Siirry sisältöön

Artemis luo erinomaiset puitteet asumiseen Turun keskustan tuntumassa.

Turun keskusta-alue laajenee ja kehittyy kohti Iso-Heikkilää. Vason uudiskohde Artemis rakentuu uudelle Kirstinpuiston asuinalueelle. Rakenteilla on kaksi 5- ja 6 -kerroksista kerrostaloa, Artemis A- ja B-talo. Asuinrakennuksiin tulee yhteensä 77 asuntoa.

Yhteisöllisyys sekä hyvä ja turvallinen asumisen arki huomioidaan Artemiksessa

Artemiksen kodit on suunniteltu vastaamaan asukkaiden toiveita ja tarpeita niin, että asukkaat tuntevat olonsa turvalliseksi ja ja myös viihtyvät kodeissaan pitkään. Artemiksen jokaisessa asunnossa on lisätilaa tuova lasitettu parveke tai pihapatio, osassa asunnoista on myös oma sauna. Asuntojen suuret ikkunapinnat tekevät asunnoista valoisia ja avaria.

Yhteisöllisyys mahdollistetaan tässä asuinkiinteistössä totuttua paremmin. Taloon rakentuu asuntokohtaisten saunojen lisäksi yhteissauna sekä täysin uudentyyppisiä, yhteisölliseen ajanviettoon ja etätyöskentelyyn suunniteltuja tiloja. Alueen elävyyttä lisäävät keskeinen kaupunkiaukio sekä alueen liikkeet, lähikauppa ja muut yritykset. Vieressä sijaitseva Saippuacenter tarjoaa kymmenittäin erilaisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille mm. liikunnan ja tanssin parissa.

Artemiksen sisustusmateriaaleiksi on valittu moderneja, lämpimän sävyisiä ja elämää kestäviä materiaaleja, jotka saavat kodit tulvimaan valoa myös pimeinä vuodenaikoina. Seinien yhtenäiseksi maalisävyksi on valittu Tikkurilan puhdas ja raikas Paperi, F497.

Havainnekuvat, pohjapiirrokset ja tarkat materiaalitiedot Artemiksen asunnoista julkaistaan ennen myynnin alkua tällä sivulla ja Vason some-kanavilla, joten seuraathan ilmoitteluamme.

Artemiksen myynti alkaa keväällä 2024 ja asunnot ovat muuttovalmiita tammikuussa 2025.

Artemikseen valmistuu eri kokoisia koteja elämäsi tarpeisiin:

1h+kt 36,5 m2

2h+kt 37,5–50 m2

2h+kt+s 48 m2

3h+kt 58–66 m2

3h+kt+s 63–72,5 m2

Asuntohakemuksen voi jättää jo ennakkoon.

Olemme keränneet sivuillemme vastaukset usein kysyttyihin asunnonhaku -kysymyksiin. Voit hakea järjestysnumeroa jo nyt sivun ohjeiden mukaan, järjestysnumero on voimassa 2 vuotta.


Hankkeelle on myönnetty Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta

Kuntarahoitus myöntää Vihreää rahoitusta investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ilmastolle ja ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Valitut hankkeet edistävät vihreää siirtymää, ilmastonmuutoksen hillintää tai siihen sopeutumista.
Rahoitettavien hankkeiden on kuuluttava johonkin Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen viitekehyksen osa-alueista, joita ovat rakennukset, liikenne, uusiutuva energia sekä vesi- ja jätevesihuolto.

Osa-alueet sisältävät myös tarkempia alakategorioita, jotka löytyvät vihreän rahoituksen viitekehyksestä (Green Bond Framework 2022).
Hankkeiden soveltuvuuden vihreän rahoituksen viitekehyksen ehtoihin arvioi Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen arviointiryhmä. Artemis-uudiskohde kuuluu tähän valittuun edelläkävijöiden joukkoon.


Kestävän kehityksen pilottikohde

Sade- ja hulevesien käsittely kaupunkirakentamisessa on herättänyt runsaasti keskustelua viime vuosina Turussakin. Kirstinpuiston asuinalueella asiaan on kiinnitetty erityistä huomiota, ja huolellinen viher- ja puistoalueiden suunnittelu vastaa virkistystarpeen lisäksi myös sadevesien hallintaan. Hulevedet ovat Kirstinpuistossa erityisen luupin alla. Kirstinpuisto on mukana pilottikohteena kansainvälisessä EU:n rahoittamassa iWater-hankkeessa. Hankkeen puitteissa haetaan uusia ratkaisuja sade- ja tulvavesien hallintaan sekä tutkitaan ns. viherkertoimen käyttöä Turussa.

Mielenkiintoisena kuriositeettina Kirstinpuistosta mainittakoon sekin, että uusien talojen paikalla on sijainnut Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha 1920-luvulta vuoteen 1956 asti, jolloin puutarha siirrettiin Ruissaloon. Vihreyden ja vehreyden voidaan siis nähdä olevan koodattu Kirstinpuiston perimään.

Pääurakoitsija: Pohjola Rakennus

Arkkitehtisuunnittelu: Sigge Arkkitehdit

Uusimmat uutiset