Siirry sisältöön

Järjestysnumerohakemus

Asumisoikeusasunnon järjestysnumerohakemus Asumisoikeusasunnon saaja ratkaistaan aina asumisoikeuden järjestysnumeron perusteella. Numeron myöntää aina se kunta, jonka alueella asumisoikeusasunto sijaitsee ja järjestysnumero on sopimuskohtainen. Järjestysnumero on niin kauan voimassa kunnes kyseisellä numerolla on allekirjoitettu asumisoikeussopimus.

Haen järjestysnumeroa(Pakollinen)
Järjestysnumero haetaan kaupungista, josta etsit asuntoa. Voit(te) hakea numeron useammasta kaupungista. Kunkin kaupungin numero käytetään siinä vaiheessa, kun hakija ottaa tarjotun asunnon ko. kaupungista vastaan.
Hakijan nimi(Pakollinen)
Osoite(Pakollinen)
Kanssahakijan nimi
Kanssahakijan osoite
Olen lukenut ja ymmärtänyt rekisteriselosteen
Suostumus(Pakollinen)
Annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn ja tallentamiseen (ml. kanssahakijoiden osalta) kaupungin/kunnan järjestysnumerorekisterissä asukasvalintojen tekemiseksi.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asumisoikeusasunnon saaja ratkaistaan aina asumisoikeuden järjestysnumeron perusteella. Järjestysnumeron hakeminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään. Jos samaan asuntoon on useita hakijoita, asunnon saa hakija, jonka järjestysnumero on pienin.

Järjestysnumeron myöntää aina se kunta, jonka alueella asumisoikeusasunto sijaitsee. Voit hakea järjestysnumeron valmiiksi jo hyvissä ajoin – mitä aiemmin haet järjestysnumeroa, sitä pienemmän numeron saat.

Nykyiset järjestysnumerot ovat käytettävissä vuoden 2023 loppuun asti. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää haettu numero.

Asumisoikeuden järjestysnumero on sopimuskohtainen sekä henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle esim. sukulaiselle tai ystävälle. Mikäli järjestysnumero on haettu yhdessä, voi toinen kuitenkin luopua numerosta yksin toisen nimiin. Ilman tätä suostumusta ei kumpikaan hakijoista voi käyttää numeroa yksin. Lisäksi toisen osapuolen tulee hakea itselleen uusi numero, mikäli hän haluaa hakea myös asumisoikeusasuntoa. Samalla numerolla voit ilmoittautua hakijaksi useampaan haluamaasi Vaso-asuntoon. Järjestysnumero on käytetty, kun olet tehnyt myönteisen ostopäätöksen tarjotusta asunnosta.

Uuden asumisoikeuslain voimaantulon muutokset asumisoikeuden järjestysnumeroihin

Uusi asumisoikeuslaki astui voimaan 1.1.2022 lukien, ja tulee voimaan kahden vuoden siirtymäsäännöksin.

Merkittävä muutos asunnon hakijoille on se, että ARA ryhtyy ylläpitämään valtakunnallista järjestysnumerorekisteriä asumisoikeusasuntoa hakevista. Järjestysnumero tulee olemaan maksullinen ja on voimassa kaksi vuotta.

Järjestysnumeroa haetaan uudesta järjestelmästä riippumatta siitä, missä päin Suomea asut 1.9.2023 alkaen. Kaupunkien myöntämät järjestysnumerot vanhenevat 31.12.2023, eli tähän asti voit hakea asuntoa tällä numerolla. Kaupungit eivät myönnä järjestysnumeroita enää syyskuusta 2023 alkaen.

Uutta valtakunnallista järjestysnumeroa voi hakea ARAn online-palvelusta 1.9.2023 alkaen.

Lisätietoa uudistuvasta järjestysnumerosta ARAn sivuilta

Tiedot aikajanana uuden asumisoikeuslain muutoksista asukkaiden näkökulmasta. 
Tiedot aikajanana uuden asumisoikeuslain muutoksista asukkaiden näkökulmasta. 

Hae järjestysnumeroa

Vason toimistolla
Osoitteessa Rauhankatu 4,  20100 Turku

Huom! Kaarinan ja Piikkiön kuntaliitos vaikutti järjestysnumeroihin niin, että ennen vuotta 2009 haetuilla numeroilla voi hakea vain ”vanhan kunnan” alueella oleviin asuntoihin. Eli vanhasta Kaarinasta haetuilla numeroilla voi hakea vain Kaarinan kohteisiin ja vanhasta Piikkiöstä haetuilla numeroilla voi hakea vain Piikkiön kohteeseen. 1.1.2009 alkaen myönnetyillä numeroilla voi hakea kaikkiin uuden Kaarinan alueella sijaitseviin asumisoikeusasuntoihin eli myös Piikkiön alueella sijaitseviin.

Asuntotoimistojen yhteystiedot

KAARINAN ASUNTOTOIMISTO
Yhteispalvelupiste, Kaarina
Lautakunnankatu 4
20780 Kaarina
p. 02 5884 010
palvelupiste@kaarina.fi

Yhteispalvelupiste, Piikkiö (kirjasto)
Hadvalantie 9
21500 PIIKKIÖ
p. 02 5884 020

LIEDON ASUNTOTOIMISTO
Kirkkotie 13
21420 Lieto
p. 02 4873 300
marjo.naatula@lieto.fi

NAANTALIN ASUNTOTOIMISTO
Käsityöläiskatu 2
21100 Naantali
p. 02 4345 207
henriikka.koskelainen@naantali.fi

RAISION KAUPUNKI
p. 02 4343 111 (vaihde)
kirjaamo@raisio.fi

TURUN ASUNTOTOIMISTO

Turun kaupunki
Kaupunkiympäristötoimiala
Kaupunkisuunnittelu ja Maaomaisuus, Tonttipalvelut
Puolalankatu 5, PL 355, 20101 TURKU
p. 040 182 4826
sirpa.kontturi@turku.fi