Siirry sisältöön

Asuntohakemus toimii kuin asuntovahti

Järjestysnumeron saatuasi voit täyttää asuntohakemuksen.
HUOM! Vuoden loppuun asti nykyinen voimassa oleva kaupunkikohtainen järjestysnumero on käytössäsi ja on suositeltavaa käyttää numeroa 31.12.2023 asti asunnon haussa, sillä kaupunkikohtainen numero on aina etusijalla valtakunnalliseen numeroon nähden. Suosittelemme kuitenkin hakemaan heti syyskuussa uuden valtakunnallisen järjestysnumeron, jotta sinulla olisi käytössä voimassa oleva numero 1.1.2024 alkaen. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi järjestysnumeroa voit hakea sen  ARAn online- palvelusta.

Täyttämällä asuntohakemuksen kerrot meille, minkälaista asuntoa haet ja miltä alueilta. Asuntohakemus on kunta/kaupunkikohtainen. Mikäli olet kiinnostunut useammassa kaupungissa olevista vaso-kodeista, tulee asuntohakemus tehdä jokaiseen kaupunkiin erikseen. Hakijalla voi olla voimassa vain yksi kaupunkikohtainen hakemus. Jos haluat muuttaa hakuehtojasi ei sinun tarvitse täyttää uutta hakemusta, vaan voit muokata voimassa olevaa hakemusta. Asuntohakemuksen jättäminen tai asuntotarjouksen vastaanottaminen ei sido sinua millään tavalla. Hakemus on voimassa 31.12.2023 asti, jonka jälkeen se poistuu automaattisesti.

Hakemus toimii ns. hakuvahtina, eli saat aina ostotarjouksen, kun hakuehtoisi osuva asunto tulee myyntiin. Hakemuksella ei haeta tiettyä asuntoa eikä kiinteistöä, vaan asuntoja tarjotaan alueittain. Tutustuttuasi asunnon tietoihin voit ilmoittautua asunnon hakuun mukaan. Voit ilmoittautua hakijaksi niin moneen asuntoon kuin haluat. Huom! Kun ostotarjous on lähetetty asunnon hakijoille, joilla on asuntohakemus, tarjouskierros suljetaan, jolloin asunnon hakuaikana ei uusia hakemuksia oteta vastaan ko. asunnon hakuun.  Voit ilmoittautua hakijaksi niin moneen asuntoon kuin haluat. Asuntohakusi päättyy, kun löydät asunnon.

Asunnon vaihto toiseen vaso-asuntoon

Asunnon vaihtoon tarvitset uuden järjestysnumeron, jonka voit hakea helposti ARAn online- palvelusta tai voi käyttää 31.12.2023 asti kaupunkikohtaista voimassa olevaa järjestysnumeroa, mikäli sinulle sellainen on. Numeron saatuasi voit täyttää asuntohakemuksen. Samassa asuinkiinteistössä vaihtajan tulee täyttää vaihtohakemus samassa asuinkiinteistössä.

Asunnon vaihto samassa asuinkiinteistössä

Mikäli toiveissasi on vaihtaa asuntoa samassa asuinkiinteistössä ET tarvitse asunnon vaihtoon järjestysnumeroa. Asuva asukas on aina etusijalla muihin hakijoihin nähden. 

On tärkeää, että täytät oikean hakemuksen, jotta tiedämme, että olet asuinkiinteistön sisäinen vaihtaja. Mikäli haluat vaihtaa asuntoa sekä omassa asuinkiinteistössäsi, että muihin Vason asuinkiinteistöihin, tulee sinun täyttää kaksi asuntohakemusta; sisäinen vaihtohakemus ja normaali asuntohakemus.

Halutessasi voit tulla täyttämään asuntohakemuksen myös toimistollemme, Rauhankatu 4, Turku.

Toimistomme aukioloajan voit tarkistaa tästä 

Asuntohakemuksen muokkaaminen jälkikäteen

Kun täytät asuntohakemuksen verkossa, saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Voit myöhemmin muokata tai poistaa hakemuksesi kirjautumalla sähköpostiisi tulleesta linkistä tai ao. linkistä. Palveluun tulee rekisteröityä verkkopankkitunnuksilla. Huomiothan, että aiemmin tehty hakemus passivoituu, mikäli teet uuden hakemuksen. 

Asuntohakemuksesi on voimassa 31.12.2023 asti. Asuntohakemus tulee uusia tämän jälkeen.