Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Artemis luo erinomaiset puitteet asumiseen Turun keskustan tuntumassa.

Turun keskusta-alue laajenee ja kehittyy kohti Iso-Heikkilää. Vason uudiskohde Artemis rakentuu uudelle Kirstinpuiston asuinalueelle. Rakenteilla on kaksi 5- ja 6 -kerroksista kerrostaloa, Artemis A- ja B-talo. Asuinrakennuksiin tulee yhteensä 77 asuntoa. Artemis on ulkoasultaan modernin tyylikäs. Asunnot ovat kompakteja, mutta tilaratkaisultaan kokoaan suurempia. Huoneistovalikoimassa on huolella arkeen suunniteltuja yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.
Artemis on savuton kiinteistö.

Artemis toukokuu 2024
Hyvä asumisen arki huomioidaan Artemiksessa

Artemiksen kodit on suunniteltu vastaamaan asukkaiden toiveita ja tarpeita niin, että arki on sujuvan helppoa ja asukkaat viihtyisivät kodeissaan pitkään. Artemiksen jokaisessa asunnossa on lisätilaa tuova lasitettu parveke tai pihapatio, osassa asunnoista on myös oma sauna. Asuntojen suuret ikkunapinnat tekevät asunnoista valoisia ja avaria.
Jokaisessa asunnossa on varaus ilmalämpöpumpulle. A-talon pohjakerroksessa on uniikki kolmio, jonka lasitetulta parvekkeelta on käynti myös omalle pihapatiolle.
Alueen elävyyttä lisäävät keskeinen kaupunkiaukio sekä alueen lähikauppa ja muut yritykset. Vieressä sijaitseva Saippuacenter tarjoaa kymmenittäin erilaisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille mm. liikunnan ja tanssin parissa.
Oma auto ei ole välttämätön, sillä alueelta kulkee bussivuorot tiheään Turun keskustaan ja Pansion suuntaan sekä Raisioon Kauppakeskus Myllyyn asti. Tämän lisäksi Kirstintaskukadun varteen tulee asukkaiden käyttöön yhteiskäyttöauto.

Artemis toukokuu 2024
Piha-alue ja autopaikat

Sisäpiha-alue on yhteiskäytössä naapurikiinteistön asukkaiden kanssa.
Vuokrattavia autopaikkoja on yhteensä 38 kpl. Keskinopeilla latausasemilla (22 kW) varustetut katokselliset autopaikat sijaitsevat kiinteistön sisäpihalla ja lämmitystolpalliset avopaikat Kirstintaskukadun varrella. Autopaikkoja on myös naapuritontin pysäköintihallissa.
Autopaikan voi varata sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen eParking-palvelusta.

Sisustuksen värit ja materiaalit ovat huolella valittuja

Artemiksen sisustusmateriaaleiksi on valittu moderneja, lämpimän sävyisiä ja elämää kestäviä materiaaleja, jotka saavat kodit tulvimaan valoa myös pimeinä vuodenaikoina.

Seinien yhtenäiseksi maalisävyksi on valittu Tikkurilan puhdas ja raikas Paperi, F497. Keittiön kaapin ovet ovat mattavalkoiset, työtasot kestävää kivikuvioitua laminaattia ja välitilan kiiltävän valkoiset laatat asennetaan tiililadontana.

Kylpyhuoneen isot seinälaatat ja lämpimän sävyinen lattialaatoitus täydentää kauniisti kotien värimaailman. Pohjakerroksen asunnoissa on vaaleahko vinyylilankku. Ylemmän kerroksen asunnoissa on tammen sävyinen laminaattilattia.

Sisustusmateriaalit ovat nähtävissä Vason toimistossa, Rauhankatu 4.

