Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Asuminen Vasolla

Täällä saat helposti hoidettua asumiseesi liittyvät asiat. Mikäli jokin asia jää askarruttamaan mieltäsi, olethan yhteydessä meihin – tehdään yhdessä asumisestasi viihtyisää.

Asuntoon muuttaminen

Saat avaimet uuteen kotiisi toimistoltamme sovittuna muuttopäivänä. Huolehdithan asumisoikeus- ja vakuusmaksujen maksamisesta hyvissä ajoin ennen sovittua muuttopäivää.

Vaso chihu muutto

Asunnon vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa Vason asumisoikeusasunnosta toiseen, tulee sinun tehdä uusi asuntohakemus, jonka voit täyttää helposti verkossa. Asuntohakemus toimii hakuvahtinasi, jonka perusteella tarjoamme sinulle hakutoiveitasi vastaavia asuntoja.

Asunnon irtisanominen

Asumisoikeusasunnon irtisanomisaika on kolme kuukautta siitä päivästä eteenpäin, kun vastaanotamme tekemäsi asunnon irtisanomisilmoituksen. Asumisoikeusmaksu ja vakuusmaksu palautuu kahden viikon kuluessa sopimuksen päättymisestä. Asunnon irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti joko verkossa tai lomakkeella. Irtisanominen on sitova eikä sitä voi perua.

Huolto VAI isännöinti

Kiinteistön oma huoltoyhtiö hoitaa asunnon ja kiinteistön korjaustarpeet sekä mm. ovenavaukset. Huoltopyynnön voit tehdä OmaVason ja nettisivujen kautta tai soittamalla suoraan omalle huoltoyhtiöllesi. Kiireellisissä tapauksissa huoltoyhtiön päivystys palvelee sinua vuorokauden ympäri.

Vastikkeet ja maksut

Asukas maksaa asumisoikeusasunnosta kuukausittain käyttövastiketta, joka on tutkitusti yleistä vuokratasoa alhaisempi. 

Kodin kunnossapito

Vasolla asuminen on huoletonta ja turvallista. Huolehdimme kiinteistöistä ja toivomme, että asukkaamme viihtyvät kodeissaan. Asukkaan vastuulla on huolehtia asunnostaan ja ilmoittaa mahdollisista huoltotoimenpiteistä huoltoyhtiölle.

Laajakaista ja tv

Tarjoamme asiakkaillemme maksuttoman 100 megatavun laajakaistayhteyden. Netti- ja TV-palvelut kaikkiin Vason kiinteistöihin toimittaa DNA. 

Sähköauton lataustolpan hankinta

Asukkaiden on mahdollista hankkia lataustolppa Vason yhteistyökumppaneilta myös kiinteistöihin, joissa latausmahdollisuutta ei ole.

Ilmalämpöpumpun hankinta

Asukkaan on mahdollista hankkia ilmalämpöpumppu, mikäli sisä- ja ulkoyksikön asentamiselle on tilaa. Asukas vastaa itse ilmalämpöpumpun asennuttamisesta, huollosta ja kunnossapidosta. Ilmalämpöpumpun hankintaan tarvitaan isännöitsijän lupa.

Asukasedut

Sopimuksen allekirjoitettuasi saat asukasedut heti käyttöösi. Asukasedut ovat nähtävissä myös asukkaiden omassa palvelukanavassa OmaVasossa. Asukasedut ovat käytettävissä koko asumisaikasi sinulle ja perheellesi. Saat yhteistyökumppaneiltamme erikoishinnoiteltuja tai alennuksia normaalihintaisista tuotteista/palveluista.

Asukasvaikuttaminen

Asukkailla on hyvät vaikutusmahdollisuudet Vason päätöksentekoon Olemme koonneet oppaan asukasvaikuttamisesta.

Pysäköinti kiinteistöissä

Jokaisessa Vason kiinteistössä on asukkaille tarkoitettu pysäköintialue. Hinnoittelussa ja autopaikkojen varaamisessa on kiinteistökohtaisia eroja. Vuodesta 2019 alkaen Vason uudiskohteissa ja perusparannetuissa kiinteistöissä pysäköintipaikan varaaminen, lämmitystolpan hallinta sekä maksaminen on toteutettu eParking-sovelluksen kautta.

Asunnon remontointi ja muutostyöt

Toivomme, että viihdyt kodissasi ja saat sisustettua siitä mieleisesi. Remontti tehdään yleensä omakustanteisena, mutta osasta muutostöistä voit saada hyvityksen, jos luovut asunnosta ennen hyvitysajan päättymistä. Asukas vastaa muutostöiden toteuttamisesta, niiden kustannuksista sekä asumisaikana niiden kunnon ylläpidosta.

Vaso ydinperhe

Pistepankki -etuohjelma

Palkitsemme asukkaitamme kuukausittain kertyvillä etupisteillä. Etupisteet kertyvät pistepankkiin heti ensimmäisestä asumiskuukaudesta alkaen.

Pisteitä voit käyttää koska vaan, kunhan kertyneet pisteet ovat riittävät. Kannustamme käyttämään etupisteitä aktiivisesti, ja valmiiksi suunnitelluilla etupaketeilla se on tehty mahdollisimman helpoksi. Näet oman pistekertymäsi OmaVaso-asukassivuilta.