Siirry sisältöön

Asuntohakemus toimii kuin asuntovahti

Täyttämällä asuntohakemuksen kerrot meille, minkälaista asuntoa haet ja miltä alueilta. Hakemus toimii ns. hakuvahtina, eli saat aina ostotarjouksen, kun hakuehtoisi osuva asunto tulee myyntiin. Hakemuksella ei haeta tiettyä asuntoa eikä kiinteistöä, vaan asuntoja tarjotaan alueittain. Tutustuttuasi asunnon tietoihin voit ilmoittautua asunnon hakuun mukaan. Asuntohakemus on kunta/kaupunkikohtainen. Mikäli olet kiinnostunut useammassa kaupungissa olevista vasokodeista, tulee asuntohakemus tehdä jokaiseen kaupunkiin erikseen. Hakemus on voimassa 12 kuukautta, jonka jälkeen se poistuu automaattisesti. Hakijalla voi olla voimassa vain yksi kaupunkikohtainen hakemus. Jos haluat muuttaa hakuehtojasi ei sinun tarvitse täyttää uutta hakemusta, vaan voit muokata voimassa olevaa hakemusta.

Asuntohakemuksen jättäminen tai asuntotarjouksen vastaanottaminen ei sido sinua millään tavalla. 

Halutessasi voit tulla täyttämään asuntohakemuksen myös toimistollemme, Rauhankatu 4, Turku.

Täydennä asuntohakemustasi myöhemmin

Kun täytät asuntohakemuksen verkossa, saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on linkki, josta voit kirjautua muokkaamaan hakemustasi. Huom!  Hakemusta ei ole mahdollista muokata, mikäli asuntohakemuksessasi ei ole ilmoitettu kunnalta saatua järjestysnumeroa. Ilmoitathan järjestysnumerosi sähköpostiin myynti@vaso.fi, kun olet saanut asuntohakuun tarvittavan numeron.  Lisäämme hakemukseesi järjestysnumeron, jonka jälkeen voit muokata asuntohakemustasi sähköpostiisi saamasta linkistä. Huomiothan, että aiemmin tehty hakemus passivoituu, mikäli teet uuden hakemuksen. Mahdolliset muiden kaupunkien asuntohakemukset pysyvät voimassa. Asuntohakemuksesi on voimassa 12 kuukautta.

Hae järjestysnumero

Asuntohakemusta varten tarvitset asumisoikeuden järjestysnumeron, sillä sen perusteella ratkaistaan kyseisen asunnon tuleva asukas. Järjestysnumeron myöntää kunta tai kaupunki, jonka alueella asunto sijaitsee.

Voit täyttää asuntohakemuksen heti, kun olet hakenut järjestysnumeroa, eli sinun ei tarvitse odottaa järjestysnumeron saapumista.

Uusi asumisoikeuslaki astuu voimaan 1.1.2022 siirtymäsäännöksin. Se muuttaa järjestysnumeron hakemista ja asukasvalintaa 1.9.2023 alkaen. Lue lisää lakimuutoksesta ARAn sivuilta.