Siirry sisältöön

Jokaisessa Vason kiinteistössä on asukkaille tarkoitettu pysäköintialue. Hinnoittelussa ja autopaikkojen varaamisessa on kiinteistökohtaisia eroja. Oman kiinteistösi tarkemmat tiedot saat isännöitsijältäsi.

Pysäköinti on sallittua vain merkityille paikoille ja pysäköintialueet ovat tarkoitettu asukkaiden käytössä oleville ajoneuvoille. Hylättyjä tai käytöstä poistettuja ajoneuvoja, niiden osia tai asuntovaunuja ei tule säilyttää kiinteistön alueella. Romuajoneuvojen omistaja vastaa poiston kustannuksista.

Huomioithan, että merkityt vieraspaikat on tarkoitettu vieraiden lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei kiinteistössä asuvien asukkaiden käyttöön.

eParking

Vuodesta 2019 alkaen Vason uudiskohteissa ja perusparannetuissa kiinteistöissä pysäköintipaikan varaaminen, lämmitystolpan hallinta sekä maksaminen on toteutettu eParking-sovelluksen kautta, josta asukas varaa ja irtisanoo itse oman autopaikkansa. Kaikki eParking-paikat ovat maksullisia ja maksu määräytyy pysäköintipaikan tyypin mukaan. Tolpasta käytetty sähkö laskutetaan kulutuksen mukaan. Sähköautojen lataaminen on mahdollista kaikissa niissä kiinteistöissä, joissa eParking on käytössä, sillä näihin kiinteistöihin on asennettu tarvittavat laitteistot. 

eParking on käytössä seuraavissa kiinteistöissä:
 • Ahterikatu 10, os. Ahterikatu 10, Turku
 • Kankaristonrivi, os. Kuoppamäenkuja 3, Turku
 • Kappakuja, os. Kappakuja 1, Turku
 • Jokihelmi, os. Karjatie 12, Lieto
 • Kartanonpuisto, os. Kartanontie 5b, Kaarina
 • Keijulinna I & II, os. Linnavuorenkatu 9 / Keijunkuja 1, Naantali
 • Kesäpouta, os. Vesalankuja 8, Turku
 • Laitainen, os. Laitainen 1, Turku
 • Lehdokki, os. Hyvättyläntie 16, Lieto
 • Melodia, os. Tornikatu 15, Raisio
 • Myllymatinsato, os. Paavinkatu 25, Turku
 • Pihapolku, os. Kotikoivunkatu 4, Turku
 • Prinssi, os. Mäkiläkatu 3 & 8, Kaarina
 • Rauninaukio, os. Rauninaukio 2, Turku
 • Reelinkikatu 5, os. Reelinkikatu 5, Turku
 • Ruustinna, os. Kirkkoväärtinkuja 1b, Raisio
 • Sinipiianrivi, os. Linnavuorenkatu 14, Naantali
 • Villa Gardberg, os. Kärsämäentie 68c, Turku

Näissä kiinteistöissä pysäköintipaikan varaaminen, lämmitystolpan hallinnoiminen sekä maksaminen tapahtuu eParking- sovelluksen kautta.
Kaikki eParking-paikat ovat maksullisia ja maksu määräytyy pysäköintipaikan tyypin mukaan. Sähkö laskutetaan kulutuksen mukaan.
Asukkaan on itse irtisanottava eParkingin kautta tehty autopaikkasopimus ja irtisanomisaika on 1 kalenterikuukausi.

Sähköautojen lataaminen on mahdollista kaikissa niissä kiinteistöissä, joissa eParking on käytössä, sillä näihin kiinteistöihin on asennettu tarvittavat laitteistot.  Hybridi tai sähköauton lataaminen tavallisesta lämmitystolpasta on ehdottomasti kielletty. 

Pysäköinti ja ajaminen piha-alueilla

Moottoriajoneuvojen pysäköinti piha- tai pelastusteillä on sallittua vain lyhytaikaisen huoltoajon ajaksi esim. tavaroiden lastaamisen tai purkamisen ajaksi. Tämän jälkeen ajoneuvo on siirrettävä pois. Pysäköinti on sallittua vain merkityille paikoille, eikä pysäköinti ole sallittua oven edustalla eikä nurmialueilla.

Tarpeetonta ajoa piha- ja pelastusteillä tulee välttää ja ajaessa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta.

Kiinteistöjen pelastustiet ja -alueet tulee olla vapaina hälytysajoneuvoille. Hälytysajoneuvoilla on oltava aina esteetön pääsy asunnon eteen. 

Vieraspaikat

Kiinteistön vieraspaikat ovat tarkoitettu asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen pysäköintiin eikä asukaspysäköinti ole sallittua.  Osa vieraspaikoista on aikarajoitettuja.

Pysäköinti invatunnuksella

Osassa Vason kiinteistöjä on invatunnuksilla varustettuja pysäköintipaikkoja. Nämä paikat ovat maksullisia ja niiden vuokraamista voit tiedustella Vasolta. Vason kiinteistöjen piha-alueet ovat yksityisaluetta, joten toisin kuin yleisillä alueilla, invatunnuksella ei saa pysäköidä muualle kuin invapaikalle.

Pysäköinnin valvonta

Osassa kiinteistöistä on käytössään pysäköinninvalvonta ja tästä on tiedotettu kyltein pysäköintialueella saavuttaessa. Pysäköinninvalvontaa hoitaa Pysäköintiturva, jonne voit myös ilmoittaa väärin pysäköidyistä ajoneuvoista. Mikäli koet omassa kiinteistössäsi tarvetta pysäköinninvalvonnalle, ole yhteydessä asukastoimikuntaan tai isännöitsijään. Kiinteistöissä, joissa ei ole pysäköinninvalvontaa, asukkaat voivat ilmoittaa virheellisesti pysäköityjen autojen rekisterinumerot isännöitsijälle.

Sähkötolpat (muut kuin eParking)

Lähes kaikkiin Vason vuokraamiin pihapaikkoihin kuuluu auton lämmitykseen tarkoitettu sähkötolppa. Hybridi- tai sähköautojen lataaminen näissä tolpissa on ehdottomasti kiellettyä, sillä järjestelmää ei ole tehty kestämään niin suurta sähkön kulutusta. Sähkötolpan kansi tulee pitää lukittuna ja lämmitysjohdot irrotettuina. Huollolla on oikeus ottaa roikkuvat ja epäkuntoiset johdot talteen. Sähkötolpan avaimen saat Vason toimistolta tai huoltoyhtiöltäsi ja avain tulee palauttaa Vasolle autopaikan vuokrasuhteen päättyessä.

Yksittäisen lataustolpan hankinta

Mikäli asuinkiinteistössä ei ole hybridi- tai sähköauton lataustolppaa voi asukas hankkia sen erillisenä muutostyönä. 

Autohallit

Autohalleissa ei saa säilyttää ylimääräistä tavaraa kuten palavia nesteitä yms. Autotalleissa ja irtainvarastoissa on sallittua varastoida yksi kierros renkaita (4kpl). Hallien avaimet/kaukosäätimet saa Vasolta ja ne on palautettava autopaikan vuokrasuhteen päätyttyä Vasolle.