Siirry sisältöön

Miksi valita asumisoikeusasunto? Hyödyt ja edut selitetty

Kenelle asumisoikeusasunnot sopivat?

Vaso tarjoaa asumisoikeusasuntoja kaikkiin elämäntilanteisiin. Asumisoikeusasunto on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat omannäköisen kodin ilman omistamiseen liittyviä velvoitteita. Asumisoikeusasuminen sopii erityisesti ensiasunnon ostajille, opiskelijoille, ikääntyville henkilöille sekä kaikille niille, jotka haluavat turvata asumisensa pitkäaikaisesti.

Asumisoikeusasunnon hankkiminen on helpompaa kuin omistusasunnon ostaminen, sillä siihen ei tarvita suurta alkupääomaa eikä näin ollen suurta velkaa. Vuokra-asunnon hakeminen voi olla haastavaa ja mieluista asuntoa  voi moni joutuu jonottamaan pitkiäkin aikoja. Asumisoikeusasunnossa asukkaat voivat halutessaa asua pidemmän tai lyhyemmän ajan riippuen omasta  elämäntilanteestaan. Jos asumistoiveet muuttuvat on asunnon vaihto todella helppoa itselleen sopivampaan asuntoon .

Asumisoikeusasunnon hyödyt ja edut

Asumisoikeusasuminen tarjoaa monia etuja verrattuna omistusasumiseen tai vuokra-asumiseen. Ensinnäkin, asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoutua yhtä pitkäksi ajaksi kuin vuokra-asuntoihin. Monessa vuokrasopimuksessa on ehtona yhden vuoden määrä-aikaisuus, jonka jälkeen asunnon voi vasta irtsanoa, kun taas asumisoikeusasuntojen sopimusehdoissa on vain 3 kuukauden irtisanomisaika ja asunnon voi irtsanoa milloin vain. Tämä antaa joustavuutta oman elämäntilanteen muuttuessa tai muuttohalun iskiessä. Voit itse päättä asumisaikasi ja asunnon vaihto itselleen sopivampaan asumisoikeusasuntoon on aina mahdollista.

Asumisoikeusasunnot ovat myös asumiskustannuksiltaan järkevä vaihtoehto. Lähtökohtaisesti käyttövastikkeet ovat edullisempia suhteessa vastaavanlaiseen vuokra-asuntoon. Tämä tuo kuukausittain asukkaalle säästöjä, jolloin on mahdollista kerätä omaa pääomaa omistusasunnon hankintaan. Vaso toimii omakustannusperiaatteella eikä tavoittele liiketaloudellista voittoa, näin asumiskustannukset muodostuvat kohtuulliseksi. Asumisoikeusmaksu on  lähes aina huomattavasti pienempi kuin vastaavanlaiseen  omistusasunnon hankintaan tarvittava laina. Lisäksi asukkaat voivat hakea asumistukea, mikä helpottaa asumiskustannusten hallintaa.

Vaso tarjoaa myös asumisen turvallisuutta. Asumisoikeusasunnot ovat pitkäaikaisia vaihtoehtoja, jotka antavat vakauden ja turvan asumiseen. Asukkaat voivat luottaa siihen, että kodistaan ei tarvitse muuttaa, ja heillä on oikeus asua asunnossa niin pitkään kuin itse haluavat. Vaso huolehtii asuntojen kunnossapidosta ja huoltopalvelut kotisi korjaustarpeista ja vioista.

Valitessasi asumisoikeusasunnon Vason valikoimasta teet hyvän ja järkevän valinnan. Vason yli 30 vuoden kokemus rakentaa laadukkaita asumisoikeuskoteja tekee yrityksestä luotettavan ja arvostetun toimijan alalla. Tule tutustumaan Vason tarjontaan ja valitse itsellesi sopiva asumisoikeusasunto jo tänään!

Uusimmat uutiset