Siirry sisältöön

Turun tärpit


  • n. 198 000 asukasta
  • Föli-seutuliikenne naapurikuntien kanssa, satamakaupunki, lentokenttä, hyvät junayhteydet mm. pääkaupunkiseudulle
  • Aurajoki, Ruissalon saari, Pyhän Katariinan luontopolut, Kurjenrahkan kansallispuisto
  • Turun Linna, Turun Tuomiokirkko, Luostarimäen käsityöläismuseo, Föri, Aboa Vetus Ars Nova, Kauppahalli, Logomo-tapahtumakeskus
  • VASO-kodit sijaitsee: Halinen, Harittu, Hirvensalo, Huhkola, Katariina, Keskusta, Kohmo, Kärsämäki, Länsikeskus, Länsinummi, Majakkaranta, Moisio, Mälikkälä, Nummenmäki, Pahaniemi, Perno, Pääskyvuori, Runosmäki, Räntämäki, Yli-Maaria

TURKU

Varför Paris, vi har ju Åbo? Totta, moneltakin kantilta Turkua tarkemmin tarkasteltaessa, tuntuu turhalta tilata lippuja Pariisiin😊 Turussa on kaikkea – ja enemmänkin, kun vaan malttaa ottaa kaupungista kaiken irti!

Autonomisen Suomen ensimmäinen virallinen pääkaupunki Turku on historialtaan mielenkiintoinen ja kiehtova ja tähän päivään tultaessa kaupungista on kehittynyt ja kasvanut dynaaminen yliopistokaupunki, johon muutetaan kauempaakin – yhä enemmän myös pääkaupunkiseudulta. Asuntojen hintataso, opiskelumahdollisuudet sekä merkittävä asema meriteollisuus-, lääke-, bio- ja ICT-toimialoilla houkuttelee Turun alueelle kaikenikäistä asukasta.

Turun lähes 190 000 asukkaasta noin 10 000 puhuu äidinkielenään ruotsia ja kaupunki on virallisestikin kaksikielinen. Turku kiehtoo monikulttuurisuudellaan ja täällä tapaa eniten eri kulttuurien edustajia pääkaupunkiseudun jälkeen. Kaupungilla on vahva asema tutkimus- ja koulutuskaupunkina ja tänne hakeudutaan maailman monista eri osista. Jopa 99 % opiskelijoista suosittelee Turkua opiskelukaupunkina, kaupungin kasvun kannalta tällä on valtava merkitys. Turku panostaa myös tehokkaasti kannustavan ja positiivisen yrityskuvan luomiseen ja täällä mm. tuetaan monipuolisesti eri alojen aloittelevia yrityksiä.

Kaupungin sijainti on loistava ja yhteydet joka suuntaan ovat kunnossa. Turusta on helppo ja nopea kulkea niin Helsinkiin, Tampereelle kuin vaikkapa Tukholmaan. Käytössä ovat bussit, junat, lentoliikenne ja erilaiset laivayhteydet. Tulevaisuuden liikenneratkaisuiksi on mietinnässä raitiotie, superbussiverkosto sekä tunnin juna Helsinkiin. Turku kuuluu osana Föli-joukkoliikennealueeseen ympäristökuntiensa kanssa, joten bussilla hurauttaa hetkessä naapurikunnan puolelle. Turku kannustaa asukkaitaan lisäksi liikkumaan pyörällä ja pyöräteihin onkin panostettu viime vuosina ahkerasti.

Turussa voit harrastaa kaikkea mitä mieleesi juolahtaa. Kaupunki on täynnä mahdollisuuksia liikkua luonnossa, kävellen taikka pyöräillen, voit kuntoilla yksin tai ryhmässä, voit uida, meloa taikka kiipeillä. Kaikkia palloilulajeja voit harrastaa useamassakin eri hallissa ja seurassa. Turussa on helppo harrastaa taidetta, musiikkia taikka tanssia, vaihtoehtoja on lukemattomia. Lisää erilaisista harrastusmahdollisuuksista voit lukea täältä: https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/ liikunta/harrastamaan

VASON ASUMISOIKEUSASUNNOT TURUSSA

Asuntotarjontamme Turussa vastaa jokaisen erilaisen asukkaan erilaisiin tarpeisiin. Voit asua keskustassa Rauhankadulla keskellä palveluja juuri perusparannetussa suositussa kerrostalossamme, Hirvensalossa meren ja luonnon läheisyydessä tilavassa rivitaloasunnossa taikka maaseudun rauhassa paritalossa Yli-Maariassa. Asuntoja meillä on 20 eri alueella ympäri Turkua, kompakteista yksiöistä suuriin, tilaviin perheasuntoihin, kerrostaloasunnoista paritalon puolikkaisiin. Uudiskohteemme Pääskynlinna rakentuu parhaillaan Pääskyvuoren linkkitornin kupeeseen ja ottaa vastaan ensimmäiset asukkaansa keväällä 2023. Sivuillamme vaso.fi pääset tutustumaan tarkemmin kattavaan asuntotarjontaamme Turun alueella.

