Siirry sisältöön

Voit saada Vason asumisoikeusasunnon, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla ei ole Turun seudulla asumistarvetta vastaavaa omistusasuntoa tai riittävästi varallisuutta sen hankintaan. Varallisuusraja ei koske 55 vuotta täyttäneitä hakijoita eikä asumisoikeusasunnon vaihtajia.

Varallisuusraja määräytyy asuntokohtaisesti

Varallisuusraja on huoneistokohtainen ja se määräytyy suhteessa asunnon asumisoikeusmaksuun ja sijaintiin. Jos varallisuutesi ylittää asumisoikeuslain määrittelemät rajat, joudumme tarjoamaan asuntoa seuraavalle hakijalle. Varallisuusrajan ylittävä hakija voidaan valita asumisoikeuden haltijaksi, jos kyseiseen asuntoon ei ole muita hakijoita.

Varallisuusselvitykset Vasolle

Tarkistamme varallisuutesi ennen asumisoikeussopimuksen allekirjoittamista. Toimitathan sitä varten viimeisimmän esitäytetyn veroilmoituksesi osoitteeseen myynti@vaso.fi. Toimitamme varallisuusselvitykset hyväksyttäväksi kaupunkiin tai kuntaan, jonka alueelta olet valinnut kodin.

Jos sinulla on omistusasunto, tarvitsemme asunnon myynnistä dokumentin, kuten kauppakirjan tai toimeksiantosopimuksen. Lisäksi tarvitsemme selvityksen muusta mahdollisesta varallisuudestasi, esimerkiksi kuvakaappauksen verkkopankista, jossa näkyy osakkeidesi tai rahastojesi nykyarvo. Lainat vähentävät varallisuuttasi, joten meille kannattaa ilmoittaa mahdollisten lainojen määrä esimerkiksi ottamalla kuvakaappaus verkkopankista.

Sinun tulee siis toimittaa seuraavat tiedot, jos olet alle 55-vuotias:

  • Esitäytetty veroilmoitus – niiltä henkilöiltä, kenen nimiin sopimus tulee.
  • Selvitys mahdollisesta varallisuudesta. Esimerkiksi esim. osakkeiden ja rahastojen nykyarvo. Kuvankaappaukset riittävät.
  • Mahdollisten lainojen määrät.
  • Omistusasunnon myynnistä dokumentti, kauppakirja tai toimeksiantosopimus.

Asumisoikeusasunnon vaihtajan ei tarvitse selvittää varallisuutta.

Esitäytetyn veroilmoituksen saat kirjautumalla OmaVero.fi palveluun.

Voit saada Vason asumisoikeusasunnon, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla ei ole Turun seudulla asumistarpeen tyydyttävää omistusasuntoa tai riittävästi varallisuutta sen hankintaan. Varallisuusraja ei koske 55 vuotta täyttäneitä hakijoita.

Esitäytetyn veroilmoituksen saat kirjautumalla OmaVero.fi palveluun.

Ohje esitäytetyn veroilmoituksen hakemiseen OmaVerosta.