Siirry sisältöön
Artemiksen ensimmäinen hakukierros on sulkeutunut. Jätä asuntohakemus ja osallistu seuraaville kierroksille. Houkuttelevan helppo arki kutsuu sinua!

Vaso: Asumisoikeusasunnot varsinais-suomen alueella

Asumisoikeusasumisen edut

Asumisoikeusasuminen tarjoaa monia etuja verrattuna perinteiseen vuokra- tai omistusasumiseen. Ensinnäkin, asumisoikeusasuntoon muuttaminen ei vaadi suurta taloudellista sitoumusta, kuten asunnon ostaminen. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti nuorille perheille ja ensiasunnon ostajille.

Toiseksi, asumisoikeusasuminen tarjoaa vakautta ja turvallisuutta. Asumisoikeuden haltija voi asua asunnossa rajoittamattoman ajan, kunhan noudattaa sopimuksen ehtoja. Tämä tarkoittaa, että asukkaat voivat nauttia kodistaan ilman pelkoa sopimuksen irtisanomisesta tai vastikkeen kohtuuttomasta korotuksesta.

Asumisoikeusasuntojen maksut ja kustannukset

Asumisoikeusasunnossa asuva maksaa aluksi asumisoikeusmaksun, joka on  10-15 % asunnon hankintahinnasta. Tämä on huomattavasti pienempi summa kuin jos ostaisi omistusasunnon, mikä tekee asumisoikeusasumisesta taloudellisesti saavutettavamman vaihtoehdon.

Kuukausittain maksetaan käyttövastiketta, joka kattaa asumisen ylläpitokulut. Tämä vastike on kohtuullinen ja ennakoitavissa, mikä helpottaa talouden suunnittelua. Lisäksi asumisoikeusmaksu palautetaan asukkaalle, jos hän päättää luopua asumisoikeudesta, indeksitarkistettuna.

Asukkaan  oikeudet ja velvollisuudet

Asumisoikeuden haltija ei omista asuntoa, mutta hänellä on oikeus asua siinä rajoittamattoman ajan. Tämä antaa asukkaille omistusasumisen tunteen ilman siihen liittyvää taloudellista riskiä. Asumisoikeuden haltija voi myös tehdä asuntoon muutoksia ja parannuksia, kunhan ne ovat sopimuksessa sovitun mukaisia.

Velvollisuuksiin kuuluu sopimuksen ehtojen noudattaminen ja asunnon kunnossapito. Asukkaat ovat vastuussa asunnon sisäpuolisista korjauksista, mutta suuremmat remontit ja ylläpitotyöt hoitaa yhtiö. Tämä jakaa vastuun ja helpottaa asukkaiden arkea.

Vaso: Luotettava kumppani asumisoikeusasumisessa

Vaso on Turun seudun johtava asumisoikeusasuntojen tarjoaja. Yhtiö on toiminut vuodesta 1990 lähtien ja sen ensimmäinen kiinteistö valmistui vuonna 1991. Vaso tarjoaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia asumisoikeuskoteja Turussa, Raisiossa, Naantalissa, Kaarinassa ja Liedossa.

Vaso toimii yleishyödyllisenä yhtiönä, mikä tarkoittaa, että se ei tavoittele liiketaloudellista voittoa. Tämä mahdollistaa kustannustehokkaan toiminnan ja kohtuulliset asumiskustannukset asukkaille. Vaso on sitoutunut tarjoamaan turvallisia ja viihtyisiä koteja kaikissa elämäntilanteissa.

Uusimmat uutiset