynnistyi kaupungissa myös kylpylätoiminta, joka edelleen tänä päivänä on merkittävä osa Naantalin yritystoimintaa ja koko Varsinais-Suomen turismia. Suomen ja Ruotsin välinen autolauttaliikenne on korostanut Naantalin merkitystä myös satamakaupunkina jo 60-luvulta lähtien, ja jonkin aikaa Naantali oli jopa Suomen suurin tuontisatama. Keskiajan aistii parhaiten Vanhankaupungin luostarikirkon alueella ja kapeilla kaduilla ihastuttavien rakennusten lomassa.

Naantali katsoo vahvasti eteenpäin ja haluaa kehittää yhä edelleen asuinalueitaan ja palveluitaan kysyntää vastaaviksi, ja meneillään on mm. Vanhankaupungin rannan alueen uudistaminen vastamaan entistä paremmin monenlaisten käyttäjien tarpeita. Kaupunki haluaa vahvistaa ja kasvattaa myös Luonnonmaan asuinaluetta entisestään ja tavoitteena on saada alueelle lisää asukkaita sekä yrittäjiä. Potentiaalia tällä kauniilla saarella on vaikka mihin!

TUTUSTU TÄSTÄ VASON NAANTALIN ASUNTOIHIN :           

https://vaso-markkinointihaku.etampuuri.fi/                                                                   

LUE LISÄÄ NAANTALISTA:

https://www.naantali.fi

https://hoods.fi/fi/city/naantali

Haikarinkatu 7, 21110 NAANTALI

Talotyyppi Pienkerrostalo
Rakennusvuosi 1994

Lue lisää

Orkonkatu 7, 21110 NAANTALI

Talotyyppi Pienkerrostalo
Rakennusvuosi 1994

Lue lisää

Haikarinkatu 6, 21110 NAANTALI

Talotyyppi Pienkerrostalo
Rakennusvuosi 1994

Lue lisää

Suopellonkatu 2, 21110 Naantali

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1996

Lue lisää

Soinistentie 26, 21110 NAANTALI

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 2013

Lue lisää

Linnavuorenkatu 14, 21100 NAANTALI

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1997

Lue lisää

Keijunkuja 1 Linnavuorenk. 9, 21100 NAANTALI

Talotyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1996

Lue lisää

Myllynkiventie 4, 21100 NAANTALI

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2000

Lue lisää

Alppilankatu 10, 21100 NAANTALI

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1998

Lue lisää

Palomäenkatu 10, 21100 Naantali

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2000

Lue lisää

Palomäenkatu 7, 21100 Naantali

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2000

Lue lisää

Vaso avain

Löydä koti

Hae meiltä tarpeisiisi sopivaa asumisoikeusasuntoa Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin ja Raision alueelta. Tutustu tästä monipuoliseen asuntovalikoimaamme.

Keski-ikäinen pariskunta koneella.

Miten haen asuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakeminen onnistuu helposti sähköisellä lomakkeella – oletpa sitten hakemassa ensimmäistä asumisoikeusasuntoasi tai vaihtamassa Vaso-kodista toiseen. Tärkeintä on hakea heti järjestysnumeroa ja tehdä asuntohakemus, joka toimii hakuvahtinasi. Hakemisen vaiheet löydät eriteltynä tältä sivulta.

Usein kysyttyä asunnon hakemisesta

Täältä löydät useimmin kysytyimmät kysymykset asunnonhakuun liittyen ja niiden vastaukset.