Siirry sisältöön
Artemiksen ensimäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

KIRSTINPUISTO – kävelyetäisyydellä Turun keskustasta.

Turun kaupungin keskusta laajenee vauhdilla Kirstinpuiston asuinalueena Iso-Heikkilän suuntaan. Kirstinpuisto on Turun keskusta-alueelle sijoittuva uusi moderni asuinalue, jonka vahvuuksia keskeisen sijainnin lisäksi ovat pihapiirin ja lähipuistojen huolellinen vihersuunnittelu, hyvät kulkuyhteydet sekä monipuoliset lähipalvelut.

Varsinais-Suomen asumisoikeus Oy (Vaso) on myös mukana rakentamassa uutta aluetta turkulaisille. Pohjola Rakennus Oy Suomen kanssa on allekirjoitettu 28.8.2023 urakkasopimus, joka käsittää kaksi kerrostaloa, nimettyinä Aurora ja Artemis.

Kerrostaloista tulee 5-6 kerroksisia ja niihin liittyy kaksi autokatosta ja piha-alueet.

77 asuntoa käsittävään kokonaisuuteen tulee 1-3 huoneen asuntoja, joissa kaikissa on lasitettu parveke tai patio ja useimmissa myös oma sauna.  Asunnot on suunniteltu varustettavan isoilla ikkunapinta-aloilla, jotka tekevät niistä valoisia ja avaria.

Yhtiöön rakentuu myös yhteissauna ja etätyöskentelyyn tai asukkaiden yhteiseksi olohuoneeksi soveltuvaa tilaa.

Tontti on Ruissalon tien varrella ja rajoittuu tulevaan Kirstinpuiston puistoalueeseen.

Kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja ja yhteisöllisyyttä

Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Huomiota kiinnitetään muun muassa toimiviin kevyen liikenteen väyliin, yhteisöllisyyteen sekä mielenkiintoiseen arkkitehtuuriin.

Erityistä huomiota kiinnitetään hulevesien käsittelyyn. Kirstinpuisto on pilottikohteena mukana kansainvälisessä EU:n rahoittamassa iWater-hankkeessa, jonka puitteissa haetaan uusia ratkaisuja sade- ja tulvavesien hallintaan sekä tutkitaan ns. viherkertoimen käyttöä Turussa.

Kirstinpuisto kehittyy ja palvelee alueen asukkaita

Kirstinpuistossa palvelut ja tapahtumat ovat ihmisiä lähellä. Alueen elävä ja omaleimainen sydän sijaitsee Artturinkadun sekä siihen liittyvän viihtyisän kaupunkiaukion ja puistomaisen viherakselin risteyskohdassa. Uudet palvelut keskittyvät pääsääntöisesti kaupunkiaukion ympärille. Päivittäistavarakaupan lisäksi sijoittumismahdollisuuksia tarjoutuu myös pienemmille yrityksille ja kaupoille, joita on auennut alueelle jo mukavaan tahtiin. Kaupunkiaukiolla on mahdollisuus järjestää monipuolisesti myös kaupunginosatapahtumia. Auroraa ja Artemista vastapäätä sijaitseva Saippuacenter tarjoaa muun muassa monipuolisia liikuntapalveluja.

Kirstinpuistoon perustettiin 1920-luvulla Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka siirrettiin Ruissaloon 1956, ja alue siirtyi kasvavan teollisuuden käyttöön. Alueella on pienteollisuuden ohella sijainnut Turun kaupungin varikkotoimintaa.

Ilmoitamme myöhemmin sivuillamme rakentamisen aikataulusta ja etenemisestä.

Uusimmat uutiset