Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Olemme keränneet tälle sivulle kysymyksiä perusparannukseen liittyen.

Perusparannus remontilla pyritään parempaan asumismukavuuteen sekä asuntojen nykyaikaistamiseen. Konkreettisimmin perusparannus näkyy asunnoissa esimerkiksi asuintilojen alkuperäisten muovimattojen vaihtamisella laminaattiin/vinyylilankkuun (asukkaan valitessa täysremontin), kylpyhuoneiden uusimisena ja keittiöiden uudelleen kalustamisena. Lisäksi asuntoihin asennetaan huoneistokohtaiset vesimittarit. Kiinteistön sekä asuntojen pihoja, julkisivuja ja yleisiä tiloja uusitaan myös perusparannusten yhteydessä erillisten suunnitelmien mukaisesti. Autopaikoitus ulkoistetaan eParking-järjestelmään, joka mahdollistaa mm. hybridi- ja sähköautojen lataamisen.

Vasolla seurataan kiinteistökannan kuntoa kokonaistarvesuunnittelun kautta. Tähän tietoon pohjautuen selvitetään kiinteistöjen perusparannustarpeet ja valitaan ne kiinteistöt, joiden osalta kohdekartoitus etenee kohti esisuunnittelua. Suunnitelmat tehdään kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Asukaskokouksissa saat ajankohtaista tietoa oman kiinteistösi osalta, joten kokouksiin kannattaa aina osallistua.

Vasolla ei valitettavasti ole tarjolla väistöasuntoja tai varastotilaa. Olemme koonneet tietoa lähiseudun väistöasuntotarjonnasta, listaus löytyy OmaVasosta. Varastotilaa on vuokrattavissa mm. Pelican-varastohotelleista. Kerromme vaihtoehdoista lisää myös asukaskokouksissa ja OmaVasossa.

Asunnoissa, joissa tehdään täysremontti ei voi asua remontin aikana. Asunnossa, jossa tehdään osaremontti, eli esim. lattiamateriaalia ei vaihdeta, voi remontin ajan asua. Pääurakoitsija toimittaa asukkaiden käyttöön wc- ja peseytymistilat esimerkiksi tontille sijoitettaviin kontteihin. Pääurakoitsija toimittaa lisäksi jätelavat asukkaiden käyttöön.

Pääurakoitsija vastaa kaikesta tiedottamisesta. Tiedotteet laitetaan näkyvälle paikalla kiinteistössä, esim. porraskäytävään. Huoneistoja koskevat tiedotteet jaetaan suoraan huoneistoihin. Lisäksi isännöitsijä hoitaa tiedotteet myös OmaVasoon.

Perusparannus vaikuttaa vastikkeeseen korjauksen laajuuden mukaisesti arviolta 30-60 snt/jm2. On huomioitava, että myös asumisviihtyvyys kiinteistössä ja asunnoissa paranee huomattavasti. Asumisoikeusmaksuun perusparannus ei vaikuta.

Käyttövastikehyvitykset maksetaan ennen remontin aloitusta. Huoneistojen asukkaat, joiden asunnossa tehdään täysremontti saavat 130 % käyttövastikehyvityksen viideltä viikolta. Osaremontissa asukkaalle hyvitetään käyttövastikkeesta 100 % neljän viikon ajalta.

Kukin perusparannus on oma kokonaisuutensa. Asukkaille esitetään vaihtoehdot materiaalien osalta, mikäli valinta on mahdollista. Asukkailla on myös mahdollisuus käyttää ansaittu kanta-asiakashyvitys remontin yhteydessä ja tilata myös omakustanteisesti toivottuja lisätöitä. Tästä sovitaan nimetyn yhteyshenkilön kanssa.

Urakoitsija tekee asunnoissa takuukorjaukset asukkaiden puutelistojen perusteella. Asukkaat saavat huoneistokohtaisen kyselyn remontin osalta noin vuoden kuluttua projektin valmistumisesta. Takuukorjaukset tehdään 2. asukaskyselyn perusteella hyvissä ajoin ennen kahden vuoden takuuajan päättymistä.

Akuutit, turvallisuuteen liittyvät puutteet korjataan välittömästi, esim. vesivuodot tms.

Kukin perusparannus on oma kokonaisuutensa. Pääsääntöisesti kaikkiin tuleviin perusparannuskohteisiin tulee eParking-järjestelmä, joka mahdollistaa mm. hybridi- ja sähköautojen lataamisen. Kiinteistöön asennetaan rajattu määrä keskinopeita täyssähköauton latausasemia.

Aikataulusta tiedotetaan hyvissä ajoin ennen asuinhuoneistojen remontin alkamista. Aikataulut löytyvät myös OmaVasosta, joten viimeistään tässä vaiheessa on hyvä kirjautua OmaVasoon😊

Pääurakoitsija tiedottaa mahdollisista vesi- ja sähkökatkoista.

Asukkaille jaetaan aikataulu, josta ilmenee oman asunnon remontin aloitus- ja valmistumispäivä. Erillistä ilmoitusta oman asunnon remontin valmistumisesta ei tule.

Aikataulusta näkee myös koko kiinteistön remontin valmistumisajankohdan.

Ulko-ovet ja asuntojen ovet pidetään lukittuina. Työntekijöillä on kuvalliset henkilökortit. Materiaalit ja työvälineet pidetään poissa kulkuväyliltä. Kenelläkään asukkaalla eikä asukasedustajalla ole lupaa mennä toisen asukkaan huoneistoon ilman hänen läsnäoloaan.

Työaika on arkisin klo 7-17, meluavat työt tehdään klo 8-16. Viikonloppuisin tehtävistä töistä sovitaan aina erikseen ja ne eivät saa aiheuttaa melua.