TURKU KEHITTYY, UUDISTUU JA KASVAA

Historiallinen Turku ei ole jäänyt kehityksessä kiinni menneisiin vaan on panostanut täysillä kasvuun ja alueidensa kehitykseen. Viimeisiä suuria hankkeita on ollut kauppatorin ja sen ympäristön uudistaminen ja modernisoiminen 2020-luvulle – ja lopputulos on vähintäänkin onnistunut! Laajennetut, lämmitetyt kävelykatuosuudet ja mm. useat uudet ravintolat houkuttelevat kaupunkilaisia tutustumaan uudistuneen keskustan monipuolisiin palveluihin ja autonkin voi hurauttaa parkkiin uuteen Toriparkkiin, josta on hissiyhteydet niin Wiklundille, Hansakortteliin kuin uuteen Scandic Hamburger Börs -hotelliin. Logomon rautatiet ylittävä silta helpottaa kulkemista erilaisista tapahtumista suoraan Logomosta keskustan ytimeen. Ratapihan alueelle kaavaillaan uutta koko kaupungin Elämyskeskusta, johon olisi helppo saapua eri puolilta Suomea esimerkiksi junalla. Kupittaan alue on kaupungin uusi, kasvava yrityskeskittymä, ja vastavalmistuneisiin toimistotiloihin on moni yritys muuttanut pääkonttorinsa mm. loistavien kulkuyhteyksien ja majoitusmahdollisuuksien vuoksi.

Lisäksi Turussa on meneillään useita erilaisia lähiöparannusprojekteja ympäri kaupunkia, joiden tarkoitus on saada alueiden asukkaat viihtymään entistä paremmin sekä myös houkutella uusia asukkaita.

Useiden eri kaupunginosien asukasyhdistysten yhteisseura Turkuseura toimii aktiivisesti ja osallistuu ja ottaa kantaa erilaisiin kehityshankkeisiin.

TURUSSA VIIHDYTÄÄN MOLEMMILLA PUOLILLA JOKKEE

Kaupunki ihastuttaa monipuolisuudellaan kaikkina eri vuodenaikoina ja saa niin asukkaat kuin vierailijatkin viihtymään, joskus vain lyhyen hetken, useimmiten kuitenkin vuosikymmeniä.

Turun väkiluku on kasvanut viime vuosina tasaisesti keskimäärin 0,8 prosenttia vuodessa ja on asukasluvultaan Suomen kuudenneksi suurin kunta ja kolmanneksi suurin kaupunkialue.

Uniikkiin Aurajoen varren alueeseen aivan ydinkeskustassa on viime vuosina panostettu ja etenkin kesäisin tunnelma joella ja sen varrella olevilla terasseilla on kuin olisi kaukana Keski-Euroopassa.

Aurajoki jakaa Turun kahteen osaan – ”täl pual jokke” ja ”tois pual jokke”.

Jos asukkailta kysytään, molemmilla puolilla on ihmisen hyvä olla ja asua.

TUTUSTU TÄSTÄ VASON TURUN ASUNTOIHIN:

https://vaso-markkinointihaku.etampuuri.fi/                                 

LUE LISÄÄ TURUSTA:

https://turku.fi/  

https://hoods.fi/fi/city/turku

Vaso avain

Löydä koti

Hae meiltä tarpeisiisi sopivaa asumisoikeusasuntoa Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin ja Raision alueelta. Tutustu tästä monipuoliseen asuntovalikoimaamme.

Keski-ikäinen pariskunta koneella.

Miten haen asuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakeminen onnistuu helposti sähköisellä lomakkeella – oletpa sitten hakemassa ensimmäistä asumisoikeusasuntoasi tai vaihtamassa Vaso-kodista toiseen. Tärkeintä on hakea heti järjestysnumeroa ja tehdä asuntohakemus, joka toimii hakuvahtinasi. Hakemisen vaiheet löydät eriteltynä tältä sivulta.

Usein kysyttyä asunnon hakemisesta

Täältä löydät useimmin kysytyimmät kysymykset asunnonhakuun liittyen ja niiden vastaukset.