Artemikseen valmistuu eri kokoisia koteja elämäsi tarpeisiin.
Tutustu tästä pohjakuviin:
A-TALO
B-TALO

1h+kt 36,5m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt 37,5m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt 45,5m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt 47,0m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt 47,0m2      linkki pohjakuvaan

3h+kt 58,0m2      linkki pohjakuvaan

3h+kt 61,0m2      linkki pohjakuvaan

3h+kt+s 63,0m2  linkki pohjakuvaan

3h+kt 66,0m2     linkki pohjakuvaan

2h+kt 38,5m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt 42,5m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt 45,5m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt 45,5m2      linkki pohjakuvaan

2h+kt+s 48,0m2  linkki pohjakuvaan

2h+kt 50,0m2      linkki pohjakuvaan

3h+kt+s 72,5m2  linkki pohjakuvaan

3h+kt+s 72,5m2  linkki pohjakuvaan

Havainnekuvista näkyy asuntojen valoisa ja avara suunnittelu sekä materiaalien sopusointu eri tiloissa.

1h + kt 36,5m2
2h + kt 37,5m2
2h + kt 45,5m2
2h + kt 47m2
3h+kt 58m2
3h + kt 61m2
3h + kt + sauna 63m2
3h + kt 66m2

Artemiksen huoneistoihin kuuluu myös hyvänkokoinen lasitettu parveke ja osassa huoneistoja on sauna.

Yhteisöllisyys mahdollistetaan tässä asuinkiinteistössä totuttua paremmin. Taloon rakentuu asuntokohtaisten saunojen lisäksi yhteissauna sekä täysin uudentyyppinen, yhteisölliseen ajanviettoon ja etätyöskentelyyn suunniteltu tila.

Asuntoluetteloista näet molempien talojen huoneistot, neliöt ja hinnat.

Arvioitu valmistumisaika on tammikuussa 2025 ja haku asuntoihin on avoinna.
Hakemukset saat toimitettua sähköisesti alla olevasta linkistä

Olemme keränneet sivuillemme vastaukset usein kysyttyihin asunnonhaku -kysymyksiin.
Lue lisää alla olevasta linkistä.

Artemiksen A ja B -talojen rakentaminen etenee aikataulussaan. Tässä kuvia toukokuulta 2024.

Artemis toukokuu 2024
Artemis toukokuu 2024
Artemis toukokuu 2024
Artemis toukokuu 2024

Hankkeelle on myönnetty Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta

Kuntarahoitus myöntää Vihreää rahoitusta investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ilmastolle ja ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Valitut hankkeet edistävät vihreää siirtymää, ilmastonmuutoksen hillintää tai siihen sopeutumista.
Rahoitettavien hankkeiden on kuuluttava johonkin Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen viitekehyksen osa-alueista, joita ovat rakennukset, liikenne, uusiutuva energia sekä vesi- ja jätevesihuolto.

Osa-alueet sisältävät myös tarkempia alakategorioita, jotka löytyvät vihreän rahoituksen viitekehyksestä (Green Bond Framework 2022).
Hankkeiden soveltuvuuden vihreän rahoituksen viitekehyksen ehtoihin arvioi Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen arviointiryhmä. Artemis-uudiskohde kuuluu tähän valittuun edelläkävijöiden joukkoon.


Kestävän kehityksen pilottikohde

Sade- ja hulevesien käsittely kaupunkirakentamisessa on herättänyt runsaasti keskustelua viime vuosina Turussakin. Kirstinpuiston asuinalueella asiaan on kiinnitetty erityistä huomiota, ja huolellinen viher- ja puistoalueiden suunnittelu vastaa virkistystarpeen lisäksi myös sadevesien hallintaan. Hulevedet ovat Kirstinpuistossa erityisen luupin alla. Kirstinpuisto on mukana pilottikohteena kansainvälisessä EU:n rahoittamassa iWater-hankkeessa. Hankkeen puitteissa haetaan uusia ratkaisuja sade- ja tulvavesien hallintaan sekä tutkitaan ns. viherkertoimen käyttöä Turussa.

Mielenkiintoisena kuriositeettina Kirstinpuistosta mainittakoon sekin, että uusien talojen paikalla on sijainnut Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha 1920-luvulta vuoteen 1956 asti, jolloin puutarha siirrettiin Ruissaloon. Vihreyden ja vehreyden voidaan siis nähdä olevan koodattu Kirstinpuiston perimään.

Pääurakoitsija: Pohjola Rakennus

Arkkitehtisuunnittelu: Sigge Arkkitehdit

Kirstinpuiston havainnekuva: Arco Architecture Company

Uusimmat uutiset