Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Asumisoikeusasunnot Liedossa

Asumisoikeusasuntojen edut

Asumisoikeusasunto tarjoaa monia etuja perinteiseen vuokra- tai omistusasumiseen verrattuna. Liedossa, kuten muuallakin Turun lähialueella, asumisoikeusasunnot ovat suosittu vaihtoehto niille, jotka etsivät vakituisen kodin tunnetta ilman suurta taloudellista sitoumusta. Asumisoikeusasunnon asukkaana saat nauttia omannäköisestä asumisesta, jossa yhdistyvät omistusasumisen vapaus ja vuokra-asumisen joustavuus.

Asumisoikeusasunnon alkuinvestointina on asumisoikeusmaksu, joka on yleensä 10-15 prosenttia asunnon hankintahinnasta. Tämä maksu on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin omistusasunnon käsiraha, mikä tekee asumisoikeusasumisesta houkuttelevan vaihtoehdon monille. Lisäksi kuukausittainen käyttövastike kattaa asumisen ylläpitokulut, joten asukkaan ei tarvitse huolehtia yllättävistä kuluista.

Asumisoikeusasunnon haltijan oikeudet ja velvollisuudet

Kun valitset asumisoikeusasunnon, sinulla on oikeus asua asunnossa niin kauan kuin haluat, kunhan noudatat asumisoikeussopimuksen ehtoja. Tämä tarkoittaa, että voit tehdä asunnosta oman näköisesi ja nauttia pitkäaikaisesta asumisesta ilman pelkoa siitä, että joutuisit muuttamaan äkillisesti. Asumisoikeusasunnon haltijana sinulla on myös velvollisuus pitää huolta asunnosta ja sen ylläpidosta, mikä lisää kodinomistuksen tuntua.

Toisaalta, jos päätät muuttaa pois asumisoikeusasunnosta, saat asumisoikeusmaksun takaisin indeksitarkistettuna. Tämä tekee asumisoikeusasumisesta turvallisen sijoituksen, sillä tiedät voivasi saada sijoittamasi pääoman takaisin.

Asumisoikeusasuntojen saatavuus ja hakuprosessi

Liedossa asumisoikeusasuntojen kysyntä on kasvussa ja Vaso tarjoaa laadukkaita vaihtoehtoja eri elämäntilanteisiin. Hakuprosessi on suunniteltu selkeäksi ja yksinkertaiseksi, jotta jokainen asunnonhakija voi löytää itselleen sopivan kodin. Asunnon haku alkaa hakemalla ensin järjestysnumero Aran verkkopalvelusta ja tämän jälkeen täyttämällä asunnonhakulomake Vason verkkosivuilla.  Tämän jälkeen asunnonhakija voi jäädä odottamaan tarjousta sopivasta asumisoikeusasunnosta. Asuntohakemus toimii hakuvahtina.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus, eli Vaso, on tunnettu luotettavana ja kokeneena toimijana alueella. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa asumisoikeusasuntoihin liittyvissä kysymyksissä, olipa kyse sitten hakuprosessista tai asumisoikeusasumisen erityispiirteistä. Asumisoikeusasunnot ovat erinomainen valinta niille, jotka arvostavat laadukasta asumista kohtuulliseen hintaan.

Uusimmat uutiset